Przy odpowiedniej kurkumie z pieprzem i 3 łyżeczkach powinno być czuć już wyraźne zwiększenie zdolności poznawczych oraz polepszenie humoru (świetny antydepresant). Jednak musisz brać tak przez dwa dni, bo pierwszego dnia może nie być tak mocnych efektów.
Czy taka jedna paczka na dzień to nie za dużo? W sumie aktualnie od 3 dni jem po dwie łyżeczki i jak na razie żadnych pozytywnych efektów.
Kurkuma daje wyraźny efekt, ale dawkowanie jest różne, więc trzeba próbować dawki do skutku.
Dobry sposób na konsumpcję? Też się nad tym zastanawiałem i u mnie najlepiej sprawuje się pieprz ziarnisty do ręki, popity wodą i kurkuma roztworzona w szklance wody. Można to popić czymś dobrym jak ktoś nie lubi tego smaku. Generalnie to najlepszy sposób na zjadanie dużych ilości kurkumy.
- co konkretnie się dzieje po mieszance kurkumy i pieprzu (zajarzyłem tylko tyle że występuje poprawa humoru ) ?
- czy występuje po tym przebarwienie skóry (tak jak przy dużej ilości marchewek ) ?
jak to przyjmujecie? mi się chce rzygać, trzeba będzie poszukać jakiś większych kapsułek żelatynowych i tam powsypywać, załatwiłoby to problem wątpliwych walorów smakowych i zażywania poza domem.
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Danii: jazda autem po zażyciu gazu rozweselającego na równi z jazdą pod wpływem narkotyków
W Danii prawnie zabronione jest prowadzenie samochodu pod wpływem gazu rozweselającego (podtlenku azotu). W takim wypadku kierowca będzie traktowany tak, jakby zażył narkotyki, i może stracić prawo jazdy na trzy lata
CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków
CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Pomorskiego Wydziału Zamiejscowego Departamentu do Spraw Przestępczości Zorganizowanej i Korupcji Prokuratury Krajowej w Gdańsku, przeprowadzili trzy skoordynowane uderzenia w zorganizowaną grupę przestępczą z Podlasia. Grupa miała zajmować się produkcją oraz wprowadzaniem do obrotu znacznych ilości narkotyków. Łącznie zatrzymano 19 osób, a zabezpieczone mienie przekroczyło wartość 625 tys. zł.
Flara wyniuchała narkotyki. Były ukryte w paczce
Ponad pół kilograma amfetaminy przechwycili funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego podczas rutynowej kontroli przesyłek w sortowni w Pruszczu Gdańskim. Narkotyki ukryte w paczce zostały wykryte dzięki czujności psa służbowego Flara.