Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 374 / 5 / 0
Oczywiście że mj pomaga na gardło, na kaszel. Przeziębienie można nią wyleczyć. Ja palę jak kolega wyżej wspomniał z bonga, więc nie drażnię aż tak gardła. Inna sprawa, że stosuję jednoczesnię metody typu la pacho, czosnek, miód itp więc pewnie działa wszystko. W każdym razie przetyka nos gdy jest zatkany i to na pewno jest tylko jej działanie.
  • 5299 / 106 / 0
Trza z wiadra walić, człek się tak wykaszle, że aż przeziębienie ma dość i odpuszcza sobie infektyzację organizmu. Chociaż, jak się mu spodoba to będzie chciało jeszcze jedno wiadrzysko. Cholinex, Strepsils, akodin %-D porada lekarza itp
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 60 / 1 / 0
nie raz zdarzylo mi sie jarac, gdy doskwieral mi bol gardla, kaszel czy cokolwiek innego. zazwyczaj w tedy czesciowo o tym zapominam i jest git. a na drugi dzien bylo wszystko tak samo, wiec palenie nie sprowadzilo do gorszego stanu... :retarded:
Uwaga! Użytkownik Malevia jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1519 / 20 / 0
Ale jak palenie jest gryzące w gardło... to wtedy jest... BÓL
Żeby życie miało smaczek, raz grzybek a raz maczek...

Breslau jest niemieckie!
  • 625 / 28 / 0
mi tam palenie szkodzi na ból gardła i kaszel wybitnie
Kiedyś znów wszyscy spotkamy się razem, czas straci wtedy znaczenie, gdy z hukiem otworzą się bramy Valhalli nic nigdy już nas nie rozdzieli.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD

W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.

Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.