uprawa w warunkach domowych przy użyciu sztucznego oświetlenia
ODPOWIEDZ
  • 3523 / 54 / 0
Nieprzeczytany post autor: WildMonkey »
Nie, co widzisz złego w tej metodzie??
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 296 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: a. »
Nie ma sensu.
Jesli dostrzegasz w niej jakis ciag przyczynowo-skutkowy, rozwin mysl, z mila checia poczytam.
  • 3523 / 54 / 0
Spróbuję.Jak wiesz znaną metodą jest ograniczenie lub odetnięcie wody w ostatnich dniach uprawy,ale wydaje mi się ona mało skuteczna z tego powodu iż tak naprawdę w ziemi jest jeszcze woda którą roślinki sobie powoli czerpią,prawie każdy dodaje też do ziemi perlitu co powoduje iż efekt się przedłuża.Podcięcie roślinek przy podstawie ma na celu odcięcie całkowite wody i skrócenie czasu jaki potrzebny jest do zmuszenia roślinek do większej produkcji thc.
Nie obstaję za tą metodą ,ale chciałbym zacząć małą dyskusję na ten temat,może razem dojdziemy do prawdy.Co o niej myślisz A.bsurdzie??
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 296 / 1 / 0
Ciekawy punkt widzenia. Nie dostrzegam jednak subtelnej roznicy pomiedzy podcieciem /ucieciem? rozumiem, ze w gre wchodzi uszkodzenie warstwy transportujacej wode, ktora to znajduje sie w samym srodku lodygi/ a zbiorem, kiedy to rosliny scinamy i suszymy.
  • 3523 / 54 / 0
Nie, mam na myśli całkowicie ciachnąć.I zostawić na góra dwa trzy dni pod światłem powiedzmy 6 dnia i 18 nocy.Dość radykalna metoda-przyznaję,ale wychodzę z założenia ,że lepiej coś takiego zrobić niż nie w ostatnich dniach uprawy.Zaszkodzić nie powinno choć być może zwiększy się CBD i palenie bardziej będzie zamulało.Jak myślisz?
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

• 296 / 1 / 0
W okolicach '97 roku /o ile mnie pamiec nie myli/ znalazlem w internet polskojezyczny /! byc moze bylo to nawet na hyperreal.art.pl/ tekst traktujacy o konopiach. Byla tam mowa min. o poprawianiu jakosci towaru. Jako jedna z metod proponowano tam doswietlanie lampa kwarcowa.
Caly art. pachnial mi wtedy nie dobrym skunem a s-f. Urban legends.
Proponowana przez Ciebie technika niebezpiecznie balansuje na tej granicy. Podstawy naukowe sa, ciag logiczny jest, brakuje jedynie antytezy oraz wniklych badan owocnych w wyniki :-)
  • 3523 / 54 / 0
Badania będą :cool: obiecuję.
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

ODPOWIEDZ
Newsy
Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi

Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."

Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?

Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.

Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje

Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.