- czy nie jest jeszcze za pozno na wysiew? Do kiedy maxymalnie mozna roslinki sadzic?
- co jest lepsze, roslinka pod indoor czy outdoor?
- co jest lepsze, sativ czy indica?
- sa jakies odmiany bardziej przystosowane do trudnych (mniej slonca) warunkow?
- i czy jak na pierwszy raz F2 beda dobre?
Pozdrawiam.
Sharub pisze: Witam. Bardzo chcialbym zasiac sobie cos wlasnie na parapet. Okno mam 180x120, wiec sadze ze odpowiednie, dokladnie od poludnia, po lewej wschodzi mi slonce a po prawej zachodzi. Mam pare pytan:
- czy nie jest jeszcze za pozno na wysiew? Do kiedy maxymalnie mozna roslinki sadzic?- pytanie powtarzane sto razy, nieważne kiedy wysadzisz- i tak zaczną kwitnąc jak dzien będzie krótszy. (z wyjątkiem odmian af.)
- co jest lepsze, roslinka pod indoor czy outdoor? -zależy tylko od czasu kwitnienia, chociaż na chacie nie musisz się obawiać przymrozków to lepiej zasadzić w miare wczesnie kwitnącą odmiane.
- co jest lepsze, sativ czy indica? bez znaczenia, co lubisz.
- sa jakies odmiany bardziej przystosowane do trudnych (mniej slonca) warunkow?dawno temu miałem na balkonie skunka#1 , i dobrze sie sprawdził, dobry dla początkujących i nie tylko. Ale możesz próbować inne odmiany, jeśli zależy Ci na szybkim zbiorze to wez lowrydera ale wiele z niego nie wyciągniesz.
- i czy jak na pierwszy raz F2 beda dobre? jak najbardziej
Pozdrawiam.
Zmienić prawo aby móc sobie zakurzyć
Do walki z wiatrakami ruszyć- tak możesz mówić
Ale miałem granat w ręku i odwagę by go rzucić...
po 2 na parapecie sie nie uprawia, mozna troche potrzymac rosliny na oknie od poludniowej strony żeby podrosły a poźniej sie je wyrzuca na dwór.
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi
Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."
Polskie wyroki a światowa nauka – kto ma rację w sprawie THC?
W Polsce przez lata obowiązywało uproszczone i krzywdzące równanie: wykryto THC we krwi, a więc automatycznie byłeś pod wpływem. Sytuacja uległa pozornej poprawie, gdy Instytut Ekspertyz Sądowych im. prof. Jana Sehna w Krakowie opracował wytyczne, które miały pomóc sądom rozróżnić stan „po użyciu” od stanu „pod wpływem”.
Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?
Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.