Co do woreczka żółciowego, lekarz spytał od razu czy miałem żółtaczkę jak mu powiedziałem co mi jest. Mieć jej nie miałem.
I zapomniałem napisać jakie badanie poszło źle. Mianowicie monocyty, wynik 1% a powinno być średnio od 3 do 8% i u urobilinogen jest 33,0 zamiast ok. 16. Reszta wyników mniej lub bardziej w normie. W czwartek mnie czeka USG, ciekawe co wykaże
Powodzenia i jak mówiłem do tego czasu dieta, zero alko i tabletki z choliną :)
Co do diety to staram się, alko nie pije na razie
A właśnie a jak się ma sprawa tabletek z dekstrometorfanem
Nie nie, aktualnie w Polsce siedzę. Z tą dietą to się staram ale nie zawsze idzie się oprzeć niektórym smakołykom
EDIT: No USG nic nie wykazało ale babka która mnie badała mówiła że gastroskopia by mi się przydała.
Powód: Scalenie postów.
Polega ona na piciu na czczo oleju oraz soku z cytryny. Przykladaniu termoforu do watroby w czasie kuracji, a pozniej zrobienie lewatyw. Kuracja ma za zadanie wywalic z kamienie wątrobowe i jakieś inne ustrojstwa. Normalnie kamienie same nie wyjda ale dzieki kwasowi cytrynowemu i olejowi miekna i sie przeslizguja przez kanaliki watrobowem.
Dokładny opis znajdziesz w necie.
Marihuana najczęściej używaną substancją psychoaktywną w Polsce po alkoholu, kofeinie i nikotynie
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
Psychodeliki i zdrowie psychiczne: Nieuregulowani 'szamani' z Kapsztadu
Choć substancje psychodeliczne są w Republice Południowej Afryki nielegalne, wielu samozwańczych uzdrowicieli i szamanów z Kapsztadu otwarcie reklamuje ich stosowanie w swoich terapiach.
Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani
Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.
Rewolucja w Amsterdamie? Chcą zakazać sprzedaży marihuany turystom
Władze Amsterdamu chcą ograniczyć "turystykę narkotykową" i rozważają zakaz sprzedaży marihuany osobom bez meldunku w Holandii. Pomysł budzi jednak sprzeczne reakcje wśród polityków i przedsiębiorców.