Dział służący informacji na temat zmian w prawie – proponowanych, jak i wprowadzonych w życie.
ODPOWIEDZ
  • 3449 / 129 / 8
Racja, dlatego ja wierzę w delegalizację WIN 48,098 (podpasowala mi nazwa tej substancji %-D ).
  • 804 / 5 / 0
Pewnie ze specjalistami np. Julią Piterą, albo Jarosławem Kaczyńskim. Nie martwcie się miesiąc po nowelizacji będziemy się truć kolejnym jeszcze bardziej szkodliwym Gównodronem i JWH-543535703453.
"Mogę się załamać na finiszu lub zaraz
Oślepnąć, ogłuchnąć, zrobić albo przeżyć zamach
Mogę spędzić życie tak jakbym żył sto lat
Kochać i być kochanym i zostawić swój ślad
Czy to jest w nas i musimy spaść nisko?
Co? Możemy wszystko!"
  • 3363 / 360 / 0
Dlaczego ci idioci nie rozumieja, ze im wiecej zdelegalizuja, tym wiecej pojawi sie bardziej toksycznych produktow.

Mam nadzieje ze wszystko ucichnie i cala sprawa jakiejkolwiek delegalizacji pojdzie w niepamiec.
Chociaz nawet na rp pisza ze delegalizacja dopalaczy to nie jest dobre rozwiazanie.
  • 418 / / 0
Ja pierdole, w ogóle dlaczego odczynniki chemiczne są uważane za narkotyki? Czy jak ktoś weżmie za dużo i sie zatruje to w szpitalu mówi, że wziął to żeby sie naćpać, czy przez przypadek to połknął? Jakim trzeba być debilem, żeby użyć 1szej formy?!
Myślę że do delegalizacji jeszcze troche czasu minie, a na miejsce tego co teraz jest tak jak mówicie pojawi sie o wiele więcej nowych związków, bardziej toksycznych i też prawdopodobnie będzie więcej zatruć ponieważ ludzie nie będą wiedzieli jak dawkować dany nowy związek, bo teraz przynajmniej ludzie wiedzą jak dawkować te najbardziej poplulane związki i mają pojęcie jak owe działają, wiedzą czego mniej więcej mogą sie spodziewać.
Ostatnio zmieniony 24 sierpnia 2012 przez zielonywojownik, łącznie zmieniany 1 raz.
Ω
  • 4807 / 270 / 0
Narkotyk to cholernie szerokie pojęcie, wg. ogólnej definicji jest nim też filiżanka kawy lub paczka "Albatrosów". Dziwi mnie tylko przedstawienie sytuacji jako wymykającej się spod kontroli, jakiej kontroli? Gdyby zamiast delegalizacji przeniesiono sprzedaż tych substancji do aptek, to co innego. Nad zbanowanymi dragami nie ma kontroli, można tylko zbierać dane do statystyk.
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 1472 / 26 / 0
Wszystko przez te ostatnio powstające sklepy mn. we Wrocławiu

Oni tym w ogule legalnie handlują,no bo rozprowadzają środki zastępcze,środki o działaniu odurzającym nie wymienione w innych ustawach ani choćby jako odczynniki chemiczne

gdzie jest luka ?
  • 2362 / 31 / 0
zrzucasz całą winę na sklepy stacjonarne, jesteś tak głupi i nie domyślasz się, że pewni ludzie monitorują internet pod kątem dostępności RC?
BS
  • 1472 / 26 / 0
Sam jesteś głupi ,to już nie raz dało się zauważyć

jakoś teraz,pisza ta ustawę a wcześniej było całkowicie cicho ,nie było żadnych artykułów ,nikt nic w sejmie nie mówił o nowelkach wydawało się ,że nie będzie nowych ustaw

Czy ten oprzypadek nie daje do myślenia dlaczego akurat teraz jest pisana ustawa

interent robi swoje,ale stacjonarki najwięcej

jeszcze jeden przypadek zrobił duzo,jak można sprzedwać RC jako dopalacze :nuts: bez kart charakterystyki, kannaboidy na podkładzie roślinnym i reklamować je jako Euforyk itd to szczyt głupoty
  • 2362 / 31 / 0
A po co mają nagłaśniać sprawę i robić darmową reklamę sklepom z rc?
Nie ma już dopalaczowych sieci sklepów, stacjonarek pozostała tylko garstka i już nikomu nie zależy, żeby tłumy moherów prowadziły demonstracje przeciw śmiercionośnym designer drugs sprzedawanym w kolorowych opakowaniach.

Z resztą w dupie mam ich delegalizację, hehe
Ostatnio zmieniony 24 sierpnia 2012 przez derb, łącznie zmieniany 1 raz.
BS
  • 299 / 3 / 0
zdelegalizują kilka substancji, pojawi się masa nowych, umarł król niech żyje król.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Picie we wczesnej dorosłości powiązane z problemami poznawczymi w średnim wieku

Stres i alkohol idą w parze. Alkohol może pomagać w radzeniu sobie ze stresem, ale jednocześnie zmniejsza zdolność mózgu do samodzielnego rozwiązywania problemów. To może prowadzić do częstszego sięgania po kieliszek, by poradzić sobie z kolejnym stresem. Z drugiej strony pijąc więcej narażamy się na większy stres z powodu złych decyzji podejmowanych pod wpływem alkoholu. Pojawia się samonapędzający się mechanizm, z którego trudno się wyrwać z powodu zmian w mózgu. Naukowcy z University of Massachusetts Amherst donoszą, że picie alkoholu w celu radzenia sobie ze stresem we wczesnej dorosłości ma negatywny wpływ w wieku średnim, nawet jeśli przez kilka dekad nie piliśmy.

Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę

Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.

Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem

Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.