Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
Czy bralas/brales przed m/h jakies slabsze opioidy?
kodeina/tramadol sporadycznie
98
18%
kodeina/tramadol nalogowo
78
14%
nic, od razu morfina/heroina
42
8%
nie bralem nigdy morfiny/heroiny i sprawdzam wyniki
335
61%

Liczba głosów: 553

ODPOWIEDZ
  • 627 / 67 / 0
Nieprzeczytany post autor: vester »
Nauka tego kosztowała mnie kilka lat. Nie zawsze dałam radę ot tak sobie odstawić i z dnia na dzień po kilku miesiącach przestac jarać. Czasem potrzebowałam kopa w dupe, i to mocnego, ale dostawałam go zanim było za pozno.

Teraz nie mam problemów, żeby przestac. Po prostu nie mam myśli, ze chce zajarać. Różnicy mi to żadnej nie robi, i tak wiem co będzie pozniej. Wrażenia tym bardziej, za dużo tego było.
Jesli zauważasz ważniejsze rzeczy niż jaranie/pukanie (bo nie wiem co tam robisz i mnie to nie obchodzi), to z czasem też tak bedziesz miał.
A co Ciebie boli, narkomanie?
Stanie na klatce męczy jak samo branie.
Panie narkomanie, przestań brać, bo za karę,
stanie na klatce stanie się twoim koszmarem.
  • 849 / 42 / 0
Nieprzeczytany post autor: lucyper2 »
nie wiem co tam robisz i mnie to nie obchodzi
Nie jaram, ani nie pukam. Rzuciłem.
Jesli zauważasz ważniejsze rzeczy niż jaranie/pukanie (bo nie wiem co tam robisz i mnie to nie obchodzi), to z czasem też tak bedziesz miał.
Takie bajki to my, a nie nam.
Uwaga! Użytkownik lucyper2 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 627 / 67 / 0
Być może, dla mnie bajką jest, że ktoś to napierdala przez 10 lat i mu się to nie nudzi. Że ktoś jest zdolny dać dupy po to, żeby się naćpać. Skrajna desperacja, a gdzie tu przyjemność?! :scared:
  • 849 / 42 / 0
Ile ty ćpasz? Pół roku?

W ogóle ciekawe rzeczy piszesz - tu, że niczego nie żałujesz, a miesiąc temu barwnie opisywałaś skręty dodając, że nienawidzisz suki. Co spowodowało taką zmianę poglądów? Udane odtrucie? Dopływ kasy?
Ostatnio zmieniony 20 kwietnia 2008 przez lucyper2, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik lucyper2 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 627 / 67 / 0
tu, że niczego nie żałułesz, a miesiąc temu barwnie opisywałaś skręty dodając, że nienawidzisz suki.
to co ty nie wiesz, jak sie widzi swiat na skrecie? przetrwac to jakos trzeba, odreagowac takze.
I każdego roku powiem, że nienawidze suki, a po miesiącu kiedy wszystko wróci do normy, że jest zajebiscie.
  • 849 / 42 / 0
Lucyper, to ze Tobie sie nie udalo, bo jak piszesz 'rzuciles' nie oznacza, ze absolutnie nikt nie jest w stanie tego zrobic
Ja jakoś takich nie znam. Starych sezonowych brałniarzy, którym by to spokojnie wychodziło. Co to znaczy spokojnie? Mówią sobie - "daję spokój" i na luzie przestają, bez ciśnień i skrętów? Nie bądź śmieszny. Jasne, można się pogodzić ze skrętami, ćpaniem, uzależnieniem i lubić swoje życie, zwłaszcza gdy ciągi to tylko epizody. Tu się zgadzam, ale gdy ktoś nawija, że niczego nie żałuje to od razu nasuwa mi się pytanie "kiedy". Bo u ćpunów to się zmienia jak sinusoida.
  • 849 / 42 / 0
tutaj na forum sa ludzie, ktorzy cpaja heroine od lat bez ani jednego ciagu
Kto ćpa tu od lat i ani razu nie był w ciągu? Przyznać się!
  • 849 / 42 / 0
Chciałbym przeczytać jak ci ludzie żyją, jak często biorą inne rzeczy. Jak często herę, jak na nich działa itd.
  • 677 / 13 / 0
Pierdolone farmazony. Taa juz ja widze te sportowe grzanie.
  • 432 / 13 / 0
Ja sportowo grzeję teraz ;) Bo nie mam kasy a nie chcę mi się dupy ruszyć nigdzie aby zarobić. Ale jak wypłata się pojawi to pewnie znów popłynę.
Uwaga! Użytkownik c0deine nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
DNA w powietrzu. Wykrywają tak narkotyki i patogeny

Przełomowe badanie naukowców z Uniwersytetu Florydy wykazało, że środowiskowe DNA (eDNA) zasysane prosto z powietrza może dostarczyć szczegółowych informacji o otaczającym nas świecie. Od identyfikacji zagrożonych gatunków i śledzenia ludzkich patogenów, po wykrywanie alergenów i nielegalnych substancji.

Kurier Uber Eats myślał, że wiezie burrito. W środku była marihuana

Wyobraź sobie, że realizujesz zwykłe zamówienie jako kurier. Odbierasz paczkę z jedzeniem i ruszasz w drogę. Nagle czujesz dziwny, bardzo intensywny zapach marihuany. Dokładnie to spotkało kuriera Uber Eats w New Jersey, który zamiast meksykańskiego przysmaku, nieświadomie transportował zioło.

THC i rozwój mózgu nastolatków – co pokazują najnowsze badania?

Używanie marihuany może prowadzić do ścieńczenia kory mózgowej u nastolatków – wynika z najnowszego badania prowadzonego przez Gracielę Piñeyro i Tomáša Pausa, naukowców z CHU Sainte-Justine oraz profesorów Wydziału Medycznego Uniwersytetu w Montrealu. Współpraca dwóch laboratoriów badawczych, korzystających z uzupełniających się podejść, wykazała, że THC – czyli tetrahydrokannabinol, substancja aktywna w konopiach – powoduje kurczenie się arborescencji dendrytycznej, czyli „sieci anten” neuronów, które odgrywają kluczową rolę w komunikacji między nimi. Skutkuje to zanikiem (atrofią) pewnych obszarów kory mózgowej – co jest szczególnie niepokojące w wieku, w którym mózg się rozwija.