Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 96 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Jedi »
myślę, że Nildur mógłby na to coś zaradzić ;-)
Wszystko co pisze na tym forum jest wytworem mojej wyobraźni.
Mail w profilu.
  • 59 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: naur »
Scena:

Przebłysk, bohater odnajduje się w zaułku obok kościoła podczas niedzielnej mszy, wokół niego stoi czterech nieznajomych i kumpel, ma długopis w ręce, wszyscy mówią do niego: "Co jest?! Przecież mówiłeś że potrafisz fałszować recepty! Więcej nie będę powtarzał na co, po co i na kogo, kurwa!". Bohater ma pustkę w głowie, domyśla się że recepta ma być na benzo, nieudolnie ją wypisuje, wchodzą do apteki, w której pełno "normalnych ludzi", wśród których nagle znalazły się obdartusy ubrani z Croppa, który został potraktowany setką lat na strychu i odwrotnie, ciuchy z epoki PRLu wyprane aż się witki świecą. Niepewnie podają receptę farmaceutce, ta zaczyna ich zwymyślać, Ci wykręcają się "kiepskim lekarzem, to dla babci, mówiliśmy żeby pisał wyraźnie (gwoli ostatnich medialnych narzekań na pismo lekarzy)". Dostają czego chcą, płaszcząc się, wychodzą z apteki, ucieszeni, w rytmie muzyki, mogłoby być "London Calling", w późniejszej części filmu można ich wysłać to wielkiego miasta, w którym podobno jest znajomy który ma ogromny zapas benzo, o czym wspomina sobie jeden z ćpunów, następna scena to urywek w którym prawie wszyscy są w pociągu, ale dwóch brakuje i nikt nie wie gdzie są, ich telefony są razem z podróżnymi. Powiedzmy że jadą do Wawy, taka była gadka że tam mieszka ten ziomek, mają dwa bilety na czterech a o celu podróży dowiadują się od konduktora.
Ostatnio zmieniony 18 września 2009 przez naur, łącznie zmieniany 1 raz.
RELATIONSHIT
  • 1211 / 27 / 0
Nieprzeczytany post autor: jon »
i można przedstawić rozwój nałogu - od podpierdalania babci oxazepamu, po walenie po kablach klonów kupionych na fałszywe recepty hehe
Uwaga! Użytkownik jon nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3251 / 361 / 2
Nieprzeczytany post autor: jogurt »
Jeden film mysle ze by nie wystarczył jon. D:

Naur, rzecz jasna podróże benzosowe będą ujęte. I absurdu też by nie brakowało. Film musi być w takim klimacie.

Jak już byśmy mieli myśleć o hardkorze, to właśnie taki motyw, że gość podpierdala babci benzosy, potem wsiada w autobus do swojego oddalonego o 10 km miasta, zjada swoją zdobycz częściowo już w autobusie i patrzy przez okno. Tutaj taki przerywnik gdzie nasz bohater recytuje Inwokacje z Pana Tadeusza, podczas gdy na ekranie pojawiają sie najpiekniejsze krajobrazy Polski. Gdy kończy budzi sie w jakimś ciemnym zaułku obok jakiegoś nyggi. Pyta sie:
-Gdzie ja jestem (po angielsku)?
-Ile razy mam ci powtarzać, że na Queensie, bierzesz ten towar czy nie? ;]
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 1530 / 9 / 0
Można by to zrobić pół amatorsko tak jak "Że życie ma sens". Warto by też było na początku jak zauwarzyliście wyjaśnić, że benzo to powszechnie przypisywane leki, a nie narkotyki. Trzeba by uwarzać by film nie stał się narzędziem propagandowym w rękach wroga.

O albo serial - odcinki były by emitowane w jakiejś posranej kolejności by nikt nie kumał o co chodzi, hehe.
"Przyszła wojna będzie wojną niewidzialną Dopiero gdy dany kraj zauważy że jego plony uległy zniszczeniu jego przemysł jest sparaliżowany jego siły zbrojne są niezdolne do działania zrozumie nagle że brał udział w wojnie i że tę wojnę przegrywa"
  • 96 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Jedi »
John Stuart Mill pisze:
O albo serial - odcinki były by emitowane w jakiejś posranej kolejności by nikt nie kumał o co chodzi, hehe.
Mi się widzi coś w stylu Pulp Fiction - tzn. na początku ukazane są sceny przed i po zażyciu benzo (efekt 'teleportu' ;-) ) , a np. na koniec filmu pokazane są wydarzenia, które działy się na urwanym filmie z trzeciej osoby (np. przerażonej babci, osiedlowych dresików) owe sceny docelowo mają łączyć fabułę w spójną całość i obowiązkowo ROZ-PIE-RDA-LAĆ :-)
Wszystko co pisze na tym forum jest wytworem mojej wyobraźni.
Mail w profilu.
  • 1599 / 47 / 0
Nieprzeczytany post autor: pol90 »
Jednaj mój pomysł, który wymyśliłem dawno temu popiera dużo użytkowników, normalnie jestem w euforii chyba sobie wezmę jeszcze 450 mg kodeiny, które miały być na przyszłe dni, pomysł ten przyszedł mi do głowy po 20 tabletkach zolpidemu.

