Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 3309 / 21 / 0
A jak działają na Ciebie 2 piwa?
sqrt(666)
  • 1081 / 32 / 0
czujesz lekko na bani, tyle ze po mieci bylo iwecej klopotow z koordynacja, faza jak po 2 piwach a koordynacja jak po 3-4
  • 733 / 2 / 0
Poważnie, cebex? Ale to chyba efekty niewarte zaparzania 20 torebek. Ja od siebie powiem, że mięta jest rośliną wyjątkowo prostą do utrzymania, a przynajmniej mięta pieprzowa, którą sama mam w ogródku. Nawet ośmielę się powiedzieć, że ciężko to wytępić, bo rozrasta sie kłączami i zarosło mi zały róg ogrodu, wyrasta pomiędzy innymi roślinami i nawet jakby to rozkopać to i tak powyrasta znowu. Jakby ktoś chciał u siebie w ogródku posadzić to polecam wkopać do ziemi skrzynkę, wtedy będzie rosło tylko na obszarze tej skrzynki. :)
Uwaga! Użytkownik ifau jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 14 / / 0
A 20 torebek mięty suszonej, to ile tak +/- świeżej z ogródka?
  • 1513 / 25 / 0
Masa torebki x20 (lub objętość suchego materiału). Bierz pod uwagę, że we torebkach jest dużo niższa jakość, słabszy aromat niż ze świeżej rośliny.
mr_b∩ʁbꞁө
  • 1081 / 32 / 0
No nie wiem ja zawsze mialem bardziej intensywny kolor po tej z torebka nizeli parzonej swiezo z ogordka poprzednio ususzonej
  • 1513 / 25 / 0
Ale mięta czysta (nie herbata miętowa, z miętą) i czy zwróciłeś uwagę na to jaka to mięta?
mr_b∩ʁbꞁө
  • 1081 / 32 / 0
Mieta z herbapolu w torebkach dosyc drogo 3.50 za karton.
  • 194 / 2 / 0
Ja daje 5 listków mięty pieprzowej do tego łyżeczke zielonej herbaty na koniec troche cytrynki i 2 łyżeczki cukru. Polecam,bardzo dobre.
Do wszystkich, chorych
psychicznie, jest kultowo
jest magicznie.
  • 98 / / 0
Najlepsza Mentha spicata z cukrem ; )
Uwielbiam ten świeży smak domowej mięty, który oczywiście nie równa się z tym torebkowym.
Znacie jakiś ciekawe napoje, trunki z tą rośliną ?
Ja osobiście polecam Mojito. Rum, mięta, limonka, cukier brązowy, lód, woda gazowana. Niewiarygodne orzeźwienie. Polecam też wersje bez rumu, którą osobiście bardziej preferuje ze względu na obrzydzenie do alkoholu ; )
Uwolnijcie swój umysł na zawsze
Niech sam wybiera co ważne.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.

Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia

Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.