Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi kwasu barbiturowego – np. fenobarbital.
Więcej informacji: Barbiturany w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 729 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: no1 »
luminal jes wporzo na zjazdy
fajna sprawa jam zapas takiego w czopach..
Uwaga! Użytkownik no1 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2 / / 0
Nieprzeczytany post autor: luminalum »
czy w Polsce jest jeszcze sprzedawany Luminal w ampułkach (roztwór do wstrzykiwań) 200mg ???
Uwaga! Użytkownik luminalum nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1111 / 17 / 0
Nieprzeczytany post autor: leiche »
Z tego co wiem, to nie, ale nie daję głowy.
white trash get down on your knees, time for cake and sodomy
  • 729 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: no1 »
jest dla weterynarzy
Uwaga! Użytkownik no1 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1154 / 35 / 0
Bellergot...
Nieprzeczytany post autor: Gargamel »
Jak jest z dostepnoscia tego shitu w aptece? Dziala pododbnie jak luminal, mimo tych dodatkow? Jadlem luminal i strzelalem go kiedys z ampulek 200mg/amp. Z tym, ze dawki 400-1000mg bez tolerancji (bylem wtedy na ssri i ladnie mnie spidowal, moze dlatego tak duze dawki). Teraz jak wezme 200-300mg mysle, ze mnie cos posklada. Ale czy jedzenie 10-15 tabsow z ergotamina i atropina nie zakloca bardzo fazy? Iwan, z tego co wiem jadles to, napisz cos wiecej o tym bellergocie.
  • 269 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: delirka »
Gargamel pisze:
Jak jest z dostepnoscia tego shitu w aptece? Dziala pododbnie jak luminal, mimo tych dodatkow? Jadlem luminal i strzelalem go kiedys z ampulek 200mg/amp. Z tym, ze dawki 400-1000mg bez tolerancji (bylem wtedy na ssri i ladnie mnie spidowal, moze dlatego tak duze dawki). Teraz jak wezme 200-300mg mysle, ze mnie cos posklada. Ale czy jedzenie 10-15 tabsow z ergotamina i atropina nie zakloca bardzo fazy? Iwan, z tego co wiem jadles to, napisz cos wiecej o tym bellergocie.
W Bellegorcie jest też atropina. Więc luminalowym rajemnie nacieszysz się, choć w większych dawkach jest zajebiscie spokojnie na głowie, to fiz objawy atropiny działają, oczy bolą, sucho
Uwaga! Użytkownik delirka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1154 / 35 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gargamel »
Jakak jest z dostepnoscia tego w aptece, daja w wiekszosci bez recki? Chcialbym znow sprobowac feno, ale luminalu z czystym feno juz mi nie wypisza lekarki :-/ . Juz benzo ledwo co chca mi wypisywac, a wypisywaly mi wczesniej duze dawki roznych benzosow (glownie klon, lora, alpra). Wczesniej wypisalyby luminal, teraz na bank nie. Iwanie Grozny przemow do nas :cheesy: .
Ostatnio zmieniony 19 października 2008 przez Gargamel, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 199 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Xavi »
Da się dostać w aptece bez recki :), nie traktuje się chyba tego bowiem tak jak benzo ( psychotropy) . Ale lepiej to dla siebie zachować . Kupowałem w tym tygodniu , poszedłem do pierwszej apteki i po chwili rozmowy dostałem bez recki ;-) .. Za pierwszym razem było zajebiście 6 tabletek(120mg fenobarbitalu) - wyluzowanie , jakby wyostrzenie obrazu , euforia , chwilowe pobudzenie. Na drugi dzień wziąłem 8 tabletek (160mg) - wyciszenie , wyluzowanie , ale już nie tak fajnie jak za pierwszym razem , leciutkie problemy ze stawaniem rano . Trzeci dzień z rzędu i wziąłem 16 tabletek (320mg)- i tylko lekko uspokajająco !! mhhh poszedłem spać jakieś 2,5 h po wzięciu tej dawki i na drugi dzień byłem bardzo senny .
Więc nie wiem czy tak szybko rośnie tolerancja na fenobarbital , czy tak długo się rozkręca , bo za drugim i trzecim razem po około 3h od wzięcia poszedłem spać . Mimo wszystko polecam ten lek , ale ja jak narazie robię sobie od niego przerwę , może po jakimś czasie lepiej zadziała:)
Byłbym zapomniał . Co do działania atropiny , to odczuwałem tylko tak jakby leciutko piekły mnie oczy , ale nie było to nie przyjemne . I rano jak się budziłem lekką suchość w ustach , ale szybko ustawała . A co do ergoteminy to nie wiem czy ma jakiś wpływ na fazę , ale raczej nie.
Ostatnio zmieniony 19 października 2008 przez Xavi, łącznie zmieniany 1 raz.
To zła substancja rodem z piekła, Bardzo łatwo uzależnisz się, Klaruje mi specjalistka wściekła .Lecz musi po tej samej bieżni biec, Facet, pieniądz, poczucie bezpieczeństwa, Które z tych pojęć pani ćpa?
  • 1213 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: xxxzzzxxx »
Po samymy bellergocie odczuwałem tylko suchość w ustach (20 tbl)
Za to w miksie z alko i rolkami było całkiem miło :)
Uwaga! Użytkownik xxxzzzxxx jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 157 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: Iwan »
Heh, Gargamelu doczekałeś się :) Ja po 5 tabsach mam przyjemne uspokojenie, znikają lęki i jest nawet przyjemnie, oczywiście wzmaga się z alko, ale później zajebiście się spać chce jak wypiję. Objawów tropanowych brak przy ilościach 4-8 tabsów u mnie. Przy 15 miałem tylko sucho w ustach. Miksowałem też taką ilość z DXM i było bosssko :) Też zajadam się tym nie raz przez utratę dostępu do benzo :( A Bellergot można dostać bez recki, zależy gdzie. Ale z dexem przypomniały mi się dobre masy DXM+benzosy :) W tabsie Bell jest 20mg fenobarbitalu i nieznaczne ilości atropiny i ergotaminy. Ergotamina w nadmiarze szczególnie jest szkodliwa i odkłada się w tkankach. Szkodliwe są ilości bodaj 15mg na dobę i 40mg w ciągu kilku dni i potem potrzeba czasu żeby się rozłożyło. Ale mi to w sumie dynda, zresztą i tak nie żrę tego masowo tylko czasami...

Pozdrawiam :)
ODPOWIEDZ
Newsy
Czy wyleczymy Alzheimera marihuaną? Naukowcy udowodnili, że jej mikrodawki są bardzo skuteczne

Szybkie starzenie się społeczeństwa powoduje, że dramatycznie poszukujemy nowych metod leczenia choroby Alzheimera. Kolejne sposoby nie działają, a neurodegeneracyjne schorzenie dotyka coraz większej części populacji. Naukowcy kierują swój wzrok w stronę mikrodawkowania marihuany, które ma poprawiać zdolności pacjentów i nie wywoływać „haju”. Wiarygodne źródła pokazują, że to… działa.

Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia

Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.

Intensywne używanie marihuany wzmacnia związki kobiet, ale osłabia relacje mężczyzn

Nowe badanie wyjaśnia, dlaczego.