Nieaktualne wątki z poprzednich lat.
ODPOWIEDZ
  • 10 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Rayvil »
Purple Power Plant, a jak będzie $$ to może i jakąś inną
  • 459 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Rastuch »
Shaman, jak w tym roku. Tyle ze teraz w wiekszej ilosci :) W koncu, dorobilem sie troche pestek :D

jak ktos ma cos na wymiane za Shamana to niech pisze na PW. (raczej na out, choc jakis ciekawy in tez moze byc)
Paprika Korps - "Magnetofon"

Album "Magnetofon" nagrany w studio "Punkt G" w Giebułtowie w 2007 roku. Tym razem, muzycy opolskiej grupy, zapraszają słuchacza do krainy zwodniczo melancholijnych melodii na dzikie rodeo po pograniczu nieustępliwego rytmu i onirycznej pulsacji.
Nagranie: Artur Gasik, Jarek "Smoku" Smak
Miksy: Jarek "Smoku" Smak, Mariusz "Activator" Dziurawiec w Studio "As One"
  • 645 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: dobson »
-Na pierwszy raz Passion #1 (bo w poprzednim sezonie troche zaspałem :-) )

-Jeszcze raz Lowryder (pierwsza uprawa została zniszczona :'( )
Ale tym razem wezme raczej Lowryder #2 (Lowryder x Santa Maria) i tu pytanko czy ktoś to palił?
Koleś w Holce palił SM i mówił że naprawde kozacki materiał.

-Outdoor mix (o ile dojdzie od Leonarda [pozdro] ;-) )

-Shaman femi. (obiecująca sativka, na próbe)

-Maroccan Hash? tylko nie wiem czy dojdzie u nas w spokoju. Ktoś może uprawiał, palił?

Wszystko na out.
A jak będzie fundusz to jeszcze coś sie pomyśli.
"Nie należy mylić prawdy z opinią większości"
                                Jean Cocteau
  • 1736 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mr.LaTacha »
-Jeszcze raz Lowryder (pierwsza uprawa została zniszczona :'( )
Ale tym razem wezme raczej Lowryder #2 (Lowryder x Santa Maria) i tu pytanko czy ktoś to palił?
Koleś w Holce palił SM i mówił że naprawde kozacki materiał.
Lowryder#2 się dużo nie różni od Lowrydera#1
Bo jest to nadal santa maria x lowryder x lowryder x lowryder x lowryder i tak aż do 100% autoflo jak juz ktoś napisał (ilość lowryder x lowryder przypadkowa)

troche większy plon podobno i o pare dni dłużej do ściecia tak teoretycznie, możliwe że moc też troszeczke większa...
-Shaman femi. (obiecująca sativka, na próbe)
Nie biez femi..., tymbardziej z DP kiedys costam slyszałem ze hermy są w feminizowanych nasionach DP ale moze juz sie poprawili bo bylo to z 2 lata temu chyba...

-Maroccan Hash? tylko nie wiem czy dojdzie u nas w spokoju. Ktoś może uprawiał, palił?
ja bym wzioł coś innego, Marocc (femaleseeds) jest doysc produktywna i wdzeczną odmianą i rośnie wielki...
Maroccan Hash - to jest z nirvany nie?
Powinno dojść pewnie sie niczym od Marocc nie różni hehehe
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 645 / 7 / 0
Ten Maroccan Hash jest z Dutch Quality Seeds jeżeli to coś zmienia.
A co myślisz o Blubbleberry i Passion No. 27?
Która lepsza???
Ostatnio zmieniony 11 grudnia 2006 przez dobson, łącznie zmieniany 1 raz.
                                Jean Cocteau
  • 1736 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mr.LaTacha »
No tak słyszałem że w anglii Bubblegum dochodziło...

Tak moim zdaniem to ma szanse na dojście:
Bubblegum - Serious Seeds

A Blueberry - pewnie chcesz z DP, moim zdaniem szanse ma ale na bank bedzie późne i dużo będzie zależało od pogody... Trzeba by było w necie poszukać czy ktoś tego w takim klimacie niemiał na out... Osobiście bym bardziej preferował to z góry czyli Bubblegum ale to też ma szanse... Dużo ma żywicy czyli na pleśń nie powinno być zbytnio podane chodziaż druyga strona medalu jest taka ze topy ma chyba torche zbite...
huj wie trzeba by sprobowac najwyzej niedojrzale ziolo by sie scielo...

Tak czy inaczej warto ryzykować bo zioło może być kosa a często nawet niedojrzałe zioło jest siekiera większa niż jakaś Early Girl dojrzała w 100%... Tylko też często jest tak że plon jest mniejszy...

Dobson chciałbym Ciebie poinformować że jak kupujesz na cannabis.fr.pl to jest możliwość że teraz powiesz co chcesz i gościu Ci to przywiezie, więc możesz sie rozglądać w butiku gypsiego...
Przynajmniej mi kiedyś tak mówił gościu ze jak coś będę chciał to można zapytać zawsze w cannabis.fr.pl jak nie zależy mi na czasie a niechce zamawiać zza granicy...

