Szałwia wieszcza (Salvia divinorum) - dyskusja o ekstrakcji, paleniu i uprawie
Więcej informacji: Salvia Divinorum w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 911 / 207 / 1
Nieprzeczytany post autor: dajmon »
Proponuję do żucia szałwii trenować na nie słodzonej mocnej herbacie. Ja nigdy nie słodziłem herbaty, piję same mocne napary i nie mam żadnych problemów z trzymaniem w ustach wszelkich ziół. Powiem nawet, że lubię tak z 5g suszu SD sobie załadować pod język :cool:
Zażółć Gęślą Jaźń
:grzybki: :fuj: :rzyg:
  • 913 / 39 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kazik »
Odkładając na bok dyskusję o "działa, czy nie działa", wspomnę tylko że szałwiową goryczkę można kontrować miodem. Co parę minut łyżeczka miodu do ust i do przodu.

Żułem tylko waciki, którymi wycierałem talerz na którym parował ekstrakt. Szkoda mi było tego, czego nie dało się zdrapać z talerza jak rozpuszczalnik wyparował, to wacikiem namoczonym w rozpuszczalniku przecierałem talerz, suszyłem wacik, a potem kilka takich wacików żułem. Efekty: między "S", a "A" w skali S-A-L-V-I-A.
Your circuit's dead, there's something wrong, can you hear me, major Tom?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Cannabis trafia do supermarketów w Niemczech. Netto sprzedaje nasiona marihuany jak zwykłe warzywa

Jeszcze niedawno coś takiego byłoby nie do pomyślenia. W niemieckim supermarkecie obok nasion pomidorów czy bazylii pojawiły się… nasiona cannabis. Popularna sieć Netto rozpoczęła testową sprzedaż produktu, który budzi ogromne zainteresowanie klientów i wywołuje dyskusję o nowych realiach po legalizacji. Wszystko odbywa się jednak zgodnie z obowiązującym prawem, które pozwala dorosłym na domową uprawę konopi. Dla wielu osób to znak, że marihuana w Niemczech powoli staje się zwykłym elementem rynku, a nie tematem tabu.

Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy

Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.

Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia

Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.