- czy nie jest jeszcze za pozno na wysiew? Do kiedy maxymalnie mozna roslinki sadzic?
- co jest lepsze, roslinka pod indoor czy outdoor?
- co jest lepsze, sativ czy indica?
- sa jakies odmiany bardziej przystosowane do trudnych (mniej slonca) warunkow?
- i czy jak na pierwszy raz F2 beda dobre?
Pozdrawiam.
Sharub pisze: Witam. Bardzo chcialbym zasiac sobie cos wlasnie na parapet. Okno mam 180x120, wiec sadze ze odpowiednie, dokladnie od poludnia, po lewej wschodzi mi slonce a po prawej zachodzi. Mam pare pytan:
- czy nie jest jeszcze za pozno na wysiew? Do kiedy maxymalnie mozna roslinki sadzic?- pytanie powtarzane sto razy, nieważne kiedy wysadzisz- i tak zaczną kwitnąc jak dzien będzie krótszy. (z wyjątkiem odmian af.)
- co jest lepsze, roslinka pod indoor czy outdoor? -zależy tylko od czasu kwitnienia, chociaż na chacie nie musisz się obawiać przymrozków to lepiej zasadzić w miare wczesnie kwitnącą odmiane.
- co jest lepsze, sativ czy indica? bez znaczenia, co lubisz.
- sa jakies odmiany bardziej przystosowane do trudnych (mniej slonca) warunkow?dawno temu miałem na balkonie skunka#1 , i dobrze sie sprawdził, dobry dla początkujących i nie tylko. Ale możesz próbować inne odmiany, jeśli zależy Ci na szybkim zbiorze to wez lowrydera ale wiele z niego nie wyciągniesz.
- i czy jak na pierwszy raz F2 beda dobre? jak najbardziej
Pozdrawiam.
Zmienić prawo aby móc sobie zakurzyć
Do walki z wiatrakami ruszyć- tak możesz mówić
Ale miałem granat w ręku i odwagę by go rzucić...
po 2 na parapecie sie nie uprawia, mozna troche potrzymac rosliny na oknie od poludniowej strony żeby podrosły a poźniej sie je wyrzuca na dwór.
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży
Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.
Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa
Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.
Holandia: Marihuana zastąpiła kokainę w liczbie przejęć
Holandia była kiedyś uważana za europejskie centrum konopi, jednak w ubiegłym roku port w Rotterdamie został nagle zalany zagraniczną marihuaną. Jednocześnie liczba przechwyceń kokainy w porcie znacząco spadła. Według dziennika AD handel konopiami okazuje się dla przestępczego półświatka niemal tak samo dochodowy jak kokaina, ale przy znacznie mniejszym ryzyku.