Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 3900 / 245 / 13
Ginekomastia jednostronna. Do tego jesteś młody - ja bym zrobił na twoim miejscu badania krwi pod kątem beta-HCG - jeśli wyjdzie podwyższone to masz poważny problem (prawdopodobnie rak jądra), natomiast jeśli nie - zrób z krwi: estradiol, prolaktynę i testosteron. Jeśli podwyższony estradiol i testo w dolnej granicy normy - lekarz przepisze tamoxifen/Femarę, natomiast w razie podwyższonej prolaktyny bromokryptyna. Jeśli z zewnątrz zaczyna hujowo wyglądać - n ie lekcewarz tego i idź do innego lekarza skoro ten pierdoli takie głupoty - bez żartów, bo sam widzisz, że to nie jest błahostka!

Pod sutkami są receptory estrogenowe; w przypadku mężczyzn nie ma takiej jednostki jak rak piersi, jak ci to ktoś wyżej zasugerował. Jest za to rak sutka, ale w twoim wieku to extremalna rzadkość. Receptory estrogenowe miałem niegdyś wyjebane w skutek używania SAA (mimo stosowania inhibitorów aromatazy). Najlepszym wyjściem, dla sportowca jest wycięcie tych receptorów wpizdu - wtedy może się szprycować bez obaw o gino. Aha - może brałeś niedawno jakieś androgeny?
Ostatnio zmieniony 14 października 2012 przez Parathormon, łącznie zmieniany 1 raz.
Wkońcu zmęczony, bez sił i ochoty, bez domu i imienia w kanale zapomnienia;
  • 3490 / 56 / 0
Ginekomastia/mastodonia to się nazywa, częsta przypadłość u mężczyzn, szczególnie w wieku dojrzewania. Miałem, trwało bodaj 3 miechy i przeszło samoczynnie, nie masz czym się przejmować.

Edit: lol, właczylem temat o 22, odpisałem w nocy. Parathormon genialnie wyjaśnił.
Ostatnio zmieniony 14 października 2012 przez Kurwik, łącznie zmieniany 1 raz.
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 364 / 3 / 0
Parathormon pisze:
może brałeś niedawno jakieś androgeny?
Nic z tych rzeczy.
Jak ktoś niżej pisał, alkoholu tez nie nadużywam.

Huk tam może przejdzie samo, dużo ludzi tak gada, więc przejdzie
Uwaga! Użytkownik mlodymechanik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2362 / 31 / 0
niekoniecznie
BS
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny

Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe

Od operacji do legislacji – CBŚP kształtuje prawo UE w walce z narkotykami syntetycznymi

Polska inicjatywa przerodziła się w konkretne regulacje UE – nowe przepisy ograniczające dostęp do kluczowych prekursorów narkotykowych to bezpośredni efekt działań Centralnego Biura Śledczego Policji.

Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom

Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.