Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 29 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Andy »
zmartwychwstały - człowiek, który doszedł do siebie, po zjebie na antku :cheesy:
Uwaga! Użytkownik Andy nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 196 / 4 / 0
Jak się chcesz doksztalcac wejdz na http://www.miejski.pl/ :o)
Uwaga! Użytkownik zrytyberet nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 195 / 20 / 0
Nieprzeczytany post autor: Infamis »
Jeśli chodzi o "JEZZ" to u mnie w mieście prawie każdy tak mówi.
We will never find the cure
Useless me and useless you...
  • 3490 / 55 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
No, u mnie też jazz funkcjonuje.
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 289 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: blind ghost »
Infamis pisze:
Jeśli chodzi o "JEZZ" to u mnie w mieście prawie każdy tak mówi.
no ale wymawiasz chyba [dżez], nie? :)
Uwaga! Użytkownik blind ghost nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 195 / 20 / 0
Nieprzeczytany post autor: Infamis »
ja tam mówie tak jak jest napisane jezz (podobnie do jeża), acid (aciepierdolne) i tak dalej :o)

tutaj znalazłem podobny słownik, ale bez literówek http://www.miejski.pl/slowo.php?a=Jazz
Ostatnio zmieniony 29 kwietnia 2007 przez Infamis, łącznie zmieniany 1 raz.
We will never find the cure
Useless me and useless you...
  • 98 / 1 / 0
"buch – jedno zaciągnięcie się, zwłaszcza heroiną " rozpierdala
Uwaga! Użytkownik problem_child nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 923 / 27 / 0
Nieprzeczytany post autor: tehacek »
nie ma zadnego okreslenia na dexa, mozna z tego wnioskowac ze policja jeszcze nie zostala uczulona na deksiarzy.
  • 129 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Karlos »
Also Known As - z angielskiego - znany także jako, polski skrót ZTJ, lol

tutaj z kolei obciach
1337 = Leet = lit = elit = elita

cholera, nie zdażyło mi sie jeszcze usłyszeć gdzieś w rozmowie
WYSIWYG... ciekawa rozmowa

-Jaki masz towar?
-wysiwyg(czytane po polsku)
-ej, tylko bez 'wyzwisk' %-D
Uwaga! Użytkownik Karlos nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 14 / / 0
Podrzucam niezły link do strony z drug - slangiem (po ang):

http://argot.com/
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.

W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".

Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.