Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 219 / 1 / 0
W GTA SA jak trzeba było spalić te pole konopi to później obraz się gibał na boki.
  • 157 / 1 / 0
Może to nie gra ale dzisiaj w TVP oglądałem wiadomości i jak pokazywali ludzi przed stadionem narodowym czekających na koncert Madonny to pokazali kolesia z wielkim napisem na plecach "MDNA":).

Edit: właśnie przeczytałem że to nazwa jej nowej płyty więc bardziej prawdopodobne że to aluzja ze strony samej Madonny niż jej fana.
Ostatnio zmieniony 01 sierpnia 2012 przez monday, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 3309 / 22 / 0
A co to ma być "MDNA"? Chodzi o MDMA?

MaDoNnA :nuts:
sqrt(666)
  • 1530 / 9 / 0
Jak dla mnie jedno nie wyklucza drugiego. Wątpię aby nie znała tej używki ;)
"Przyszła wojna będzie wojną niewidzialną Dopiero gdy dany kraj zauważy że jego plony uległy zniszczeniu jego przemysł jest sparaliżowany jego siły zbrojne są niezdolne do działania zrozumie nagle że brał udział w wojnie i że tę wojnę przegrywa"
  • 4807 / 270 / 0
Madonna w oficjalnych wywiadach potrafiła np. zachwalać ketaminę. Która branża jest bardziej przećpana niż muzyczna? :-)

A co do aluzji w grach. PAC-MAN wpierdzielający piguły dopóki nie złapią go "duchy", a w tle policyjne syreny. lol :-D
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 1513 / 26 / 0
Mało subtelne;
W Carmageddon był jeden upierdliwy powerup? który powodował śmieszne rozdrganie/pulsowanie obrazu i przelewające się tęczowe kolory przez moment... Już słabo pamiętam...
Ostatnio zmieniony 02 sierpnia 2012 przez mr_b, łącznie zmieniany 1 raz.
mr_b∩ʁbꞁө
  • 3309 / 22 / 0
W Rise of the Triad można było zjeść negatywnego "powerupa" - grzyb, po którym kręciło się w głowie, a wszystko mieniło się różnymi kolorami. Można było to także aktywować cheatem BADTRIP. Fajna to była gra, moja ulubiona strzelanka FPP z tych starych. a propos cheatów, to do dziś pamiętam IDDQD w Doom czy M+I+L w wolf3D ;)

[ external image ]
sqrt(666)
  • 520 / 8 / 0
Seria "Gothic" i bagienne zioło.
  • 1345 / 6 / 0
Strasznie fajna grafika, podoba mi się. Na pewno lepsza niż doomy np.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bender

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  • 440 / 30 / 0
Postal 2 i jaranie faji zdrowia. Bohater miał po niej 125 HP, a gdy nadchodziła zwała to spadało do jakiegoś tam poziomu, powiedzmy 70 HP lub też można było zapalić jeszcze raz i tak w kółko ;)
Uwaga! Użytkownik rencznik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
NIK odpowiada na wniosek Wolnych Konopi. „Przyjęto do wiadomości”, ale my nie odpuszczamy

Najwyższa Izba Kontroli odpowiedziała. I choć pismo jest obszerne, to w kluczowej dla nas [ Wolnych Konopi] kwestii … milczy. Otrzymaliśmy oficjalne stanowisko Izby w sprawie naszego wniosku o przeprowadzenie kontroli dotyczącej kosztów i efektywności obecnego modelu ścigania za posiadanie marihuany.

Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa

Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.

Funkcjonariusze zagarnęli ponad 60 kg narkotyków

Ponad 60 kg narkotyków - marihuany, kokainy i haszyszu, a także przedmioty przypominające broń, amunicję i ponad 16 tysięcy sztuk papierosów bez polskich znaków akcyzowych, nie trafi na rynek. To efekt intensywnej pracy policjantów z Wydziału Dochodzeniowo-Śledczego, dw. z Przestępczością Narkotykową Komendy Wojewódzkiej Policji w Rzeszowie, których wspierali funkcjonariusze KAS i CBŚP. Śledztwo w sprawie wewnątrzwspólnotowego obrotu narkotykami nadzorowane jest przez Prokuraturę Okręgową w Rzeszowie. Czarnorynkowa wartość zabezpieczonych substancji to ponad 3 miliony złotych.