Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 853 / 56 / 0
snooze pisze:

2. Nie jeździmy jak po nas widać- w przypadku jak po nas nie widać,
lecz jeżeli mamy już cos przy sobie itp. to jedziemy na tak zwane wykroczenie tj. 70 po miescie, bez świateł byle pseudo-bezpiecznie, jak was zatrzymają to i tak łowy mają udane, więc raczej bez przeszukania ewentualnie alkomat
haha normalnie post roku.Jadę z gietem w kieszeni t jadę tak by mnie zatrzymali czyli przekraczam prędkość i nie mam świateł

Nie ma to jak wujek dobra rada :nuts:
  • 99 / 3 / 0
gbu pisze:
snooze pisze:

2. Nie jeździmy jak po nas widać- w przypadku jak po nas nie widać,
lecz jeżeli mamy już cos przy sobie itp. to jedziemy na tak zwane wykroczenie tj. 70 po miescie, bez świateł byle pseudo-bezpiecznie, jak was zatrzymają to i tak łowy mają udane, więc raczej bez przeszukania ewentualnie alkomat
haha normalnie post roku.Jadę z gietem w kieszeni t jadę tak by mnie zatrzymali czyli przekraczam prędkość i nie mam świateł

Nie ma to jak wujek dobra rada :nuts:
No i jeszcze jadąc te 70 bez świateł potrąciłby nieletniego pieszego z odblaskami i na pasach
Co do pierwszego postu to szkoda że cie nie zatrzymali chociaż na 48h.
To że RC jest legalne nie czyni cie świętą krową. Jakbym cie ujebanego za kierownicą zobaczył, to sam bym cie z auta wyjebał i morde obił.
  • 251 / / 0
no dobra, a z moczu i krwi wyjdą dragi lepiej?gorzej niż po narkoteście? jakie to ma przełozenie?? przykładowo - miałbym wpadek za kółkiem, jakas drobna stłuczka - i pobieraja krew, i mocz - wyjdzie wszystko jak po narkoteście??
w nierównej walce zginęło państwo Zulusów
  • 1889 / 72 / 3
Mogą Ci zrobić dodatkowe.
Jeśli możesz przekazać jedną wiadomość ludziom zażywającym narkotyki, powiedz im żeby brali mniejsze dawki.
Muszą zapamiętać słowa starego narkomana - zawsze możesz wziąć więcej, ale nigdy mniej.

~Michael Linnel
Odpisuję tylko na GG i e-mail.
  • 251 / / 0
dzięki za odpowiedź, bo własnie miałem taką sytuację, że miałem drobną stłuczkę i byłem pod wpływem relanium(10mg bez tolerki), i zbadali mnie alkomatem-wykazał 0,00 i kazali wyjśc z samochodu i stanąć prosto i chyba się zachwiałem i w konsekwencji pojechałem na pogotowie - i krew i mocz wzieli do analizy :huh: , ale żadnemu narkotestowi mnie nie poddali, nie przyznałem sie, że byłem pod wpływem rolek - ale nie dali wiary, pare dni wcześnij była jakas fifka palona, i troche chodzę posr.any, bo potem mnie przesłuchali i powiedzieli, że c.d będzie po analizie krwi i moczu, ale stało się, zobaczymy co bedzie dalej
w nierównej walce zginęło państwo Zulusów
ODPOWIEDZ
Newsy
Betel jest używany od co najmniej 4000 lat

Betel to po kofeinie, alkoholu i nikotynie najbardziej popularna używka na świecie. Jest używany od dawna i głęboko zakorzeniony w kulturze Azji. Chociaż żucie betelu wiąże się z zabarwieniem zębów, brak takie zabarwienia nie oznacza, że człowiek betelu nie żuł. Dlatego też stwierdzenie jego użycia w przeszłości wymaga specjalistycznych badań. Taki, jakich podjęli się naukowcy z Tajlandii, Australii i USA.

Farmaceuta skazany na 2 lata więzienia za nieumyślne doprowadzenie do śmierci

Sąd Najwyższy rozpatrywał niedawno wniosek o kasację wyroku, jaki wydano w sprawie farmaceuty, który miał nieumyślnie doprowadzić do śmierci kobiety. Z akt sprawy wynika, że wsypał zmarłej narkotyk do napoju, co doprowadziło do jej śmierci. Farmaceutę skazano na 2 lata pozbawienia wolności.

Bransoletka, która chroni przed „pigułką gwałtu”. Wynik w kilka sekund

Naukowcy z Portugalii i Hiszpanii opracowali papierową bransoletkę wyposażoną w miniaturowy czujnik, który w ciągu kilku sekund potrafi wykryć w napoju najczęściej stosowane substancje odurzające, m.in. GHB, skopolaminę, ketaminę czy metamfetaminę.