Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
Alkoholizm to powolanie!
mgr pisze: @Antyblysk
Nie wiem jak robią to ci którym się udaje. Wiem natomiast że każdy opioidowiec potrafiłby by brać na sportowo, pytanie tylko jakim kosztem, jak długo.
Dla mnie byłby to swoisty masochizm, lizanie loda przez szybke, jak napisał Blu życie na wiecznym dupościsku w oczekiwaniu na nagrodę czy raczej ulgę. W moim przypadku nie do przyjęcia. Jestem na to za słaby.
Oddam ręce za dobre grzyby!!!!
Grzyby oddajcie moje ręce!!!
Psylocybinowa podróż z za szyby!!
JA i ja jako dwa odmienne stany!
Metoprololum 50mg, Ramiprilum 10mg, Valium 5mg, Mg 300mg /dobe
przy obecnym trybie używania opiatów (raz na dłuższy czas kilka dni używania) tolerancja przy pierwszym wzięciu nie robi problemu, oczywiste jest, że spadła od czasu stałego brania, jednak nie do pierwotnego poziomu. przy drugim już wzięciu jest tak wysoka, jak przy dawnym trybie, utrzymując się przez kolejne dni na jednakowym poziomie.
b) jeśli chodzi o chęci:
ciężko jest z tym okresem pomiędzy kolejnymi 'przypadkami', ochota rośnie z każdym przygrzaniem, zamiast spadać skupiona na chęci sportowego używania. najlepszym wyjściem okazało się ograniczanie z zewnątrz - sterować sytuacją tak, by samemu sobie uniemożliwiać kolejne święto z opio.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Pozostałości nielegalnej destylarni whisky w szkockim Highlands
Dobrze, że wcześniej nie znalazła tego skarbówka, bo zniszczyłaby ten piękny kawałek historii. Na szczęście przetrwał i dostarczył silnego dowodu, że kamienna struktura w Ben Lawers National Nature Reserve służyła do nielegalnej produkcji whisky.
Marihuana po reklasyfikacji: wciąż daleka droga do federalnej legalizacji w USA
Administracja Donald Trump ogłosiła wykreślenie marihuany z najbardziej restrykcyjnej kategorii federalnych substancji kontrolowanych. To ważna decyzja dla branży i inwestorów. Nie oznacza jednak, że Stany Zjednoczone zalegalizowały marihuanę rekreacyjną na poziomie federalnym. Do tego droga pozostaje długa i politycznie trudna. Po reklasyfikacji, zgodnie z zasadą „kupuj plotki, sprzedawaj fakty”, akcje firm z branży najpierw silnie wzrosły, a potem mocno spadły.
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?
Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.