Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 144 / / 0
Nieprzeczytany post autor: sei »
samotność ? raczej nie. Nuda ? chyba tez odpada.
Nie lubie ćpać w samotnosci, wole to zrobić z żoną albo znajomymi. Samotnosc jednak czasem mnie dopada, ale na pewno nie była przyczyną, że zaczelam ćpać. Zaczęlam bo chcialam spróbowac nowych doznan, bo chcialam poznac inny świat, nie ten zwykly i szary.
Czy musze ćpać ? czasem czuje jakieś tam cisnienie, zazwyczaj zdarza się to w piątek (zaraz zaraz, co my dzisiaj mamy?) Dragi są dobrym sposobem na nudę, owszem. Niektórzy wola pojsc do kina, teatru, pojsc sie najebac. A ja wole czasem po prostu przejść w inny stan świadomości. ;]
positively unethical.
  • 386 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Chaotka »
manzana pisze:
Chaotka pisze:
Nuda na pewno nie!

Samotność? Tak.

Często w wakacje zdarzało mi się ćpać, kiedy nie miałam żadnych planów na popołudnie ]

No wlasnie jak nie masz co robic popoludniami to sie nazywa nuda, a nie samotnosc. Sa zajecia ktore mozesz robic samemu nie nudzac sie W chuj trudne pojecia.
Nie... nie rozumiesz mnie.

Zajęcie zawsze się znajdzie :) Nie chodzi o to, że nie miałam co robić, tylko o to, że chciałam spędzić dzień jakoś nadzwyczajnie. No w każdym bądź razie nigdy nie miałam myśli w stylu "Nudzi mi się, muszę się naćpać".
Uwaga! Użytkownik Chaotka jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 9 / 1 / 0
Zdecydowanie nuda :D na nude najlepszy jest 'rower' tak jest! :D co do innego spojrzenia na swiat to zdecydowanie wydaje mi sie, ze na mnie inaczej patrzy :D
"Niestety demokratyczne społeczeństwo uzależnione jest w dużej mierze od opinii większości, składającej się najczęściej z debili"
  • 45 / / 0
Nieprzeczytany post autor: manzana »
Chaotka, teraz tez Cie nie rozumiem tylko ze inaczej.
Nikt ode mnie nie wymaga zebym zarzucal draga!
  • 809 / 15 / 0
Nieprzeczytany post autor: eis »
Ćpanie z nudy? Poniekąd racja, zaczyna się od ćpania z ciekawości, później ćpanie z nudy a sam koniec na ćpaniu z przymusu, hihi
na nic nie narzekam,
mam w kieszeni klonazepam.
  • 3854 / 316 / 0
Nieprzeczytany post autor: Procent »
Eis, to taki trochę sztampowy przykład. Jednak nie mogę się z nim nie zgodzić, bo tak wygląda opis klasycznej drabiny ćpania. Jednak ja jestem często jeszcze na drugim szczebelku. Nie będę przecież sobie wkręcał, że palę już 6 czy 7 lat z ciekawości %-D . Inne dragi to wyłącznie z ciekawości, no może trochę inaczej było z fetą, jednak już jej nie biorę.
Uwaga! Użytkownik Procent jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 617 / 6 / 1
Nieprzeczytany post autor: fraktal »
Nie tłumaczcie się tak tą nudą, i tak nie uda Wam się w ten sposób do końca zaspokoić sumienie. ;]
:kawa: & :skret: o n l y
  • 9 / 1 / 0
jak sie nie ma co robic to sie cpa :D jak sie ma co robic to sie nie ma czasu na cpanie ;) na samo cpanie moze sie znajdzie tylko doprowadz sie do ladu jak masz cos zaplanowane. A tak to glownym prowodyrem jest brak planow na dany dzien! Tak mysle przynajmniej ;P no i wiadomo jakas tam chec doswiadczen etc bla bla bla ;P ale generalnie nuda!

