Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 507 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: Micklen »
no ale widze ze tam ("15") tez jest pvp poliwidon to to samo;) niestety... a myslalem ze to wolne od tego gówna;)
dodam ze PVP w tabletach jest góra 2-3% i o ile dobrze pamietam w eferalganie mamy jeszcze PEG i dlatego tak duzo "para" rozpuszcza sie w wodzie a w anti tego nie ma ba nawet mleczanu sodu nie ma co tez usprawnia dzialanie PVP czyli ogromna wiekszosc para zostaje na saczku w przypadku anti, sadze ze z paczki przy ochlodzeniu r-r w lodówce to nawet 1g "para" nie zremy , Ale to wszystko już bylo tylko znowu "ktoś" spanikowal z tym para pvp i tede.;)
  • 884 / 31 / 0
Nieprzeczytany post autor: Night Garden »
Ale zamieszanie, faktycznie w antidolu też jest poliwidon - przeczytałem przed chwilą na nowym opakowaniu (robię sobie ekstrakcję na jutro rano ;) ). Także codeine - możesz wrócić do starych dobrych dwudziestek ;)

Tak sobie myślę, że chyba im więcej paracetamolu rozpuszczonego w wodzie, tym bardziej biały powinien być roztwór? Czy to się zgadza? Jeśli tak, to miernikiem czystości roztworu kodeiny z wodą powinna być jego klarowność. Mnie roztwór wychodzi z reguły trochę zabrudzony, ze dwa razy udało mi się zrobić przezroczysty. Jak odfiltrowana kodeinka postoi trochę dłużej w lodówce (na przykład przez całą noc), to też jeszcze trochę paracetamolu opada i u góry jest niemalże idealnie klarowny roztwór - ale nigdy nie chce mi się tego filtrować, mieszam i piję ;) Wtedy i tak jest bardziej przezroczysta niż mętna, więc nie mam oporów przed piciem tego.
Uwaga! Użytkownik Night Garden nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 528 / 21 / 0
Nieprzeczytany post autor: codeine »
Night Garden pisze:
Tak sobie myślę, że chyba im więcej paracetamolu rozpuszczonego w wodzie, tym bardziej biały powinien być roztwór? Czy to się zgadza? Jeśli tak, to miernikiem czystości roztworu kodeiny z wodą powinna być jego klarowność. Mnie roztwór wychodzi z reguły trochę zabrudzony, ze dwa razy udało mi się zrobić przezroczysty. Jak odfiltrowana kodeinka postoi trochę dłużej w lodówce (na przykład przez całą noc), to też jeszcze trochę paracetamolu opada i u góry jest niemalże idealnie klarowny roztwór - ale nigdy nie chce mi się tego filtrować, mieszam i piję ;) Wtedy i tak jest bardziej przezroczysta niż mętna, więc nie mam oporów przed piciem tego.
Dokładnie. I faktycznie, jak się zostawi roztwór na dłużej to na dnie osiada paracetamol. Ja filtruje zawsze przez podwójny ręcznik papierowy i roztwór wychodzi jak woda.

Czasem na ciśnieniu sączyłem przez szmatę i piłem takie "mleko". Oczywiście moja wątroba nadal ma się dobrze (narazie) ;)
Uwaga! Użytkownik codeine nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 884 / 31 / 0
codeine pisze:
Dokładnie. I faktycznie, jak się zostawi roztwór na dłużej to na dnie osiada paracetamol. Ja filtruje zawsze przez podwójny ręcznik papierowy i roztwór wychodzi jak woda.
Ja chyba też się przerzucę na ręczniki papierowe. Wtedy, gdy udało mi się uzyskać przezroczysty wynik to zrobiłem sączek właśnie z takiego ręcznika. Nie podobało mi się jednak, że tak dużo wody zostaje na filtrze (wcześniej zmoczyłem go oczywiście, ale i tak mam wrażenie, że kodeina się marnuje). Dllatego kupiłem filtry do kawy z nadzieją, że skoro są cieńsze, to będą lepsze,. Niestety IMO są gorsze, używam zwykle dwóch na raz i jeszcze nie udało mi się uzyskać klarownej kodeinki (hmm, może powinienem używać trzech na raz, ale wtedy to będzie się sączyć ze dwie godziny :().
Uwaga! Użytkownik Night Garden nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 177 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: clomipramine »
Tak się zastanawiam na jakiej zasadzie ten PVP może zwiększać rozpuszczalność paracetamolu. Chyba tylko tworzyć z nim jakiś kompleks, bo innej możliwości nie widzę. Teraz pytanie: czy acetomifenon jest w stanie tworzyć kompleksy. Będę musiał poszukać jakiś informacji, ale moim zdaniem to jakaś ściema z tym PVP. Chyba najprostrzą metodą jest zrobić ekstrakcję z paczki antidolu 15, a pozostały osad wysuszyć i zważyć. Powinno być ok 5g. Jeśli będzie dużo mniej, np. 3g, to by znaczyło, że rzeczywiście ten PVP wpływa na zawartość paracetamolu w roztworze. Jednak moim zdaniem spełnia on rolę nośnika innych substancji tak jak np. celuloza mikrokrystaliczna. Poprostu jest swoistym spoiwem, dzięki któremu tabletka się nie rozpada. Za tą teorią może również świadczyć jego charakter chemiczny - jest polimerem.
  • 507 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: Micklen »
EEEposzukaj lepiej... bo to juz bylo podalem nawet linka do publikacji gdzies tam;) i pvp tworzy kompleksy z wieloma lekami a przy udziale PEG i soli org. sodu zwieksza rozp. "para" nawet do 60% chyba, tak wiec PVP nie jest wypelniaczem ani nosnikiem tylko "solubiliser" cos kolo tego;) a jest takim polimerem ze posiada uklad grup funkcyjnych ktore dzialają jak "kwas" dawca pary elektronowej a atom azotu z acetaminofenu z chęcia to bierze jest "zasadą", wiazania sa oczywiscie koordynacyjne jak na kompleksy przystało, kationity to tez polimery a przeciez bardzo ladnie morfinke wiązą nie?;) oczywiscie pvp jest rozpuszczalne wiąrzac "para" sprawia jego rozpuszczanie mozliwe ze ten uklad nie tworzy r-r rzeczywistego a np. rodzaj koloidu ale nie zmienia to faktu ze taki uklad jest niedoodsaczenia a r-r jak najbardziej bedzie przezroczysty. co nie zmienia faktu ze pvp w antidolu nie wiele go wiarze jak widac np. na sączku.
  • 884 / 31 / 0
clomipramine pisze:
Chyba najprostrzą metodą jest zrobić ekstrakcję z paczki antidolu 15, a pozostały osad wysuszyć i zważyć. Powinno być ok 5g.
Postaram się to zrobić jak niebawem zaopatrzę się w wagę kieszonkową z allegro, póki co mam taką kuchenną z dokładnością do 1g.

