Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1530 / 9 / 0
Gdyby była choć jedna cecha odróżniająca te grzybki od całej reszty podobnych to można by się w coś bawić. Tak to chyba za wielkie ryzyko. Te rosnące w kupie widziałem na bank gdzieś, albo to też było coś podobnego. Tylko pytanie czy i inne podobne nie wyrastają na zbutwiałych drzewkach.
  • 909 / 20 / 0
A czy przypadkiem psylocybina nie przyjmuje niebieskiej barwy po potraktowaniu ją octem albo nawet kwaskiem cytrynowym? Można w ten sposób sprawdzić.
  • 1519 / 20 / 0
A da sie? Bo też bym czeskiej spróbował, a bardzo podobne grzyby widywałem dośc często ale chuja uciąc bym sobie nie dał że to było to i taki sposób zaiste byłby pomocny
Żeby życie miało smaczek, raz grzybek a raz maczek...

Breslau jest niemieckie!
  • 4024 / 375 / 953
No, jak się gdzieś tu ulęgnie wątek "Psilocybe bohemice - czy to to ?" to dopiero będą jajca ...
  • 196 / 1 / 0
nie wiem czemu, ale jakos rozpierdolil mnie ten post powyzej %-D. Ponadto kto widział podobne grzyby, to powaznie - niech wkleja tutaj zdjęcia i może się cos z tym ogarnie :)
  • 67 / / 0
A bardzo chętnie w kleje zdjęcie, ale jutro jak znajdę. Byłem dziś w lesie na grzybach, i na paru pniach znajdowałem podobne grzyby nawet na kapeluszu miały takie odcienie jak na pierwszym zdjęciu postu. Miałem je brać, ale po wczorajszej przygodzie z jakimś gównem z pary shopu odniechciało mi się na jakiś czas fazowania :-D Może jak będę jutro w lesie to je zbiorę i pokażę.
  • 15 / / 0
Może w trzonkach kryje się tajemnica (zawijasy), kto to wie... Też będę szukał!
  • 320 / 6 / 0
widzialem na bardzo starym drewnie cos co wygladalo na lysiczki bylo tego strasznie duzo,ale nie byly duze podobne do tej odmiany.Pytam czy moga w takich duzych ilosciach rosnac i niewielkich rozmaiarow,bo to ze na jakims drewnie to pisze.Moge w to miejsce zajrzec,nie wiem czy warto dojazd byl ciezki.
  • 196 / 1 / 0
cos co wygladalo na jakie lysiczki?
  • 63 / / 0
FSRE i może dostaniesz
ODPOWIEDZ
Newsy
My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany

Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Już 1 drink dziennie zwiększa ryzyko zgonu. Alkohol nie przynosi żadnych korzyści

W Journal of Studies on Alcohol and Drugs ukazało się jedno z najbardziej kompleksowych badań dotyczących wpływu alkoholu na zdrowie populacji amerykańskiej. Zostało przeprowadzone przez ponad trzydziestu badaczy z wiodących instytucji naukowych, w tym z Columbia University, University of California, Mayo Clinic, University College London czy Harvard Medical School. Dostarcza ono precyzyjnych szacunków ryzyka zgonu powodowanego przez spożycie alkoholu z uwzględnieniem płci, wieku i poziomu konsumpcji.