Tytoń ma osobny dział → >LINK<
Jamaica Blue Moutain - najlepsza i najdrozsza kawa na swiecie,
Lotnik pisze: niewiem ja znam jako najdrozsza najlepsza: Jamaica Blue Moutain.
http://www.sklep.coffea.pl/product_info ... ucts_id/76 <<--- przeczytaj to :) to wlasnie o tej kawie. i zoabcz cene ;p
jestes dżamajcobobomarleyofilem?
wszystko musi byc dżamajka?
a jest to po prostu kawa z jamajki i akurat rady na to niema bo jej nie nazwę inaczej.
najdrozsza jest wysrana przez spycjalnego lisa..spycjalnego gatunku...luwak...on zjada niedojzale ziarna one jakos tam fermentuja..w pol sie strawiaja i jest wtedy najdrozsza na swiecie
"Dlaczego tak dużo? Bo roczne zbiory kopi luwak wynoszą przeciętnie od 300 do 400 kg (kilka lat temu zebrano jej w jednym roku zaledwie 40 kilo!)."
Zarówno z tych tańszych i tych droższych?
Możecie tu mieć mnie za dyletanta - ale jaka kawa w cenie do 10 zł max jest godna polecenia Waszym zdaniem?
Probowalem wielu kaw, ogolnie to lubie sypana czarna kawe, a z typowych "sklepowych" kaw, jacobs kronung zdecydowanie najbardziej mi podchodzi, mozna spokojnie pic z dwoch lyzeczek i smak jest baaardzo przyzwoity. Nie probowalem zadnych eksperymentow z tymi udziwnionymi kawami typu z jelita jakiegos zwierzaka, zapewne smakuje wysmienicie, ale poki co starcza jacobs;]
Kłamałem z tym u góry :)
chciałem spróbować ale myślę że raczej nic ciekawego się nie stanie...
Naproksen i LSD w bałtyckich krabach. Jak leki trafiają do morza?
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Alkohol i konopie wpływają na kierowców w odmienny sposób
Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty
>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.
Marihuana w Norwegii — odrzucona reforma i to, co zrobiły sądy
Norwegia odrzuciła dekryminalizację w parlamencie, a rok później jej Sąd Najwyższy w praktyce złagodził karanie za posiadanie na własny użytek. To rzadki przypadek, w którym sądy poszły dalej niż ustawodawca.
Chcą zakazać reklam alkoholu w Polsce. Może to być też koniec dla promocji 12+12
Trwają zaawansowane prace nad zmianami w ustawie o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi. Wspólny projekt przygotowany przez Lewicę i Polskę 2050 zakłada całkowity zakaz reklamy alkoholu, a także zakaz jego promowania w sklepach. Co to oznacza?