Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1211 / 24 / 0
Nieprzeczytany post autor: jon »
tak, tylko że tutaj mamy jeszcze PVP, który obniża napięcie powierzchniowe wody i zwiększa rozpuszczalność paracetamolu i to ta dwójeczka powoduje załamanie światła. rozpuść se i przefiltruj thiocodin dla porównania.
kupię w tygodniu antoniego, zrobię ekstrakcję, odparuję wodę i znając rozpuszczalność paracetamolu obliczymy o ile procent nasze ukochane PVP ją zwiększa. i tak będę utrzymywać, że r-r z "starego" antka był mniej piekący w smaku niż z tego sandozowego.
Ostatnio zmieniony 16 września 2009 przez jon, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik jon nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1800 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: userd »
Ja po ekstrakcji przeprowadzonej za pomocą waty i strzykawki 100 ml otrzymuje roztwór czysty niczym woda mineralna jednak gdy spojrze pod światło to w roztworze widzę coś co mozna określić jako woda z rozpuszczonym cukrem lub przykładowo takie coś gdy do zimnej wody wlejemy wrzątek, wtedy w wodzie powstaje takie zjawisko -mieszania ciepłej wody z zimną, które trudno jest dokładnie opisać ale tak właśnie to wygląda. Nie wiem, może wiecie co mam na myśli a może nie... trudno pewnie ktos się jednak połapie w czym rzecz ;]
Niczego nie chcę tak bardzo jak zasnąć i się nie obudzić
  • 3523 / 52 / 0
Nieprzeczytany post autor: WildMonkey »
Z moich doświadczeń z perduretasem a nie ma tam paracetamolu wynika, że czysta koda też jest gorzka, nie tak jak paracetamol ale jednak. No chyba, że to inne wypełniacze perduretas, coś w stylu skruszonej cegły(pomarańczowe) i gumy(zielone). Za to nie przepłukać papki kodeinowej to dla mnie jak wyjść z wanny wypełnionej mydlinami i nie wziąć szybkiego prysznica. No coś tam w tej wodzie musi zostać, a ja nie lubię marnować towaru. Zresztą koda kiedy to było :rolleyes: na początku lipca ?? Nawet na trampka ostatnio nie mam smaka :-/ :-) Kiedy jakieś gówno przestaje mnie euforyzować to sobie daję spokój,
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 1211 / 24 / 0
masa 1 tableki = 620 mg
masa 20 tabletek = 12,42g

rozpuszczono w ciepłej wodzie, potem do zamrażarki do temperatury zimnej w chuj, filtracja w lodówce przez filtr do kawy, roztwór klarowny, przeźroczysty jak woda.
kulka paragówna po wysuszeniu = 9,30g

hmm...
Uwaga! Użytkownik jon nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1285 / 31 / 0
Nieprzeczytany post autor: ksionc »
jon jakiej ilości wody użyłeś do ekstrakcji?
Uwaga! Użytkownik ksionc jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1211 / 24 / 0
odmierzone 50 ml
  • 2021 / 239 / 0
masa 1 tableki = 620 mg
masa 20 tabletek = 12,42g

rozpuszczono w ciepłej wodzie, potem do zamrażarki do temperatury zimnej w chuj, filtracja w lodówce przez filtr do kawy, roztwór klarowny, przeźroczysty jak woda.
kulka paragówna po wysuszeniu = 9,30g
Niby jest 105mg dodatków w tabletce, ale duża ich cześć zostaje w papce, bo po wysyszeniu tworzy ona twardą bryłkę, a np. po ekstrakcji talvosilenu forte zostaje proszek po wysuszeniu osadu, więc dużo paracetamolu rzechodzi do roztworu. Ma ktoś pomysł jak oznaczyć paracetamol? Bo innego wyjścia nie ma, zeby dowiedzieć sie ile paracetamolu jest w roztworze. Może warto pomyśleć nad wytrąceniem tudzież zniszczeniem PVP, bo to on zwiększa rozpuszczalność paracetamolu (tak przynajmniej na forum przeczytalem). Mozna to jakos zrobić? Tak, mógłbym sprawdzić, ale leniwy jestem. Liczę, ze ktoś będzie wiedział.

Ok jon, już poprawilem. Ale błąd kurwa, wstyd mi:)
Ostatnio zmieniony 04 listopada 2009 przez gazyfikacja plazmy, łącznie zmieniany 1 raz.
teleportuję sie w głąb siebie czy do intergalaktycznego obrębu... nie ma ludzi, nie ma trendów... telefonów, sukcesów ani błędów... spraw nie ma, więc nie ma pędu...
  • 1211 / 24 / 0
pomyliłeś się - 602x20=12,04 g :-)

co do pvp - rozmyślaliśmy z pewnym kolegą chemikiem o możliwości zniszczenia struktury PVP przez zamrożenie go i rozmrożenie.

jutro robię 4 paki to jeszcze raz wszystko poważę.
  • 467 / 4 / 0
Zrobcie ekstrakcje talvo forte i zwazcie paracetamol bedzie bynajmniej wiadomo ile sie czystego parahujsta rozpuszcza a potem pomyslimy nad antonim15'stym
Jebac Prohibicje i Cała Policje

Moje posty są fikcja i wytworem mojej wyobraźni.
  • 2021 / 239 / 0
Zrobcie ekstrakcje talvo forte i zwazcie paracetamol bedzie bynajmniej wiadomo ile sie czystego parahujsta rozpuszcza a potem pomyslimy nad antonim15'stym
Chodzi o to, ze rozpuszczalniość paracetamolu mozna znaleźć w odpowiednich tabelach, nartomiast rozpuszczalność paracetamolu w preparacie antidol jest różna od tej podanej dla samego paracetamolu, bo antidol zawiera jeswzcze dodatki w tym PVP, który podobno zwiększa rozpuszczalność paracetaolu.
teleportuję sie w głąb siebie czy do intergalaktycznego obrębu... nie ma ludzi, nie ma trendów... telefonów, sukcesów ani błędów... spraw nie ma, więc nie ma pędu...
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Właściciele sklepów z marihuaną pozywają stan. Urzędnicy pomylili się przyznając im licencję

Grupa kilkunastu punktów sprzedaży marihuany w Nowym Jorku wniosła w piątek pozew przeciwko stanowi. Właściciele domagają się uznania, że lokalizacje ich sklepów są zgodne z prawem pomimo błędu urzędników, którzy przyznali, że przez lata źle interpretowali przepisy dotyczące minimalnej odległości od szkół. Sprawa trafiła do stanowego sądu najwyższego w Albany.