Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 29 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Andy »
zmartwychwstały - człowiek, który doszedł do siebie, po zjebie na antku :cheesy:
Uwaga! Użytkownik Andy nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 196 / 4 / 0
Jak się chcesz doksztalcac wejdz na http://www.miejski.pl/ :o)
Uwaga! Użytkownik zrytyberet nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 195 / 20 / 0
Nieprzeczytany post autor: Infamis »
Jeśli chodzi o "JEZZ" to u mnie w mieście prawie każdy tak mówi.
We will never find the cure
Useless me and useless you...
  • 3490 / 55 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
No, u mnie też jazz funkcjonuje.
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 289 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: blind ghost »
Infamis pisze:
Jeśli chodzi o "JEZZ" to u mnie w mieście prawie każdy tak mówi.
no ale wymawiasz chyba [dżez], nie? :)
Uwaga! Użytkownik blind ghost nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 195 / 20 / 0
Nieprzeczytany post autor: Infamis »
ja tam mówie tak jak jest napisane jezz (podobnie do jeża), acid (aciepierdolne) i tak dalej :o)

tutaj znalazłem podobny słownik, ale bez literówek http://www.miejski.pl/slowo.php?a=Jazz
Ostatnio zmieniony 29 kwietnia 2007 przez Infamis, łącznie zmieniany 1 raz.
We will never find the cure
Useless me and useless you...
  • 98 / 1 / 0
"buch – jedno zaciągnięcie się, zwłaszcza heroiną " rozpierdala
Uwaga! Użytkownik problem_child nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 923 / 27 / 0
Nieprzeczytany post autor: tehacek »
nie ma zadnego okreslenia na dexa, mozna z tego wnioskowac ze policja jeszcze nie zostala uczulona na deksiarzy.
  • 129 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Karlos »
Also Known As - z angielskiego - znany także jako, polski skrót ZTJ, lol

tutaj z kolei obciach
1337 = Leet = lit = elit = elita

cholera, nie zdażyło mi sie jeszcze usłyszeć gdzieś w rozmowie
WYSIWYG... ciekawa rozmowa

-Jaki masz towar?
-wysiwyg(czytane po polsku)
-ej, tylko bez 'wyzwisk' %-D
Uwaga! Użytkownik Karlos nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 14 / / 0
Podrzucam niezły link do strony z drug - slangiem (po ang):

http://argot.com/
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".

W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".