P.S.
no chyba ze ktos planuje cpanie :D to co innego ale to tez moze wynikac z nudy ;P np : "dawno sie tak nie nudzilem trza by cos zarzucic, np w pt!".
Ostatnio zmieniony 20 lutego 2010 przez Crepuscular, łącznie zmieniany 1 raz.
"Niestety demokratyczne społeczeństwo uzależnione jest w dużej mierze od opinii większości, składającej się najczęściej z debili"
  • 883 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: Elwis »
Jak widać coś jest w obu tych rzeczach. Ja na przykład łączyłbym ćpanie bardziej z nudą. Z drugiej strony cholera wie. Może rzeczywiście i u mnie samotność ma coś do rzeczy.
Oczywiście nie są to jedyne powody, choćby miłość do orgazmów intelektualnych. <3 %-D
Zdecydowanie odradzam Ci ćpanie.
x = x
  • 386 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Chaotka »
Mnie jakoś irytuje mówienie o ćpaniu z nudy. To tak brzmi jakby się totalnie nie miało już nic do roboty.

U mnie jest tak, że ja po prostu lubię urozmaicenia. Zawsze znajdę coś do roboty, właściwie to przez 24 h na dobę myślę o tym, że na świecie jest tyle rodzajów rozrywek a ja nie wyrabiam z zadowalaniem się nimi :). Siedząc w domu zawsze znajdę jakieś zajęcie, a to oglądanie telenowel, a to pisanie, a to tańczenie, a to po prostu pisanie na forum.
Ale po kilku dniach spędzania czasu w ten sposób dopada mnie samotność... Pojawiają się chęć jakiegoś niezwykłego przeżycia, ćpanie kojarzy mi się z Bogiem w moim pokoju :)
Mówiąc o braku planów na następny dzień miałam na myśli braku żadnej imprezy, ani spotkania z chłopakiem, który czasem często chodzi do babci :) Ale i tak bardzo często się spotykamy. W każdym bądź razie zdarzało mi się ćpać w wakacje z tego powodu, że się nie spotkaliśmy.
Gdybym codziennie chodziła na imprezy to też bym miała ich dość. Jestem typem samotnika, ale ogólnie ja nie mogę zbyt długo żyć w sposób monotonny, ćpanie jest dla mnie urozmaiceniem, co wcale nie oznacza, że bez ćpania mi się nudzi.
Mam nadzieję, że teraz rozumiecie.
Ostatnio zmieniony 22 lutego 2010 przez Chaotka, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Chaotka jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Rozebrali LSD na części. Zostało działanie bez wizji

Zespół z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis podszedł do LSD tak, jak inżynier podchodzi do urządzenia, którego nie rozumie: rozłożył je na części i sprawdził, bez których nadal działa. Praca ukazała się we wrześniu 2026 roku w „Proceedings of the National Academy of Sciences”, a jej autorem korespondencyjnym jest David E. Olson, dyrektor Institute for Psychedelics and Neurotherapeutics.

Bezpieczna likwidacja nielegalnych laboratoriów – specjalistyczne CBŚP

Na terenie Centrum Szkolenia Policji w Legionowie, w ośrodku ITCCCL (International Training Center for Combating Clandestine Laboratories) prowadzonym przez CBŚP, policjanci wzięli udział w szkoleniu dotyczącym likwidacji nielegalnych laboratoriów narkotyków syntetycznych z wykorzystaniem zespołów specjalnych CBŚP i kontrterrorystów. Przedsięwzięcie zorganizował Wydział do Zwalczania Zorganizowanej Przestępczości Narkotykowej Centralnego Biura Śledczego Policji.

Marihuana w Szwecji — jedno z najostrzejszych praw w Europie

Szwecja karze nie tylko posiadanie marihuany, ale samo bycie pod jej wpływem — to rzadkość na tle reszty Europy. Od ponad trzydziestu lat policja może zlecić test na miejscu przy samym podejrzeniu, a dostęp do konopi medycznych pozostaje w praktyce symboliczny.