Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 219 / 1 / 0
W GTA SA jak trzeba było spalić te pole konopi to później obraz się gibał na boki.
  • 157 / 1 / 0
Może to nie gra ale dzisiaj w TVP oglądałem wiadomości i jak pokazywali ludzi przed stadionem narodowym czekających na koncert Madonny to pokazali kolesia z wielkim napisem na plecach "MDNA":).

Edit: właśnie przeczytałem że to nazwa jej nowej płyty więc bardziej prawdopodobne że to aluzja ze strony samej Madonny niż jej fana.
Ostatnio zmieniony 01 sierpnia 2012 przez monday, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 3309 / 22 / 0
A co to ma być "MDNA"? Chodzi o MDMA?

MaDoNnA :nuts:
sqrt(666)
  • 1530 / 9 / 0
Jak dla mnie jedno nie wyklucza drugiego. Wątpię aby nie znała tej używki ;)
"Przyszła wojna będzie wojną niewidzialną Dopiero gdy dany kraj zauważy że jego plony uległy zniszczeniu jego przemysł jest sparaliżowany jego siły zbrojne są niezdolne do działania zrozumie nagle że brał udział w wojnie i że tę wojnę przegrywa"
  • 4807 / 270 / 0
Madonna w oficjalnych wywiadach potrafiła np. zachwalać ketaminę. Która branża jest bardziej przećpana niż muzyczna? :-)

A co do aluzji w grach. PAC-MAN wpierdzielający piguły dopóki nie złapią go "duchy", a w tle policyjne syreny. lol :-D
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 1513 / 26 / 0
Mało subtelne;
W Carmageddon był jeden upierdliwy powerup? który powodował śmieszne rozdrganie/pulsowanie obrazu i przelewające się tęczowe kolory przez moment... Już słabo pamiętam...
Ostatnio zmieniony 02 sierpnia 2012 przez mr_b, łącznie zmieniany 1 raz.
mr_b∩ʁbꞁө
  • 3309 / 22 / 0
W Rise of the Triad można było zjeść negatywnego "powerupa" - grzyb, po którym kręciło się w głowie, a wszystko mieniło się różnymi kolorami. Można było to także aktywować cheatem BADTRIP. Fajna to była gra, moja ulubiona strzelanka FPP z tych starych. a propos cheatów, to do dziś pamiętam IDDQD w Doom czy M+I+L w wolf3D ;)

[ external image ]
sqrt(666)
  • 520 / 8 / 0
Seria "Gothic" i bagienne zioło.
  • 1345 / 6 / 0
Strasznie fajna grafika, podoba mi się. Na pewno lepsza niż doomy np.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bender

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  • 440 / 30 / 0
Postal 2 i jaranie faji zdrowia. Bohater miał po niej 125 HP, a gdy nadchodziła zwała to spadało do jakiegoś tam poziomu, powiedzmy 70 HP lub też można było zapalić jeszcze raz i tak w kółko ;)
Uwaga! Użytkownik rencznik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana

Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.

Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy

Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.

Picie we wczesnej dorosłości powiązane z problemami poznawczymi w średnim wieku

Stres i alkohol idą w parze. Alkohol może pomagać w radzeniu sobie ze stresem, ale jednocześnie zmniejsza zdolność mózgu do samodzielnego rozwiązywania problemów. To może prowadzić do częstszego sięgania po kieliszek, by poradzić sobie z kolejnym stresem. Z drugiej strony pijąc więcej narażamy się na większy stres z powodu złych decyzji podejmowanych pod wpływem alkoholu. Pojawia się samonapędzający się mechanizm, z którego trudno się wyrwać z powodu zmian w mózgu. Naukowcy z University of Massachusetts Amherst donoszą, że picie alkoholu w celu radzenia sobie ze stresem we wczesnej dorosłości ma negatywny wpływ w wieku średnim, nawet jeśli przez kilka dekad nie piliśmy.