ODPOWIEDZ
  • 39 / / 0
i co komuś udało się stworzyć godnego mixa?
Halucynogeny są wrotami, które umysł Gai zaistalował w historycznym procesie aby umożliwić każdemu wydostanie się kiedy będzie chciał, pod warunkiem, że jest na tyle odważny aby nacisnąć zamek i przejsć przez drzwi." T.McKenna
  • 656 / 12 / 0
Większe ilośći MDMA mogą dać efekty jak po MDA, gdy MDMA jest metabolisowany do MDA.
Ostatni raz z większą dawką metylonu było też ciekawie, troche psychodeli, wyostrzenie kolorów itp podobnie do MDA tylko mniej stymulacji i troche słabiej.
Sprawdziłem na wiki i bk-MDMA ulega tak samo N-demetylacji jak MDMA czyli tworzy sie bk-MDA, dziwne że jeszcze nigdzie nie widziałem tego związku, może jest niestabilny albo sie żle wchłania, niewiem, ale taki bk-MDA byłby pewnie ciekawym ketonem.
  • 519 / 2 / 0
W bk-MDA azot łączy się z ketonowym tlenem.
  • 1876 / 23 / 0
A ja bym zamiast 2C-B/2C-E dal 2C-D , substancja sama w sobie działa w chuj empatycznie co w psychodelicznych fenetylaminach jest rzadkością
  • 656 / 12 / 0
@Nananana, no tak tlen przyciąga tą grupe, ale w kwaśnym środowisku (żołądku) powinna chyba powrócic na swoje miejsce, jeszcze gdzies czytałem że pod wpływem wody sie tak dzieje
Ostatnio zmieniony 06 września 2010 przez Mayday, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 137 / / 0
5-methyl-MDA , albo MDAI ;-)
  • 78 / 2 / 0
Tak naprawde moim zdaniem nie ma godnych substytutów substancji takich jak MDA, MDMA, MDEA. Mogą one podobnie dzialać ale nigdy nie lepiej. bk-MDMA czyli metylon jest cienki. Niby po nim jest dużo euforii i empatii, którą kocham ale co z tego skoro dziala 2 godzinki i to nie to samo co MDxx.
Uwaga! Użytkownik LosMDMA nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 350 / 4 / 0
w sumie LosMDMA masz rację ale zauważ ,że praktycznie każdy narkotyk jest sam w sobie unikalny i nie stworzy się drugiego tak samo działającego związku ,może być silniej ,może być mocniej ale zawsze będzie "inaczej".
Ale fakt faktem MDxx i ich "magia" (bo nie umiem tego inaczej nazwać ,po prostu żaden drug nie dał mi nigdy czegoś takiego co dało mi MDxx .
  • 78 / 2 / 0
Racja. mefedron też mial być legalnym substytutem MDMA a w dzialaniu to zupelnie inny narkotyk przypominający w dzialaniu koks, fete i MDMA ale to nie to samo tylko coś nowego
Uwaga! Użytkownik LosMDMA nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3127 / 27 / 0
5-methyl-MDA zapowiada się mega kozacko, tylko jeszcze trochę mało raportów z "badań", żeby jednoznacznie coś wywnioskować.
High, how are you?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"

Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.

Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.