Można by się wzorować na filmie "że życie ma sens" tylko chyba logiczne jest, że na scenach kręconych nikt nie będzie brał prawdziwych narkotyków, jedynie coś co bardzo je przypomina, ale my byśmy się mogli bardziej skupić na lekomani, benzodiazepiny, kodeina, DXM i te inne sprawy.
http://tomi001.prv.pl
  • 974 / 17 / 0
Nieprzeczytany post autor: dr.Kubeusz »
pol90 doskonały pomysł, jeśli dyskusje rozwinie się dalej i pomysł się rozkręci ja się z przyjemnością podłącze w jakiś sposób do realizacji, szczególnie w kwestii wpiepszania benzosów. Gratuluję fantazji i pozdrawiam
Uwaga! Użytkownik dr.Kubeusz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 320 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: befree »
Ale czemu sie czepiliscie tak benzosów? ja jakos biore nalogowo male bardzo dawki i nie mam problemów z niczym,doslownie nic mi sie nie dzieje zlego przez benzo i nie czuje sie zbytnio uzalezniony(jak zrobilem przerwe to juz nie potrzebowalem mimo dlugiego juz brania ciągiem).Jak rozumie chodzi o film o tych co sa slabsi ok ale co w tym znowu takiego ciekawego? napewno sie znajdzie ale na caly film? e nie sadze.Pozatym jesli juz cos chcecie robic to warto poszukac sposobu zeby do dało zyski finansowe(moze jakies serwisy internetowe)mozna sie spodziewac popularnosci takiego filmu i dlatego trzeba pomyslec wczesniej o $$$.
jak juz to napewno warto o lekomanstwie w ogole chociaz kto chce zeby kazdy wiedzial o tym wszystkim,czyli opinia publiczna?wiadomo ze to sprzyja tylko delegalizacji wszystkiego(taki system najlatwiej wszystkiego zakazac).
ja proponuje pokaznie ludziom oblicza dragow z punktu widzenia undergroundu jakim jestesmy :P wtedy mogloby byc ciekawiej ale narazie nic wiecej nie napisze sensownego.
Ostatnio zmieniony 18 września 2009 przez befree, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik befree jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3251 / 361 / 2
Nieprzeczytany post autor: jogurt »
befree

Nie o ludziach którzy są słabsi. O prawdziwych benzosiarskich (i nie tylko, ogolnie ćpunach, ale takich co cpaja duzo benzo, bo oni są po prostu ciekawi) hardkorowcach, nie po to żeby zrobić benzosom złą reklamę, bo im nic nie grozi. Po to żeby pokazać specyficzną subkulturę akurat tych dragów. Tak jak pokazana była subkultura psychodelików w las vegas parano (choc nie tylko psychodeliki brali).

Życie ludzi którzy jedzą duzo benzo, zolpi, baklo, ghb i alkoholu jest specyficzne. Tak jak specyficzni są kodziarze/opioidowcy (którzy z resztą, jebani szczęściarze, mają swojego doktora Housa), dxmowcy, metkaciarze/spidowcy itd. Jednak benzosowcy to chyba mają z nich najciekawsze życie. Często też uzywaja innych dragów. I najważniejsze jest to że mielismy filmy o:

psychodelikarzach (parano)
speedowcach (że życie ma sens)
opiatowcach (trainspoting)
imprezowcach (human traffic)
aptecznych ćpunach (drugstore cowboy) - ale niezbyt benzosowych
kurwa nawet o jebanych antydepresantach było (prozach nation) o jaraczach i alkoholikach to juz nie wspomne nawet.

I ktoś pomija benzosiarzy? kurwa, to mi sie w pale nie miesci. Tak duża i specyficzna subkultura i co? Null. To woła o pomstę i jednocześnie daje podatny grunt pod rewolucyjny film.

Fakt Woody Allen jako jeden z czołowych hollywoodzkich lekomanów często nawiązuje w swoich filmach do benzosów, ale wiecie, że to mało jak na to co mozna o nich powiedzieć.
Ostatnio zmieniony 18 września 2009 przez jogurt, łącznie zmieniany 2 razy.
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło

Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.

Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.

Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"

Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.