Ogólnie to jeszcze takie moje "oryginalne" stare plany na outdoora które może zrealizuje

Mandala Seeds - Hashberry/Speed Queen/Sadhu w kolejności neprzypadkowej... (pierwsze najpewniejsze (z tych trzech) i tak dalej)
Reservoir - Sour Diesel IBL
Chimera Seeds - Schnazzleberry#1 - słyszałem ze dochodzi w Polsce coprawda późno #2 jest podobno trochę późniejsza ale też ma szanse
Sagarmatha Seeds - Eraly Riser - to bym brał zamiast takiej Eraly Girl... podobno dochodzi mniejwiecj w podobnych okresie ale mocniejsze i o wiele wiele wiekszy plon...
Sagarmatha Seeds - Mongolian Indica - bym wyprobowal chetnie czy dojdzie bo mysle ze jest to mozliwe...

a tak teraz troche powymieniam co mi przez głowe przechodziło na outdoora a czego nie zrelizowałem oczywiście:
Afghan/Aghani
Black Domina
Hindu Kush
Ak47/48
Shiva Skunk
Top44
Shiva Shanti - niepamietam czy 1 czy 2
Mexican Sativa
C99
Hawaii x Skunk
Aurora B / Aurora Indica
ICE
Maroc
Grapefruit
Maroc x Afghani
Purple Power
Twilight
Nebula
Dutch Dragon
Euphoria
Sheherazade
Arjan's Haze
Skunk x Haze
do tego jeszcze jakieś odmiany były z KC Brains (cos KC33 czy cos takiego miedzy innymi także Mango)

Jeszcze odmian które bym spróbował na outdoora było więcej, wypisałem te które pamiętam i te niebanalne bo chyba nie musze mowic o Passion, Early Girl czy Ealry Misty (ktorej jakos nie lubie mimo ze nie mialem jej)
Duża część z tych odmian nie jest w 100% dedykowana pod polskie słoneczko, mozliwe ze pare z nich w ogole by bylo by nietrafionym wyborem bo by w ogole niedojrzały a nawet by słabo napuchły...
Niektóre z nich to moze nic szalonego by z nich nie wyrosło a sa dosyć drogie...
Niektóre może by pleśniały bardzo szybko...

Niewiem nie próbowałem ale takie miałem miedzy innymi pomysły na outdoora - szkoda ze niemam miejscówek w moich okoolicach chodziaz moze 2007 bedzie nalezał do udanych z tym ze bede szedł na ilość (ze wzgledu na hujowe miejscówki) a nie na jakość więc nasionka w większości będą FX albo jakieś krzyzówki robione przez amatorów-profesionaliostów ale na na bank nie przez breederów (chyba ze o czyms niewiem)

pozdro

No w s
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 645 / 7 / 0
No ale mi chdzi o Blubbleberry czyli Bubblegum x Blueberry, niewiele o tym znalazłem.
Myślałem też o czymś z Mandala Seeds.

Hindu Kush (pono też zajebiste) dochodzi na out w PL??

Zresztą jeszcze zobaczymy. Dzięx
                                Jean Cocteau
  • 645 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Fubar »
dobson pisze:
Hindu Kush (pono też zajebiste) dochodzi na out w PL??
Ten którego mialem kiepsko. Inni Pisali, że całkiem nieźle.
Włókna azbestowe mogą być komplementarne do nici DNA.
  • 44 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Zaker »
chyba nie musze mowic o Passion, Early Girl czy Ealry Misty (ktorej jakos nie lubie mimo ze nie mialem jej)
Duża część z tych odmian nie jest w 100% dedykowana pod polskie słoneczko, mozliwe ze pare z nich w ogole by bylo by nietrafionym wyborem bo by w ogole niedojrzały a nawet by słabo napuchły...
Niektóre z nich to moze nic szalonego by z nich nie wyrosło a sa dosyć drogie...
Niektóre może by pleśniały bardzo szybko...
Leonardo, mówiąc Passion, miałeś na myśli Passion#1 czy Passion No. 27? Oglądałem growlogi z Passionem #1 i ładne wychodziło...
Uwaga! Użytkownik Zaker nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 8 / / 0
Nieprzeczytany post autor: jedi! »
właśnie jak z tym Passionem#27? Musze przyznac ze passion#1 doszedl bez problemu w tym roku moc i ilosc tez spox (po duzym treningu).
Na cannabis.fr.pl doszło tez m.in. Himalaya Gold (green hose co.) jak myslicie, da rade to pod polskim sloneczkiem?
Mam tez paczke Swazi Skunk (HQ Seeds) tylko nie wiem czy oplaca sie to dawac na out, bo ponoc zaczyna kwitnac dopiero w polowie wrzesnia (afrykanskie korzenie).
Prosze o wszelkie rady na temat powyższych odmian.
ODPOWIEDZ
Newsy
USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?

Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.

36 kg marihuany ukryte w szpuli z kablem. CBŚP i KAS przechwyciły transport na A4

Ponad 36 kilogramów marihuany o czarnorynkowej wartości przekraczającej 1,7 mln zł zabezpieczyli funkcjonariusze CBŚP oraz Służby Celno-Skarbowej podczas kontroli ciężarówki na autostradzie A4. Narkotyki były ukryte w specjalnie przygotowanej skrytce wewnątrz przemysłowej szpuli z kablem. Kierowca został zatrzymany i tymczasowo aresztowany.

Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń

Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?