Procent pisze:Nasz społeczeństwo jest jeszcze za tępe.
x = x
(true story)
Breslau jest niemieckie!
W gimnazjum miałem na chemii kilka lekcji o dragach i nauczycielka przekonywała nas, że wszystko co zmienia świadomość jest złem i nawet kawa powinna być nielegalna. Śmiem twierdzić, że takie osoby by właśnie się pchały na posadę "Nauczyciela o ćpaniu".
Oczywiście, że trzeba edukować na temat dragów, rzetelnie, dokładnie i obiektywnie. Bez tego społeczeństwo nigdy nie zmądrzeje.
Co do strasznia dragami w gimnazjum, czy liceum to na mnie to nigdy nie robiło wrażenia i do niczego mnie nie zniechęciło.
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana
Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.
Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy
Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia
Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.