Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 62, 62b, lub 64 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 4024 / 371 / 951
Nieprzeczytany post autor: pokolenie Ł.K. »
Z obstukiwaniem pewnie szło o usunięcie materiału , gdyby tam przypadkiem był wbity np. , zawsze to jakaś tam dająca się zważyć ilość a nie zeskrobki z szkła, o których mozna twierdzić, że są pozostałością używania lufy przez kogoś innego. Może w opinii tego kto to mówił to robi różnicę i może robi w rzeczywistości, na logikę powinno.

Ogólnie przyznałeś się do znajomości, choćby i fikcyjnych, palenia i kupowania w sytuacji gdy dowód, gdyby ktoś to wszystko chciał Ci przyklepać był raczej skromny - trochę szkoda. Mogłeś spróbować w ogóle odwrócić tok rozmowy od kwestii zbrodniczych wciskając, że to lufa z której ty lub ktoś paliłeś dopalacze, (może warto kupić legalne byle co lub wziąć opakowanie po lub z resztką od kolegi, żeby nosić je razem ze szkłem, taka refleksja na marginesie) , choć tu reakcje mogłyby być różne. Najpewniej Twoja sprawa zostanie/została uznana za tak bez perspektywiczną, że dadzą/dali spokój.

'pyranie' jest to również w moich okolicach popularne słowo określające przeszukiwanie - pyrać, przepyrać , nic nowego, nic osobliwego.
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 1169 / 16 / 0
Nieprzeczytany post autor: BuddahLova »
A łu mnie we wsi pyry to kartofle so !
Uwaga! Użytkownik BuddahLova jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4024 / 371 / 951
Nieprzeczytany post autor: pokolenie Ł.K. »
No pewnie. Nazywają się tak dlatego, że czasownik pyrać ukształtowany w epoce gospodarki kopieniaczej pierwotnie oznaczał "wygrzebywać z ziemi" . Kiedy pojawiły się w na ziemiach polskich ziemniaki, których bulwy można było wygrzebywać z ziemi, zostały naturalnie określone pyrami.
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 15 / / 0
Nieprzeczytany post autor: kylujlb »
To mam sie martwic czy nie? Obawiam sie ze wezwanie moze przyjść
Uwaga! Użytkownik kylujlb nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1611 / 34 / 0
Nieprzeczytany post autor: Maskaradore »
pokolenie Ł.K. pisze:
No pewnie. Nazywają się tak dlatego, że czasownik pyrać ukształtowany w epoce gospodarki kopieniaczej pierwotnie oznaczał "wygrzebywać z ziemi" . Kiedy pojawiły się w na ziemiach polskich ziemniaki, których bulwy można było wygrzebywać z ziemi, zostały naturalnie określone pyrami.
I tu się mylisz - pyrać jest wtórne względem pyr, albowiem "pyra" pochodzi od Peru skąd ziemniaki przypłynęły. Peru->pyra->pyrać-Pyrland czyli najlepsze miasto w Polsce - Poznań.
"To co nie zdarza sie nigdy dwa razy, niektórym nie zdarza się nawet raz".
aparat.relaksu@hyperreal.info

Nowy blog - tym razem dopracowany:)
https://junkiepump.wordpress.com/
  • 1993 / 490 / 0
Nieprzeczytany post autor: KapitanAizen »
Mogłeś spróbować w ogóle odwrócić tok rozmowy od kwestii zbrodniczych wciskając, że to lufa z której ty lub ktoś paliłeś dopalacze,
Zgadzam się w 100%. Zawsze lepiej powiedzieć, że się jarało dopalacze z tego. Zawsze jest jakaś szansa , że uwierzą. Jeśli jednak by się uparli i lufa poszła by do laboratorium i tam przeprowadzili by analizę to najprawdopodobniej by udowodnili Tobie posiadanie. Szczególnie, że jak sam powiedziałeś szkło
było po 2 gramach to mieli by bo z niego zeskrobać.
To mam sie martwic czy nie? Obawiam sie ze wezwanie może przyjść
Ciężko powiedzieć ale całkiem możliwe, że przejdzie Ci to bez przypału. Trzeba się było zapytać tego policjanta jakie będą wobec Ciebie wyciągnięte konsekwencje. :-D :-D :-D
  • 15 / / 0
Ta a ciekawe czy bys sie dogadał z dwoma cwelami , jeden mnie ciagle pyral i zadawal pytania a drugi chcial mnie bic stawiał sie i napinal do mnie ciagle, kiedys spotkam kurwy po cywilu.. 3 dzien pazdziernikowy, by nienawidzic policji mialem powod nowy:/ Ale skoro mnie nie zawineli odrazu i nic nawet z grubsza nie pierdolili o sadach czy cos.. tylko zbluzgali i kazali spierdalac.. to? jak sadzicie
Uwaga! Użytkownik kylujlb nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4 / / 0
Nieprzeczytany post autor: nike »
powtarzam po raz któryś tam z kolei: skoro nie zabrali cię na dołek i kazali spierdalać, jak sam powiedziałeś, to masz luz. Szkło w najgorszym przypadku może iść do analizy. A jeśli nie, to tak jak ktoś pisał, było po mieszankach ziołowych z dopalaczy, czy coś. tylko moim zdaniem hójowo zrobiłeś, sprzedając kogoś i mówiąc, ze wgl miałes do czynienia z trawką. 3m się pozdroo. :rolleyes:
  • 15 / / 0
no, ale ja im mowilem ze ja nie pale towaru i ze nie wiem kto ma a lufka jest nie moja !!! ale jak nalegali tak to juz nasciemnialem ze jakis ślepy ma rownie dobrze moglem powiedziec ze ma owczarek , adrian albooo łysy a zadnego z ich i tak nie znam. wiec nikt na tym nie ucierpi
  • 92 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: onlyonce »
Nie chodzi o to zeby sie z nimi dogadać przecież :wall:
Ściemnianie -> przyznanie się.
Uwaga! Użytkownik onlyonce nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Wpadli w trakcie transakcji

Piaseczyńscy kryminalni zatrzymali narkotykowy duet. Mężczyźni wpadli w trakcie transakcji, która odbywała się na jednym z parkingów w Wólce Kosowskiej. Na posesji 49-letniego obywatela Ukrainy, policjanci znaleźli uprawę marihuany. Krzaki konopi indyjskiej zostały zabezpieczone. 44 i 49-latek usłyszeli zarzuty karne oraz zostali objęci policyjnymi dozorami.

Kieleccy policjanci zlikwidowali fabrykę klefedronu w powiecie sandomierskim

W minioną środę kieleccy policjanci zajmujący się zwalczaniem przestępczości narkotykowej współpracując z Biurem Kryminalnym Komendy Głównej Policji oraz kontrterrorystami z Kielc i Radomia przeprowadzili realizację, która doprowadziła do likwidacji dużej, fabryki produkującej klefedron. W sprawie zatrzymano 32 – latka, który najbliższe trzy miesiące spędzi w areszcie.

Trzech mężczyzn oskarżonych o przemyt kokainy promem Norræna

Trzej mężczyźni w wieku 60–70 lat zostali oskarżeni o próbę przemytu ponad trzech kilogramów kokainy z Hiszpanii do Islandii promem Norræna. Grozi im do 12 lat więzienia.