Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 1251 / 4 / 0
Ok, no to cofam.

W takim razie pozostaje laczenie imao z DXM jako rozwiazanie problemu (a raczej nie laczenie :P)

Nie spozywaj tez po DXM i yerbie produktow zawierajacych tyraminę - glwonie sery, jogurty i rzeczy, ktore musza dojrzewac jak np. piwo, wino.

W dni 'nie cpane' jednak dobrze napierdzielac wysokobialkowa diete, bo podkreca ona metabolizm, pobudza (dodaje energii), stymuluje regeneracje tkanek oraz dostarczasz tym samym prekursorow do odbudowy neuroprzekaznikow (tyrozyna, tryptofan etc).
  • 80 / 2 / 0
a ja nie rozumiem - jak można po takim tripie jeszcze wracać do dexa - przecież organizm dał Ci wyraźnie znak, że nie akceptuje tej substancji i następnym razem zamiast ogromnego pieczenia w klatce możesz dostać np. depresji oddechowej bądź jakiegoś innego zawału, ale nie lepiej zaćpać lek z apteki.

Zresztą nie rozumiem także jak można w dobie MXE który nie ma żadnego bodyloadu, a działanie ma bardzo podobne próbować jeszcze dexa - przecież to jeden z najbardziej niszczących organizm narkotyków...
  • 600 / 4 / 0
Dzięki wszystkim za rady, z pewnością skorzystam z tych, które są możliwe bez dużej ingerencji w dotychczasowy tryb życia ;) (dieta odpada, sen zwiększę do 6-7h - 8 trochę strata czasu :), antyhistaminy i yerba przed pizdą out ) i napiszę po kolejnym tripie jak to wyglądało.
mfighter pisze:
a ja nie rozumiem - jak można po takim tripie jeszcze wracać do dexa - przecież organizm dał Ci wyraźnie znak, że nie akceptuje tej substancji i następnym razem zamiast ogromnego pieczenia w klatce możesz dostać np. depresji oddechowej bądź jakiegoś innego zawału, ale nie lepiej zaćpać lek z apteki.
Zresztą nie rozumiem także jak można w dobie mxe który nie ma żadnego bodyloadu, a działanie ma bardzo podobne próbować jeszcze dexa - przecież to jeden z najbardziej niszczących organizm narkotyków...
Po takim tripie można wracać do dexa dlatego że pamięta się poprzednie doświadczenia, poza tym to była dla mnie lekcja, że nawet już dobrze znany środek może sprawić bardzo niemiłą niespodziankę, a czujności nie wolno usypiać. Jak można w dobie mxe powracać do dexa? Tak jak w dobie ferrari - które ma zajebiste przyśpieszenie, jednak nie dla każdego jest dostępny, a i cena nie jest zachwycająca; można używać powiedzmy sobie fiata kurwa punto - który mimo że ma chujowe przyśpieszenie, jest dostępny dla większości szarych zjadaczy chleba, a cena jest jak najbardziej przystępna, nie mówiąc o sentymencie. Mam nadzieję że zczaiłeś analogię, a jeśli nie to chciałbym aby nie ona zginęła ostatnia. EWOLUCJA kurwa!
Doświadczenie to to co osiągasz, kiedy nie osiągasz tego czego się spodziewałeś
  • 291 / 1 / 0
MXE nie wychodzi dużo drożej niż dex, o ile nawet nie taniej. W zależności od tego ile potrzebujesz i ile kupujesz.
  • 600 / 4 / 0
Nawet jeśli wychodzi taniej to z przesyłką na bank drożej (biorąc pod uwagę że rzadko pizgam). No i poza tym, trzeba czekać na przesyłkę, a jeśli mam chęć w tym momencie, to dostanę DXM za 10 minut, a MXE za najszybciej 2 dni...
  • 1251 / 4 / 0
Juz nawet lepiej doplacic do MXE zeby nie musiec wpierdalac tego bromu z DXM i nie tracic praktycznie 2 dni (bo tyle w sumie trzyma dex) z zycia, przy MXE jest to 5h bani i pare godzin poswiaty i zmeczenia mozgu.
  • 600 / 4 / 0
Z tym bromem to dojebałeś jak dzik w sosnę. Co do drugiego dnia to dla mnie jest on bardzo przyjemny, proszę o skończenie offtopu bo nie tyczy się on wyższości MXE nad DXM. :old:
ODPOWIEDZ
Newsy
Pozostałości nielegalnej destylarni whisky w szkockim Highlands

Dobrze, że wcześniej nie znalazła tego skarbówka, bo zniszczyłaby ten piękny kawałek historii. Na szczęście przetrwał i dostarczył silnego dowodu, że kamienna struktura w Ben Lawers National Nature Reserve służyła do nielegalnej produkcji whisky.

Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom

Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.

Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot

Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.