Więcej informacji: Fenyloetyloaminy w Narkopedii [H]yperreala
FAQ musi być. Bo jak czytam, że typ zapodał bupropion i mu do łba nie przyszło przeczytać ulotki ze zrozumieniem po czym bez namysłu zapodaje ważkę...
nie wiem za bardzo jak ujac to w slowach, ale czesto ludzie pytaja ( sam zreszta to robilem ) czy spodziewac sie mocnej psychodeli i rozkmin - typowy enteogen jak np 2c-e czy tez jest to luzniejszy wizualizator lub wrecz empatogen ( social drug? )
Wiem ze jest to kwestia indywidualna ale z grubsza chyba da sie sklasyfikowac...
mam pytanko, faq bedzie odnosic sie do poszczegolnych fenetylamin czy do calej grupy?
- przedawkowanie (skutki, efekty, jak pomóc, co robić)
- skutki używania (HPPD po pierwszym użyciu?, psychozy, schizofrenia)
- tolerancja (na co, z czym, dlaczego)
- "czy mogę z tym wyjść na ulicę / do baru" (czyli zastanów się po co to bierzesz)
- moc substancji/rodzaj efektów? (może jakaś klasyfikacja wg poziomu jak na wikipedii 1-5? np 1-3, fajnie też to było opisane w klasyfikacji substancji na kartonach)
- wykrywalność we krwi
- interakcje z lekami
- inhibitory MAO i fenetyloaminy to zły pomysł (czy wzmacnianie ma sens, ewentualnie czym, mixy)
- sposób podania a efekty działania/uboczne (bodyload a wasze zdrowie, śmiertelność przy snorcie 2c-t-x, dlaczego nadczczo, itp)
faq powinno zawierać możliwie wiele informacji na temat całej grupy jak i poszczególnych związków, szczególnie informacji nt szkodliwego działania i nieodpowiedzialnego brania;
Mozolnie to idzie bo nie ćpam i nie mam odpowiedniej weny
pilleater pisze:
Mozolnie to idzie bo nie ćpam i nie mam odpowiedniej weny![]()
Po dzisiejszym robię przerwę
Co mam?
Podział fenetylamin, wzmacnianie przez imao, interakcje między sobą oraz z nie-fenetyalminami, walka na miecze ze stymulacją, dobór s&s dla niewtajemniczonych, przedawkowanie, hppd, rdzeń działania DOx/2C-x, na oczy&mózg, czy i jesli już to jakie f. uzależniają i czy fizycznie, odbiór bodźców, czas działania mniej więcej,
dawkowania, postępowanie w razie przedawkowania i jeszcze kilka pomysłów w toku
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani
Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.
W sieci prowadził "sklep" z narkotykami
Prowadził "sklep" na jednym z komunikatorów internetowych. Przyjmował zamówienia na narkotyki, które następnie dostarczał w wybrane miejsca, przekazując kupującym współrzędne geograficzne. Wykorzystywał również firmy kurierskie, co umożliwiało bezkontaktową dostawę narkotyków.
Mikrobiom jelitowy wpływa na pociąg do alkoholu
Mikroorganizmy tworzące mikrobiom jelitowy mogą wpływać na spożycie alkoholu, manipulując układem nagrody w mózgu - informuje czasopismo „mBio”.