Dział służący omawianiu marszy, petycji i innych form aktywności obywatelskiej.
ODPOWIEDZ
  • 907 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Prezes »
Wczoraj (chyba) Kórwin powiedział mniej więcej takie coś: "Jestem po to aby obalić demokracje", no ma facet prawo mieć własne zdanie, ale każdy sobie może pomyśleć co lest leprze: demokracja z uszanowaniem miejszości czy jeden król który robi wszystko według swojego widzimisie.
I kórwa chuj Cie obchodzi, że robie błędy ortograficzne!

Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
  • 203 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: kacyk »
wybieram mezokracje i nogi amputacje, jebie korwina wszystko to jego wina
JOŁ!

jestem jak mezo?....nie?a chciałem być:(
https://www.youtube.com/watch?v=83y3K0OH2XM
  • 7 / / 0
Nieprzeczytany post autor: $_VIP_$ »
Demokracja to taki dziwny twór w którym niby władze ma większość, a tak naprawdę rządzi mniejszość.

[quote="Pan Prezes"]

Wczoraj (chyba) Kórwin powiedział mniej więcej takie coś]

Demokracja jest gorsza bo źle rządzącego króla łatwo jest obalić, a w demokracji mając zdanie inne niż większość
jesteś skończony. Poza tym UPR ma na celu uniezależnienie człowieka od władzy, a nie widzimisiowaniu sobie przez rządzących .
Ostatnio zmieniony 08 stycznia 2008 przez $_VIP_$, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik $_VIP_$ nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 883 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: Elwis »
Jaki debil, ale z resztą w polskiej polityce ze świeczką szukać kogoś kto rozumie, na czym polega problem narkomanii.
Zdecydowanie odradzam Ci ćpanie.
x = x
  • 803 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: yam'teoretyk »
[quote="kacyk"]
wybieram mezokracje i nogi amputacje, jebie korwina wszystko to jego wina
JOŁ!

jestem jak mezo?....nie?a chciałem być]

Wilku wdz Cie dojedzie! Jebać policje, tylko bóg może nas sądzić! eLO!
  • 3 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Abazigal »
Verv pisze:
yam'teoretyk pisze:
Verv mam rozumieć, że jedynym sensem życia w polskim kraju jest legalizacja narkotyków?

SLD mialo już swoją szansę.
Przeciez ja wcale tak nie mowie ]
Nie chodzilo o idee swiatopogladowa, ale o alternatywe oglolnie. Jakkolwiek by nie bylo, cale to polskie bagno zostalo wyprodukowane przez rzad pisu. Tak na prawde jedyna alternatywa
Uwaga! Użytkownik Abazigal nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 88 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: LeszekMiller »
to lewatywa. Dziękuję państwu.

Kocham polityczne napinki. Zawsze pokazują mi, że jesteśmy tylko ludźmi o maluczkich móżdzkach i dużych rączkach.
Tak, ja też.
Nie bój się plamy na swetrze.
  • 31 / / 0
Nieprzeczytany post autor: neosb »
"wolnego rynku" nie ma obecnie nigdzie indziej jak na Antarktydzie i ziom zastanów się proszę zanim użyjesz jakiegoś terminu, bo z treścią Twojego posta mogę się zgodzić, natomiast co do twierdzenia, że USA ma wolny rynek i to wolny w służbie zdrowia to chyba jakiś żart? Żeby móc leczyć lub być leczonym należy spełnić szereg kryteriów jasno określonych przez konkretne ustawy co wyklucza istnienie wolnego rynku gdyż jest on z góry nastawiony na pewne formy realizowania koncepcji prywatnych ubezpieczeń.
I don't like the drugs '' but the drugs like me
  • 166 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Astacus »
Prawda jest taka, że o ustrojach możemy sobie dyskutować, ale nie mówcie o porównywaniu kapitalizmu z socjalizmem, bo socjalizm w różnych fazach rozwoju i rozkładu mamy praktycznie na całym świecie, a jak tylko prawdziwie wolny rynek pojawia się gdzieś na świecie, to zaraz okoliczne socjaldemokracje i państwa wyznaniowe rzucają się na niego, by "cywilizować", "stabilizować", "nawracać", bądź zwyczajnie "grabić i mordować". Nie ma szansy nawet porządnie się rozwinąć - byłby to przecież zły przykład, że człowiek jest coś warty i może kuć własny los samemu.

Głupie masy nie potrafią uczyć się na własnej historii, wybierają gruszki na wierzbie zamiast perspektywy wzięcia życia we własne ręce. Poczytajcie, do czego te wszystkie "soc" doprowadziły przez ostatnie 150 lat. Ilu ludzi zginęło przez paru chorych psychicznie pacanów. I w którą stronę zmierzamy, patrząc na światowe wydatki na zbrojenia i kampanie wojenne? Poczekajcie tylko, jak umrze pokolenie pamiętające II WŚ.

Może jest trochę prawdy w tym, że socjaldemokrata w państwie liberalnym popełniłby samobójstwo tylko dlatego, że było by mu to wolno zrobić...
"Na wszystko, co się zdarzy, masz gotowy, przywieziony z Ziemi schemat.
Jeżeli jakiś szczegół nie pasuje, to go po prostu odrzucasz."

- Doktor do Chemika
  • 3523 / 54 / 0
Nieprzeczytany post autor: WildMonkey »
opowiadanie się za jakimkolwiek systemem przypomina mi zapisy do subkultur młodzieżowych. Socjaliści są źli bo tylko liberalizm, a tak właściwie to nie socjaliści tylko komuchy! Dzisiejszy świat jest zbyt złożony, aby można go było podporządkować jakimkolwiek regułom, zawsze będzie źle.
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
ODPOWIEDZ
Newsy
Jazda pod wpływem to nie tylko alkohol

USA: Kierowanie pojazdami pod wpływem środków odurzających – w tym marihuany i leków na receptę – staje się jednym z najpoważniejszych zagrożeń na drogach, choć problem ten wciąż pozostaje w cieniu jazdy po alkoholu.

Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci

Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.