Homologi, analogi i pochodne mefedronu, nie pasujące do powyższych kategorii.
ODPOWIEDZ
  • 1179 / 9 / 0
Szkodliwość toluenu dzisiejsza chemia już zna;p
W takim razie podejść należy z innej strony - czy rzeczywiście benzedron może służyć jako prodrug i jak trudna (w domowych warunkach) była by debenzylacja ;-) Ewentualnie przy użyciu prostego sprzętu;p
  • 3449 / 123 / 8
Na pewno nieopłacalna, w temacie o syntezie mefedronu jest właściwa droga. Na oko debenzylacja 4-MBC i potem metylacja produktu jest mniej więcej tak samo skomplikowana co bromowanie i redukcyjne aminowanie, tyle że substrat kilkukrotnie droższy.

Szkodliwość toluenu to pikuś, problem w tym że w tej reakcji nie powstaje toluen a jakieś związki pokrewne, łączące się z enzymami, uszkadzające je i zapewne trudne w metabolizmie, rakotwórcze i w ogóle bleeee. Tak na moje oko, oczywiście to tylko przypuszczenia wyssane z palca. Ale i tak bym tego nie brał
  • 470 / 17 / 0
toluen nie jest tak bardzo toksyczny ulega przemianie do kwasu benzoesowego w organizmie i chyba dlatego w odróżnieniu od benzenu nie jest rakotworczy. Benzen sie nie rozklada i tworzy kompleksy charge transfer z DNA powodujac blędy w transkrypcji - mutacje jednopunktowe
Nie bardzo toksyczny należy rozumieć relatywnie do ilości benzedronu spożytego.

grupa benzylowa jest podobna do metylowej przy atomie azotu czyli taki zwiazek powinien miec aktywnośc biologiczna zblizona do pochodnej metylowej. Jednakowoż weiksza grupa benzylowa jest rowniej bardfziej liupofilowa co skutkuje lepszym pzrekraczaniem briery krew mozg. Czyli chlorowodorek lub fumaranian albo szczawian dobzre by sie wchłaniał pzrez sluzuwke pewnie by tez tak bardzo nie szczypał i dluzej dzialal. Co do mocy to mysle ze bylby troche słabszy od metylowej pochodnej. Warto by to sprawdzic
  • 2428 / 90 / 0
A dawka/droga droga podania jakby mniej więcej wygladała wedlug Was ? Na dniach bede w posiadaniu tego i zastanawiam sie czy nie stestowac jeszcze tego jednego kurestwa na koniec ? %-D
Uwaga! Użytkownik Modyfikowany Bigos jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 506 / 12 / 0
jutro zrobię test i dam znać.

"Nie bardzo toksyczny należy rozumieć relatywnie do ilości benzedronu spożytego."

Mógłbyś bardziej rozwinąć? O jakich dawkach mówimy?
  • 1049 / 10 / 0
Znajomy beta tester wciagnal 100mg do nosa - mowil ze warto, dociagal przez noc do 0.5g calosci - zjazd podobny jak po mefie.
  • 2814 / 14 / 0
dejvis pisze:
"Nie bardzo toksyczny należy rozumieć relatywnie do ilości benzedronu spożytego."
(...)O jakich dawkach mówimy?
Zapewne dawki aktywne. Można przecież przyjmować substancje w dekagramach jednorazowo, ale nie tę.
Uwaga! Użytkownik PCP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 506 / 12 / 0
Zakupione 1g 4-mbc w formie drobnego białego proszku, lekko lepiącego się ze sobą (takiego jakby to określić "cementowego").

Wysypałem kreskę 100mg. Boże jak to wali po nosie. Przez 30min udało mi się zrobić 80mg (nie starałem się jakoś za bardzo), przy czym każdy kolejny niuch był mniejszy a pieczenie mocniejsze. Przy drugim niuchu pojawiła się łezka w oku.

Zauważone działanie już po pierwszym (największym) wciągnięciu - lekka stymulacja, bardziej psychiczna niż fizyczna. Ni to pozytywna ni to negatywna. Taka bardziej w rodzaju co ja mam ze sobą począć. Troszkę ciężej się na czymkolwiek skupić. Lekka zmiana percepcji. Brak euforii lub empatii, raczej zawód z ich braku. Trochę lipa, spodziewałem się o wiele więcej.

Mija 30-40min od ostatniej dawki. Efekty stymulacji jakby się uspokoiły podczas pisania tego posta, lekka zmiana percepcji pozostała.

Trzeba będzie przetestować doustnie ale to w przyszłym tygodniu.

P.S. Źrenice w normie.
  • 2428 / 90 / 0
Odebrałem dzisiaj 2g 4-MBC ale w kryształku ^_^
Najpierw poszło 5-10mg... po 10min jebłem 140mg sniffem , fakt boli troche ale da sie przeżyć :cool: mineło kilka min od wciągnięcia jak na razie czuje tylko delikatną stymulację :-/

Edit: Pro-drug mefedronu ? ić pan w chuj... to jest kurwa słabsze od bufedronu... :-/
delikatna stymulacja , delikatnie poprawione samopoczucie, i delikatna empatia...
Ostatnio zmieniony 03 lutego 2012 przez Modyfikowany Bigos, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Modyfikowany Bigos jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 410 / 8 / 0
to wy jeszcze wierzycie w te super newsy typu "łaaa ten 4-chujo-fedron klepie jak mef albo i lepiej". taka rada na przyszłość: nie wierzyć w te newsy dotyczące nowej super substancji co to niby klepie jak mef ;]
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Właściciele sklepów z marihuaną pozywają stan. Urzędnicy pomylili się przyznając im licencję

Grupa kilkunastu punktów sprzedaży marihuany w Nowym Jorku wniosła w piątek pozew przeciwko stanowi. Właściciele domagają się uznania, że lokalizacje ich sklepów są zgodne z prawem pomimo błędu urzędników, którzy przyznali, że przez lata źle interpretowali przepisy dotyczące minimalnej odległości od szkół. Sprawa trafiła do stanowego sądu najwyższego w Albany.