uprawa w warunkach domowych przy użyciu sztucznego oświetlenia
ODPOWIEDZ
  • 14 / / 0
Nieprzeczytany post autor: td00 »
Bardzo prosze o rozwiniecie mysli, poniewaz nie wiem w jaki sposob mialbym wsadzic doniczke do doniczki w systemie hydro? To chyba tylko mozliwe przy doniczce typu "siatka" -widzialem takie malutkie doniczki, przez ktore w pozniejszym stadium uprawy moga bez problemu wypuscic przezen korzenie, natomiast nigdzie w poblizu nie widzialem tego w sklepach, na internecie tez szukalem i nie znalazlem. Jezeli mozesz napisz co miales na mysli.
  • 201 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Ziolo »
mała doniczka w okolicach litra, koniecznie z "kołnieżem" - wywiercamy w jej dni duuuuuuzo dziurek + kilka po bokach, w pokrywce na zbiornik robimy otwór tak dopasowany, aby doniczka oparła sie o "kołnieżyk" i gotowe.

w doniczce mamy ziemie, wymieszaną z b.drobnym keramzytem, aby kozenie sie szybciej rozprzestrzeniały

-> ot cała filozofia.
  • 14 / / 0
w doniczce mamy ziemie, wymieszaną z b.drobnym keramzytem, aby kozenie sie szybciej rozprzestrzeniały
No wlasnie, i tutaj mam problem, poniewaz nie chcialem aby moja roslinka miala stycznosc z ziemia, chcialbym aby byla wychodowana calkowicie na podlozu neutralnym. Moze znasz jakis sposxob na to?
  • 14 / / 0
Z gory dziekuje wszystkim, ktorzy zainteresowali sie tematem i sluza pomoca poprzez swoje posty.

Pozdrawiam ^^
  • 14 / / 0
ogolnie to musisz na "oko" wybrać odległość lampy od topów...
masz 400W wiec musisz brac pod uwage pare czynnikow:
-temperatura przy szczytach, wiele osob mowi zeby nie byla wieksza niz 4Xstopni czyli ogolnie reke powinienes bez problemu trzymac przy szczytach i nie powinno ciebie parzyc ani nic...
Mysle, ze bede w stanie zauwazyc, gdyby cos dzialo sie nie wporzadku, jezeli chodzi o zbyt wysoka temperature, natomiast mam pyranie wlasnie odnosnie tej temperatury no i wlasciwie wentylacji, mianowicie -co polecasz jako rozwiazanie tego problemu, czy zwykly wiatraczek wystarczy podczas fazy dnia, czy lepsze sa moze jakies inne rozwiazania?
- im blizej tym swiatlo jest bardziej skupione w jednym punkcie wiec rosliny nie dostaja go rownomiernie co wiąże sie z tym ze te po bokach sie bardziej wyciagaja niz te w srodku...
Zeby uniknac tego problemu, myslalem o przemieszczaniu roslinek, tzn. tak by kazda miala porownywalne warunki, i aby rosly mniej wiecej w ten sam sposob -probowales moze tego?
  • 14 / / 0
Mam problem z kiełokowaniem. Mam feminizowane naisonka WW, kiełkuje jak narazie 3, z czego tylko 1 wykiełkował, a 2 nie. Jest to juz 6 dzien. Kielkuja w nastepujacy sposob: na talerzyku, na zwilzonym materiale neutralnym, umieszczam ziarenka przykrywam tym samym zwilzonym materiałem, przykrywam drugim talerzykiem i czekam. Macie moze jakis pomysl co moze byc tego przyczyną? Kiełek wypuszczony przez to jedno nasionko ma juz ok 1 cm. Z gory dziekuje za pomoc.

Pozdrawiam ^^
  • 1736 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mr.LaTacha »
moze poprostu je zadusileś?

Ja zawsze jak kiełkuje to daje im wilgoć i świeże powietrze... kiedys zrobiłem im też warunki szklarniowe to wyniki były hujowe... - jak juz dało kiełek to jebnij do doniczki bo jak bedziesz dłużej czekał moze sie to źle dla ziarna skończyć...
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 228 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: zork »
co do kielkowania ta metoda sprawdza sie u mnie bardzo dobrze tzn. wrzucam nasiona do wody na 1-2 dni az napecznieja a pozniej do gleby na okolo 0,5 - 1cm
  • 144 / / 0
Nieprzeczytany post autor: WeedTime »
nie wiem po co rozmawiasz o hydroponice z ludzmi ktorzy nie uprawiaja w hydroponice - chyba po to aby zakonczyc swoja uprawe po tygodnmiu - pH i EC odpowiednie dla danego stadium rozwoju rosliny to podstawa powodzenia uprawy hydro. Jesli masz watpliwosci co do mojej wiarygodnosci to przejrzyj growlog'a z mojej uprawy - http://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=26509

pozdr.
Uwaga! Użytkownik WeedTime nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 14 / / 0
Pelen profesjonalizm.

Szacunek za tego growloga.
Jesli masz watpliwosci co do mojej wiarygodnosci to przejrzyj growlog'a z mojej uprawy
Nigdy nie mialem watpliwosci, natomiast teraz jestem pelen podziwu.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Holandia: Marihuana zastąpiła kokainę w liczbie przejęć

Holandia była kiedyś uważana za europejskie centrum konopi, jednak w ubiegłym roku port w Rotterdamie został nagle zalany zagraniczną marihuaną. Jednocześnie liczba przechwyceń kokainy w porcie znacząco spadła. Według dziennika AD handel konopiami okazuje się dla przestępczego półświatka niemal tak samo dochodowy jak kokaina, ale przy znacznie mniejszym ryzyku.

CBŚP zlikwidowało kolejne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono narkotyki o wartości ponad 28 mln

Funkcjonariusze CBŚP, przy wsparciu policjantów z KPP w Śremie, zlikwidowali na terenie powiatu śremskiego nielegalne laboratorium klofedronu. Zatrzymano dwóch podejrzanych i zabezpieczono znaczne ilości niebezpiecznych substancji.

Wolne Konopie: Dlaczego składamy wniosek o informację publiczną do KPP w Piszu?

Polska Policja posługuje się hasłem „Pomagamy i chronimy”. To zobowiązanie wobec każdego obywatela, niezależnie od jego poglądów na prawo dotyczące marihuany. Niestety, wydarzenia ostatnich dni na oficjalnym profilu Komendy Powiatowej Policji w Piszu pokazują, że dla niektórych funkcjonariuszy to hasło jest jedynie pustym sloganem.