Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 324 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gizmo »
A może lepiej dobrze zakwaszony barszczyk :) to by było dobre a smaki by się super komponowały bo jakoś herbatka z grzybów sama w sobie przyprawia mnie o jeszcze większe mdłości - Bez urazy oczywiście:)
  • 913 / 39 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kazik »
[quote="Gizmo"]
A może lepiej dobrze zakwaszony barszczyk ]

@gizmo: Barszcz nie jest MAOI, więc nie bardzo wiem o co ci chodzi, chyba że to żart.

Nie lepiej odrobinę ruty przed grzybem podjeść? Jak towarzysz MAO, to konkretny :).
Your circuit's dead, there's something wrong, can you hear me, major Tom?
  • 608 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: Zieleń »
przeczytaj wątek na shroomery, według wszystkich testujących sok przebija mocą wszystkie inne maoi :cheesy:
no i po porzeczce nie ma opcji :kotz: :-p
  • 913 / 39 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kazik »
[quote="Zieleń"]
przeczytaj wątek na shroomery, według wszystkich testujących sok przebija mocą wszystkie inne maoi ]

Przeczytałem wątek. Wysuwane są w nim różne hipotezy, które miałyby tłumaczyć wzmacnianie grzyba sokiem z czarnej porzeczki. Jedną z nich jest działanie MAOI witaminy C w nim zawartej. Na tę hipotezę patrzę nader sceptycznie - gdyby sok z czarnej porzeczki był chociaż średnio-silnym inhibitorem MAO, nie wolno byłoby go pić zażywając pokarmy bogatę w tyraminę - sery, piwo, czekoladę, wino, jogurt, banany, lista jest długa i o tych interakcjach trąbiłby na pewno pan Religa zanim umarł był, żeby nikt się nie przekręcił od mieszania soku porzeczkowego z jogurtem.

Po rucie natomiast zdecydowanie nie wolno podjadać pokarmów zawierających tyraminę. Wniosek z tego taki, że potencjał MAOI czarnej porzeczki, w porównaniu z tym ruty jest śmiesznie mały.

Nie twierdzę, że system nie działa - nie próbowałem. Będę się jednak upierał, że mechanizm działania jest inny, prawdopodobnie polega na zmianie szybkości konwersji -cybiny w -cynę. Twierdzenie "sok przebija mocą wszystkie inne maoi" jest z deka niepoważne. Chyba, że to miał być żart :cheesy:.
Your circuit's dead, there's something wrong, can you hear me, major Tom?
  • 2129 / 30 / 0
Kazik poruszył ważną kwestię. O tym jakoby sok z czarnej porzeczki był iMAO czytałem na różnych stronach internetowych, nawet na tym forum ktoś wspominał, że wypicie soku z czarnej porzeczki intensyfikuje tripa. Postanowiłem więc poszukać informacji w bardziej profesjonalnych źródłach, niż zagraniczne fora internetowe.
Odpowiedź znalazłem w Europejskim Biurze Patentowym =>http://v3.espacenet.com/publicationDeta ... B=&locale=
W wyniku badań z użyciem koncentratu z czarnych porzeczek in vitro okazało się, że MAO typu B zostały inhibowane w 61 %, natomiast MAO typu A w 37 %. Następnie przeprowadzono badania na ludziach - trzem osobom podano koncentrat czarnej porzeczki w próbkach 5, 20 i 50 g. Rezultat ? Zaobserwowano, że MAO typu B zostały inhibowane u wszystkich osób ( z zależnością od dawki i czasu inhibicji )
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 835 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: greenz »
5, 20 i 50 g??? no to 300g zadziala na pewno %-D
Uwaga! Użytkownik greenz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 750 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: vart »
5, 20, 50g koncentratu.
Ostatnio zmieniony 03 czerwca 2009 przez vart, łącznie zmieniany 1 raz.

§h¶ôňgĽéĐ.
  • 835 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: greenz »
mogliby jeszcze napisac jak skoncentrowany ten koncentrat. ale watpie zeby byl np 1000% :-P
Uwaga! Użytkownik greenz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 122 / 2 / 0
[quote="Gizmo"]
A może lepiej dobrze zakwaszony barszczyk ]

Może być i barsczyk a nawet jakiś gorący kubek czy coś w tym styku. Smak zibenów w herbacie jest bardzo mało wyczuwalny. Oczywiście chodzi mi o nasze polskie łysiczki. I byłaby herbatka z cytrynką :D
Uwaga! Użytkownik pan_z_problemem nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2129 / 30 / 0
[quote="greenz"]
mogliby jeszcze napisac jak skoncentrowany ten koncentrat. ale watpie zeby byl np 1000% ]
W badaniach użyto 5,5- krotnie stężonego soku z czarnych porzeczek.
Toksyczna chemia z 15 metrów
ODPOWIEDZ
Newsy
To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany

Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.

36 kg marihuany ukryte w szpuli z kablem. CBŚP i KAS przechwyciły transport na A4

Ponad 36 kilogramów marihuany o czarnorynkowej wartości przekraczającej 1,7 mln zł zabezpieczyli funkcjonariusze CBŚP oraz Służby Celno-Skarbowej podczas kontroli ciężarówki na autostradzie A4. Narkotyki były ukryte w specjalnie przygotowanej skrytce wewnątrz przemysłowej szpuli z kablem. Kierowca został zatrzymany i tymczasowo aresztowany.

Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany zawiesza prace

Rok temu politycy obozu rządzącego ogłosili wielki, historyczny projekt: pierwszy w Polsce Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany. Miało być nowocześnie, postępowo, europejsko. Miał być projekt, miał być progres, miało być „po wyborach ruszamy pełną parą”.