Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 2814 / 14 / 0
ponury_sniffiarz pisze:
Na jakiej podstawie do tego doszło?
Jeśli było to przez izbę celną na granicy polsko-czeskiej to według prawników Dawida Bratko żadnej, bo występowanie w przesyłce środków zastępczych nie uzasadnia jej przeszukania.
ponury_sniffiarz pisze:
jakie, czy w ogóle mogą być tego konsekwencję?
Nieznaczna ilość dla siebie? Żadne.
ponury_sniffiarz pisze:
czy powinienem wysyłać, do nich jakieś pisma?
Nie widzę potrzeby, skoro żadnego wezwania, ani nic nie masz.
ponury_sniffiarz pisze:
nikt nam nie wjedzie na chatę?
Mogą za wszystko to i za to mogą.
pan jozek pisze:
Kiedyś jeszcze byłem w stanie zrozumieć ludzi kupujących takie rzeczy. Ale teraz ściąganie czegoś nielegalnego z zagranicy to kompletny debilizm.
Nielegalnych? Tu nie ma podstawy prawnej, to bezprawie.
666 pisze:
fachowca PCP
Nie jestem żadnym fachowcem, niegdyś miałem sygnaturkę
W poście jest mnóstwo błędów i został napisany przez debila zupełnie nie znającego się na temacie o którym piszę - Tak proszę podchodzić do moich postów
666 pisze:
jak się do takiego wjazdu przygotować ;)
Wynieść wszystko nielegalne w tym przedmioty naruszające przepisy o prawach autorskich. W ocenie policjantów płyta z filmem = rozpowszechnianie i nie ma mowy o dozwolonym użytku w takiej sytuacji. O programach(i grach) nie ma co mówić...
Uwaga! Użytkownik PCP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 128 / 6 / 0
sanepid zarekwirował paczki w Opolu (stamtąd były nadawane) . To były małe ilości na własny użytek, żadne zamówienie nie zawierało więcej niż 3g legalnego suszu/żywicy.. Czyli mogę spać spokojnie? w obu przypadkach? wciąż jestem prawym obywatelem? :-) a w domu i tak nie mam nic nielegalnego, nawet płyt :D

PCP - bardzo dziękuję, gdybym kiedykolwiek mógł Ci się do czegoś przydać, to wal o każdej porze..
Ostatnio zmieniony 06 grudnia 2010 przez ponury_sniffiarz, łącznie zmieniany 3 razy.
  • 845 / 12 / 0
Ja pierdole ludzie, myslcie logicznie, to nei jest takie trudne. Co jest w tym tajfunie, ktorego zamowiles? Jakas substancja znajdujaca sie w zalaczniku do ustawy o przeciwdzialaniu narkomanii (czy jak tam ona sie nazywa), czyli substancja nielegalna ? Jezeli nie, to NIC ci nie moga zrobic.

Koniec tematu.
Uwaga! Użytkownik kato jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 481 / 5 / 0
Tak ale kurwa jak ci wjadą do domu,zabiorą towar,skują w kajdany i wsadzą na 48 to się wkurwisz %-D nie mówiąc o przeszukaniu gdy w domu np.jest twoja rodzina,i co,wtedy jak się będziesz czuł ? albo jak se chociaż kurwa najebiesz ciśnienia i paczka nie dojedzie,co wtedy ?
  • 845 / 12 / 0
Nie maja zadnych podstaw, zeby dostac zezwolenie na przeszkuanie domu. Substnacje, ktore zamowiles sa w pelni w PL legalne. To cale zatrzymanie przez sanepid pewnie sie wzielo z tego, ze ta macznka nazywa sie "tajfun". Do ludzi byly przesylane (i przechwytywane tzn. zatrzymywane) paczki z nielegalnymi narkotykami i wiekoosc z nich nie miala wjesc nachate. Wg mnie mozesz sie co najwyzej obawiac straty przesylki. Ale ja i tak bym dla swietego spokoju wszystkie rzeczy, ktorych nie powinienes posiadac przekazal koledze albo schowal w bezpiecznym miejscu. Ostroznosci niegny nie za wiele ;-)
Ostatnio zmieniony 06 grudnia 2010 przez kato, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik kato jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 141 / 2 / 0
ponury_sniffiarz pisze:
sanepid zarekwirował paczki w Opolu (stamtąd były nadawane
byly nadawne w Opolu, a nie w Czechach?? w takim razie, Firma, Której Nazwy Nie Podam, robila ludzi w chuja...
  • 845 / 12 / 0
Wiadomo bylo, ze oni tego z Czech nie przysylja. Ale jaka to roznica ? Przesylaja legalne rzeczy w oborcie karjowym z miasta do miasta. Nie ma zdnaje roznicy. Dopoki te rzeczy nie zstana wpisane do zalczanika z substnacjami zakazyanymi NIC nie moga zrobic (psy i prokurator).
  • 141 / 2 / 0
no nie moga, ale jak pisza na stronie "wysylamy z Czech i musicie więcej kasy placic za wysłanie", to jest to ewidentne robienie ludzi w chuja. niech napiszą maila prywatnego "wiesz, tak naprawdę to idzie z Opola, odbierasz na wlasne ryzyko", a nie jakieś wałki...
  • 128 / 6 / 0
2 paczki z różnych sklepów.. "kostka" była od /cut/ a TajFun NLF z innej strony, ale na wstępie napisane wielkimi literami, że wszystkie produkty z oferty legalne w całej UE. Zresztą powszechnie wiadomo, że TaiFun NLF po ostatniej ustawie nie zawierał nic nielegalnego.., jedynie jego obrót został zagrożony karą, a ja nic wspólnego z wprowadzaniem w obrót nie mam nie miałem, i nigdy nie będę miał.

nie rozmawiamy o sklepach - czeslaw
Ostatnio zmieniony 06 grudnia 2010 przez ponury_sniffiarz, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Irvin Rosenfeld: Człowiek, który wypalił 120 000 jointów od rządu USA

Wyobraź sobie, że co 25 dni listonosz puka do Twoich drzwi i wręcza Ci przesyłkę od rządu federalnego. W środku nie ma jednak pism z urzędu skarbowego, lecz metalowa puszka przypominająca opakowanie od kawy. Po jej otwarciu widzisz 300 starannie skręconych jointów.

92% czy 1,9%? Jak nagłówki zmieniają odbiór badań o marihuanie

W ostatnich tygodniach w medium Medonet pojawił się alarmujący nagłówek mówiący o „92% wyższym ryzyku poważnych zaburzeń psychicznych u młodych osób używających marihuany”. Taka liczba silnie działa na wyobraźnię i niemal automatycznie wywołuje emocjonalną reakcję czytelnika. Zanim jednak potraktujemy ją jako dowód nadciągającej katastrofy zdrowotnej, warto przyjrzeć się samemu badaniu, jego metodologii oraz temu, co w języku statystyki ta liczba faktycznie oznacza.

Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży

Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.