Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 3309 / 21 / 0
A jak działają na Ciebie 2 piwa?
sqrt(666)
  • 1081 / 32 / 0
czujesz lekko na bani, tyle ze po mieci bylo iwecej klopotow z koordynacja, faza jak po 2 piwach a koordynacja jak po 3-4
  • 733 / 2 / 0
Poważnie, cebex? Ale to chyba efekty niewarte zaparzania 20 torebek. Ja od siebie powiem, że mięta jest rośliną wyjątkowo prostą do utrzymania, a przynajmniej mięta pieprzowa, którą sama mam w ogródku. Nawet ośmielę się powiedzieć, że ciężko to wytępić, bo rozrasta sie kłączami i zarosło mi zały róg ogrodu, wyrasta pomiędzy innymi roślinami i nawet jakby to rozkopać to i tak powyrasta znowu. Jakby ktoś chciał u siebie w ogródku posadzić to polecam wkopać do ziemi skrzynkę, wtedy będzie rosło tylko na obszarze tej skrzynki. :)
Uwaga! Użytkownik ifau jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 14 / / 0
A 20 torebek mięty suszonej, to ile tak +/- świeżej z ogródka?
  • 1513 / 25 / 0
Masa torebki x20 (lub objętość suchego materiału). Bierz pod uwagę, że we torebkach jest dużo niższa jakość, słabszy aromat niż ze świeżej rośliny.
mr_b∩ʁbꞁө
  • 1081 / 32 / 0
No nie wiem ja zawsze mialem bardziej intensywny kolor po tej z torebka nizeli parzonej swiezo z ogordka poprzednio ususzonej
  • 1513 / 25 / 0
Ale mięta czysta (nie herbata miętowa, z miętą) i czy zwróciłeś uwagę na to jaka to mięta?
mr_b∩ʁbꞁө
  • 1081 / 32 / 0
Mieta z herbapolu w torebkach dosyc drogo 3.50 za karton.
  • 194 / 2 / 0
Ja daje 5 listków mięty pieprzowej do tego łyżeczke zielonej herbaty na koniec troche cytrynki i 2 łyżeczki cukru. Polecam,bardzo dobre.
Do wszystkich, chorych
psychicznie, jest kultowo
jest magicznie.
  • 98 / / 0
Najlepsza Mentha spicata z cukrem ; )
Uwielbiam ten świeży smak domowej mięty, który oczywiście nie równa się z tym torebkowym.
Znacie jakiś ciekawe napoje, trunki z tą rośliną ?
Ja osobiście polecam Mojito. Rum, mięta, limonka, cukier brązowy, lód, woda gazowana. Niewiarygodne orzeźwienie. Polecam też wersje bez rumu, którą osobiście bardziej preferuje ze względu na obrzydzenie do alkoholu ; )
Uwolnijcie swój umysł na zawsze
Niech sam wybiera co ważne.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.