Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 614 / 5 / 0
Jak dla mnie to masz grubą wkrętę, odstaw palenie, bo to tylko nakręci paranoję Ja nie widzę w tym nic podejrzanego.

mam wrażenie, że ta baka, co mówisz, była tak dobra, że cały czas cię trzyma. i skopciłeś się tak mocno, że dostałeś paranoje. spotkałeś po prostu zwykłego dobrego człowieka z bardzo dobrą baczką.

ostatnio też się tak spaliłem jak dziki bąk i zacząłem łapać paranoje, że wszędzie się czai policja. jak szliśmy do sklepu po słodycze(było ciemno już), to wziąłem dwóch na czarno ubranych dziadków w beretach za policjantów i mało nie spanikowałem. na szczęście zdałem sobie sprawę, że to tylko moja wkrętka. później jacyś ludzie pytali mnie skąd jestem, to też myślałem, że to tajniacy. ale pytali się skąd jestem, bo chcieli wiedzieć, czy dobrze znam okolicę, bo szukają jakiejś tam ulicy.

no to joł. nie masz się czego bać.
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać

Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.

Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"

Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.

Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików

Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.