@mikor - jaki bełkot 8-( jak dla mnie to czarna magia, eh, zawsze byłem kiepski z chemii :(
  • 528 / 21 / 0
[quote="Obłąkany"]
Od kiedy zazywam opium kodeina nie działa już na mnie zupełnie ]

Ja powiem inaczej, na mnie koda WOGÓLE nie działa bez mocnych antyhistamin (Diphergan, hydroksyzyna).

Chujowe to jest, walę 400-450mg i NIC nie czuję. Tak samo wypłuczyny z maku, walę 0,5kg i czuję, ale bardzo słabo...

Muszę wyłudzić od lekarza hydroksyzynę...
Uwaga! Użytkownik codeine nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 528 / 21 / 0
[quote="Obłąkany"]
Spoko bo mam w domu tego od huja i ciut ciut, brat ma alergie i zawsze mam w domu jakies antyhistaminy. Ja mam akurat cetyryzynę, codeine powiedz czy to coś pomorze, i w jakich sposób ??? To bardzo ciekawe, myślałem, że zarzuca się przy kodzie poprostu, aby nie swędziało...
EDIT ]

Te antyhistaminy, które wymieniłeś są III generancji. Znaczy to, że nie przechodzą przez barierę krew-mózg. Bierz 1-2 tabletki aby zniwelować swędzenie, ale kodeiny to one nie wzmocnią.

Inna para kaloszy to antyhistaminy I generancji - Diphergan i hydroksyzyna, te BARDZO MOCNO wzmacniają kodeinę.

Przedchwilą przeczytałem, że popularny AVIOMARIN jest antyhistaminą I generacji. Szok! Jedyna taka dostępna bez recepty. Powinna dobrze wzmocnić efekty opioidowe. Jeśli znajdę w domu paczkę Aviomarinu to stestuje jutro mix 50-100mg avio + 300mg kody. Postaram się zdać relacje co i jak.

P.S.
Antyhistaminy wrzucaj 60-90minut przed wrzuceniem kody.
  • 884 / 31 / 0
codeine pisze:
Jeśli znajdę w domu paczkę Aviomarinu to stestuje jutro mix 50-100mg avio + 300mg kody. Postaram się zdać relacje co i jak.
Jak dla mnie po kodeinie już wystarczająco chce się spać, więc aviomarin to chybiony pomysł. No ale dla Ciebie to być może zbawienie.
Niestety aviomarin jest dość drogi.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

Nastolatki z województwa łódzkiego najrzadziej w Polsce sięgają po używki

Nastolatki z województwa łódzkiego rzadziej, niż ich rówieśnicy w innych częściach Polski, sięgają po alkohol i narkotyki. Wynika to z najnowszych badań przeprowadzonych na zlecenie Regionalnego Centrum Polityki Społecznej w Łodzi. Wyniki zaprezentowano w Międzynarodowym Dniu Zapobiegania Narkomanii.

Kieleccy policjanci zlikwidowali fabrykę klefedronu w powiecie sandomierskim

W minioną środę kieleccy policjanci zajmujący się zwalczaniem przestępczości narkotykowej współpracując z Biurem Kryminalnym Komendy Głównej Policji oraz kontrterrorystami z Kielc i Radomia przeprowadzili realizację, która doprowadziła do likwidacji dużej, fabryki produkującej klefedron. W sprawie zatrzymano 32 – latka, który najbliższe trzy miesiące spędzi w areszcie.