Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 3007 / 7 / 0
Zapalenia wątroby to bym nie chciał. ale z tego co wiem to ktoś by mnie musiał zarazić np poprzez styczność z krwią a z tego co się orientuje to w poprzednich latach nie miałem z czymś takim styczności.
Co do woreczka żółciowego, lekarz spytał od razu czy miałem żółtaczkę jak mu powiedziałem co mi jest. Mieć jej nie miałem.
I zapomniałem napisać jakie badanie poszło źle. Mianowicie monocyty, wynik 1% a powinno być średnio od 3 do 8% i u urobilinogen jest 33,0 zamiast ok. 16. Reszta wyników mniej lub bardziej w normie. W czwartek mnie czeka USG, ciekawe co wykaże
Ostatnio zmieniony 16 października 2012 przez zombisztajn, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik zombisztajn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1743 / 26 / 0
USG mało daje jako badanie w dzisiejszych czasach - pokaże Ci, czy nie jest hiperechogeniczna, powiększona i czy nie ma wolnego płynu lub złogów.
Powodzenia i jak mówiłem do tego czasu dieta, zero alko i tabletki z choliną :)
Non omnis moriar.
  • 3007 / 7 / 0
No ale niestety taką mamy służbę zdrowia. Badania krwi i moczu zrobili, zrobią USG i co dalej. Jeśli na USG kompletnie nic nie wykaże to już pewnie nic nie zrobią więcej.
Co do diety to staram się, alko nie pije na razie
A właśnie a jak się ma sprawa tabletek z dekstrometorfanem %-D
Ostatnio zmieniony 16 października 2012 przez zombisztajn, łącznie zmieniany 2 razy.
Uwaga! Użytkownik zombisztajn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2 / / 0
Sprawdzali Ci wirusy HBV i HCV?
  • 1743 / 26 / 0
Acha ty z Nederlandu jesteś, wiem że w Belgii nie mają drotaweryny to Nospy nie dostaniesz jak coś patrz na skopolamine(hioscyne) leki typu Scopolan Buscopan, a tak poza tym to dieta - lepiej trochę rybki zjeść niż napierdalać chrupki i fastfoody uwierz - mówi Ci człowiek po dwóch ostrych zapaleniach trzustki o wątrobie nie wspomnę :old: :cheesy:
Non omnis moriar.
  • 3007 / 7 / 0
Nie, jedynie podstawa badań krwi. Dziś USG i ciekawe co dalej
Nie nie, aktualnie w Polsce siedzę. Z tą dietą to się staram ale nie zawsze idzie się oprzeć niektórym smakołykom

EDIT: No USG nic nie wykazało ale babka która mnie badała mówiła że gastroskopia by mi się przydała.
Ostatnio zmieniony 21 lutego 2013 przez LucretiaMyReflection, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Scalenie postów.
  • 2 / / 0
to jeśli badania nic nie wykażą, zrób sobie testy na nie. miałam takie same objawy 3 lata temu, no i nie pij na razie :)
  • 3007 / 7 / 0
I co się działo te 3 lata temu? Na razie nie pije, zjem coś cięższego bądź piwo wypije już gorzej z brzuchem
  • 398 / 28 / 0
Jak jeszcze aktualne to rób oczyszczania wątroby sposobem Małachowa.
Polega ona na piciu na czczo oleju oraz soku z cytryny. Przykladaniu termoforu do watroby w czasie kuracji, a pozniej zrobienie lewatyw. Kuracja ma za zadanie wywalic z kamienie wątrobowe i jakieś inne ustrojstwa. Normalnie kamienie same nie wyjda ale dzieki kwasowi cytrynowemu i olejowi miekna i sie przeslizguja przez kanaliki watrobowem.
Dokładny opis znajdziesz w necie.
  • 50 / 1 / 0
Jeżeli jest to jakiekolwiek uszkodzenie wątroby to wydaje mi się że powinna ona boleć cały czas, a nie tylko kiedy siedzisz..
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Psychodeliki i zdrowie psychiczne: Nieuregulowani 'szamani' z Kapsztadu

Choć substancje psychodeliczne są w Republice Południowej Afryki nielegalne, wielu samozwańczych uzdrowicieli i szamanów z Kapsztadu otwarcie reklamuje ich stosowanie w swoich terapiach.

Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani

Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.

Rewolucja w Amsterdamie? Chcą zakazać sprzedaży marihuany turystom

Władze Amsterdamu chcą ograniczyć "turystykę narkotykową" i rozważają zakaz sprzedaży marihuany osobom bez meldunku w Holandii. Pomysł budzi jednak sprzeczne reakcje wśród polityków i przedsiębiorców.