Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1530 / 9 / 0
Gdyby była choć jedna cecha odróżniająca te grzybki od całej reszty podobnych to można by się w coś bawić. Tak to chyba za wielkie ryzyko. Te rosnące w kupie widziałem na bank gdzieś, albo to też było coś podobnego. Tylko pytanie czy i inne podobne nie wyrastają na zbutwiałych drzewkach.
  • 909 / 20 / 0
A czy przypadkiem psylocybina nie przyjmuje niebieskiej barwy po potraktowaniu ją octem albo nawet kwaskiem cytrynowym? Można w ten sposób sprawdzić.
  • 1519 / 20 / 0
A da sie? Bo też bym czeskiej spróbował, a bardzo podobne grzyby widywałem dośc często ale chuja uciąc bym sobie nie dał że to było to i taki sposób zaiste byłby pomocny
Żeby życie miało smaczek, raz grzybek a raz maczek...

Breslau jest niemieckie!
  • 4024 / 375 / 953
No, jak się gdzieś tu ulęgnie wątek "Psilocybe bohemice - czy to to ?" to dopiero będą jajca ...
  • 196 / 1 / 0
nie wiem czemu, ale jakos rozpierdolil mnie ten post powyzej %-D. Ponadto kto widział podobne grzyby, to powaznie - niech wkleja tutaj zdjęcia i może się cos z tym ogarnie :)
  • 67 / / 0
A bardzo chętnie w kleje zdjęcie, ale jutro jak znajdę. Byłem dziś w lesie na grzybach, i na paru pniach znajdowałem podobne grzyby nawet na kapeluszu miały takie odcienie jak na pierwszym zdjęciu postu. Miałem je brać, ale po wczorajszej przygodzie z jakimś gównem z pary shopu odniechciało mi się na jakiś czas fazowania :-D Może jak będę jutro w lesie to je zbiorę i pokażę.
  • 15 / / 0
Może w trzonkach kryje się tajemnica (zawijasy), kto to wie... Też będę szukał!
  • 320 / 6 / 0
widzialem na bardzo starym drewnie cos co wygladalo na lysiczki bylo tego strasznie duzo,ale nie byly duze podobne do tej odmiany.Pytam czy moga w takich duzych ilosciach rosnac i niewielkich rozmaiarow,bo to ze na jakims drewnie to pisze.Moge w to miejsce zajrzec,nie wiem czy warto dojazd byl ciezki.
  • 196 / 1 / 0
cos co wygladalo na jakie lysiczki?
  • 63 / / 0
FSRE i może dostaniesz
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty

>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.