A przy okazji foty porządnym aparatem zrobione, do konkursu. Wybrałem jedną z nich i wysłałem.
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
Na konkurs wysłałem to, według mnie jest pikne ;)
[ external image ]
Pozdro.
Dziś krzaczki przeprowadziły się do ostatecznych doniczek, 5l na każdą. Nie chce większych bo mam małego boxa :) Nie podlałem ich, podleje za jakieś 2-3 dni żeby mieć pewność że ich nie przelewam. Pozatym gleba którą dołożyłem była lekko wilgotna, więc myślę że nie trzeba. I dodatkowo mam nadzieję że mimo odległości od świetlówek (ok 45cm) nie powyciągają się za bardzo. Przepraszam za jakość foty, robiona na szybko by tylko pokazać sytację w boxie. I niedługo pierwszy fim leci na większej roślinie.
[ external image ]
Dziś, czyli 14 dzień od wyjścia z podziemia ;)
Topik który odpadł po fimowaniu:
[ external image ]
Większa roślinka, widać miejsce po fimie i delikatnie podwiązanie liści
[ external image ]
[ external image ]
Mniejsza roślinka, fim najprawdopodobniej jutro. Niesamowicie podniosła liście.
[ external image ]
[ external image ]
A tu dowód że większa roślinka mając 4 piętra liści ma tylko 10cm! :)
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
Większa, zapewne facet, albo świetne geny:
[ external image ]
Mniejsze, zapewne kobieta, albo kijowe geny:
[ external image ]
Niestety rośliny mimo 12 dni na flo nie pokazały jeszcze czy są kobietami czy nie, ale nie dziwię się, ponieważ zostały zostawione pod opiekę znajomemu który zaniedbał je. Dodatkowo były problemy z zasilaniem i np przez nieuwagę znajomego stały 2 dni w ciemnicy. Powyciągały się, dotkneły pleksy od świetlówek i się popaliły niektóre topy. Ogólnie smutno, teraz pracuję nad przywróceniem ich do poprzeniej formy. Scrog okazał się niezbędny, co też dziś zamontowałem. Zobaczymy co będzie dalej.
A swoją drogą - czechy to genialne państwo. Super stoki, świetnie do sezonu przygotowani, tanio, a z co do palenia to ludzie akceptują zioło, pomagają załatwiać bez problema, nie ma przypału jak siądziesz sobie pod stokiem gdzie jest kupa ludzi i cosik sobie popalasz :)
No i fotka roślinek (na jednej już scrog) jakość fotek jak zwykle tragiczna ;)
[ external image ]
I mój kot który zajada w najlepsze liście trawy :D
[ external image ]
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Już 1 drink dziennie zwiększa ryzyko zgonu. Alkohol nie przynosi żadnych korzyści
W Journal of Studies on Alcohol and Drugs ukazało się jedno z najbardziej kompleksowych badań dotyczących wpływu alkoholu na zdrowie populacji amerykańskiej. Zostało przeprowadzone przez ponad trzydziestu badaczy z wiodących instytucji naukowych, w tym z Columbia University, University of California, Mayo Clinic, University College London czy Harvard Medical School. Dostarcza ono precyzyjnych szacunków ryzyka zgonu powodowanego przez spożycie alkoholu z uwzględnieniem płci, wieku i poziomu konsumpcji.
KAS: Przemyt ketaminy w świecach zapachowych
Podczas kontroli w jednej z firm kurierskich, funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej (SCS) z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego (MUCS) w Warszawie zwrócili uwagę na przesyłkę zaadresowaną do odbiorcy w Filadelfii (USA). Zgodnie z deklaracją nadawcy, miały się w niej znajdować świece zapachowe o wartości ok. 111 euro.
Jedna dawka i tygodnie ulgi. "Magiczne grzybki" dają nadzieję na nowe leczenie bólu
Psylocybina