Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
rowniez Psilocybe Azurescens wpadl mi w oko na naszych rodzimych lakach a przynajmniej bardzo podobny grzyb ba nawet zebralem kilka okazow bez wiekszego przekonania i ostatecznie nie wyprobowalem dzialania tych ze grzybow ... :) tez sa zdjecia w "czy to to"
"Jednak zdarza się, że słabo zorientowane osoby zbierające halucynogenne grzyby ulegały zatruciu przez omyłkowe spożycie innych „małych brązowych grzybów” (MBG) w szczególności z rodziny zasłonakowatych. Ryzyko fatalnej pomyłki jest szczególnie duże u osób podejmujących próbę znalezienia bardzo rzadkich lub nie występujących w Polsce halucynogennych gatunków z kręgu łysiczki siniejącej (Psilocybe cyanescens) np. łysiczki czeskiej (Psilocybe bohemica). Rozpoznanie gatunków z tej grupy jest wyzwaniem nawet dla specjalistów. " wiec chyba podziekuje za testy ;]
edit cos dla tych ktorzy czekaja na muchomory: Strzępiak ziemisty, Lejkówka odbielona: "Grzyb trujący: silnie trujący dla człowieka. Zawiera dość dużo muskaryny, trucizny działającej na nerwy. Objawy zatrucia występują po upływie 1/4-4 godzinach od zjedzenia. Grzyb powoduje silne pocenie się, zaburzenia widzenia, mdłości połączone z wymiotami, kolki żołądkowo-jelitowe; w skrajnych przypadkach także śmierć na skutek ustania krążenia."
edit 2 najczesciej rosna na konskich kupach takie grzyby :) http://www.psilosophy.info/species.php?big=40
fotki nr: 1,2,3,4,5,6,7, 8, 9,10,11,13,15,16,17,18 19, 20, 21,22,23, 24,27, 34,35,36, 37.38, 39, 40,41, 42,43,45,46, 47,49,52, i do konca. ktos widzial ktos wie chociaz jaki grzyb przypomina tego? choc na 99% jestem pewny ze to te grzyby odstraszala mnie zawsze grubosc ich nogi, i jasne w miare blaszki. no i dosc spory rozmiar oraz fakt rosnieia na konskim nawozie :)
edit 3 zdjecie z czy to to: http://img24.imageshack.us/i/img0610ze.jpg/ made by akodin, koment pokolenia Łk: "A na moje to łysice być mogą, obadaj jak będę wyglądać ususzone, albo przeprowadź kwaśny test ;-) Nóżki takie, gdy grzyb wyrasta na odpowiednim podłożu jak najbardziej się trafiają. " bamboclat twierdzi : " Akodeen - znalazłeś to czego każdy szuka! Łysiczki jak chuj! Ten kto sądzi że to nie łysiczki to znaczy że mało jeszcze łysiczek widział :)"
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
OsterdamMlody pisze:Ooo czyli Azurescen też posiadają moc a nie chciałem ich zbierać rok temu :wall: Pogoda w tym roku do pomidorków hujowa chociaż garby będą wielkie :diabolic:
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?
Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.
CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.