Metodyka, przygotowanie, oraz logistyka gotowania, palenia, lub waporyzacji.
ODPOWIEDZ
  • 749 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: korkorio »
A mój kumpel to robił tak że staff gotował z mlekiem z puszki (skondensowane - wiecie - takie słodkie) i z masłem. Bo w tłuszczu też się rozpuszcza thc - wiadomo. Powstawał w ten sposób likierek. Tyle że wydaje mi się iż lepiej thc rozpuścić w alkoholu. Lepiej idzie w pałe. :)
I'm broken.
  • 422 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Cyrio »
właściwie to nalewkę z mj się da zrobić - z każdej rośliny się da zrobić w sumie (ale nie zawsze smakuje)
dla tych co jak ja kupują, nie mając czasu czy ochoty na out/indoor jest pewien prosty patent - nalewka z łodyżek

szkoda topów (zwłaszcza tych kupowanych) na "inne" cele - najlepszą i najefektywniejszą metodę zapodania MarryJane, chyba każdy zna ;)
z własnego doświadczenia, wiem, że raz na jakiś czas można tych łodyżek zebrać parę garści a i tak nie ma sensu ich palić - polecam dodać do alkoholu na 24 do 48h - jeszcze nie słyszałem, żeby jakakolwiek nalewka na ganji miała jakieś efekty poza tymi typowymi dla każdej nalewki - jak kogoś porobiło to gratuluje podatności...na placebo
a te łodyżki dają fajny smaczek i tyle

jak ktoś chce porobić się bez dymu i ognia to polecam pobawić się nabiałem - np haszyk na olej i w jogurcik/budyń, albo wygotować zetke na mleku i z tego mleka coś potem zrobić
I think I know I mean a Yes, but it's all wrong,
that is I think I disagree.
  • 462 / 27 / 0
Nieprzeczytany post autor: humite »
Ja pilem bardzo fajana nalewke z mj. Skladala sie z 0,7 dobrej brandy i jakis 15-20 g dobrej mj. Po dwoch kieliszkach bylo juz naprawde bardzo przyjemnie, jest to o tyle lepsze od mleka ze da sie wymierzyc w miare moc i ilosc potzrebna do spozycia. Po mleku zdarzylo mi sie przedobrzyc i po godzinie jestes wrakiem z jezykiem przklejonym do podniebienia ;-)
  • 40 / / 0
http://www.youtube.com/watch?v=PZQZLrUBwcg tutaj masz sposob wykonania........;)

Pozdr.!
"There are things known and there are things unknown, and in between are the doors. "
  • 10 / / 0
Nieprzeczytany post autor: buhaha »
jeszcze nie słyszałem, żeby jakakolwiek nalewka na ganji miała jakieś efekty poza tymi typowymi dla każdej nalewki - jak kogoś porobiło to gratuluje podatności...na placebo

a te łodyżki dają fajny smaczek i tyle
Wiesz... jak Ci którzy pili ta nalewkę a robili ją z łodyg i mówią, że niema efektu marihuany to się nie dziwie.
Pijącym nalewkę gratulujesz podatności na placebo to tak jak byś gratulował tego samego osobie palącej skuna.
Tak więc i ja gratuluje Tobie Cyrio.
Uwaga! Użytkownik buhaha nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 867 / 13 / 0
Jak w temacie :) Z tego co wiem kannabiniole (min.THC) rozpuszczaja sie w tluszczach i alkoholu.
Wiec gdyby tak zalac 10g palonka 0,5l voodki. Powstrzasac, potrzymac kilka dni i kilka innych zabiegow przeprowadzic.
To wyszla by wodka z THC :) , gdyby na taka butelke dac dozownik np. to mozna jak w zubrowce jest zdblo trawy to bylo by kilka topek gandy albo po wykonaniu tego zabiegu dac do srodka kosteczke hash`u. Wykonalne? :D Bo mysle zeby sobie taka zrobic. Wydrukowac jakas fajna etykietke i przykleic :)
ChÓj!
  • 9 / / 0
Nieprzeczytany post autor: swietlik »
Ja zawsze lubiałem miksik alkoholu z mj. Nalewka na marihuanie mogła by być całkiem ciekawa, tylko jak dla mnie to trzeba by pokombinować z proporcjami, tak żeby mieć już troche w czubie od wódki jak faza z mj będzie wchodzić :)
  • 867 / 13 / 0
Nieprzeczytany post autor: Lotnik »
I te proporcje ktore podalem wychodza tak ze spozywasz 2 giety palenia(w przenosni) wypijajac 100ml tej wodki. Wiec pol grama Ci wyjdzie walac jedna banie :D wiec powinno byc fajnie :D to mysle by byl taki chilloutowy alkohol na duzo osob na imprezie :D
ChÓj!
  • 749 / 5 / 0
Dobra, dobra.
Teraz pytanie do ludzi, którzy robią takie rzeczy jak naleweczki z mj, lub wogóle wytwarzają alkohole wysokoprocentowe domowymi sposobami:

Z czym najlepiej wymieszać wyciąg spirytusowy z mj???
Chodzi mi o jakiś soczek owocowy albo co??? Nie wiem. Szukam jakiegoś optymalnego smaku, który spasuje do smaku konopy.
Do tej pory to zielony spirytus mieszałem z sokiem grejfrutowym (oczywiście wyciskanym z owoców, nie z kartonu jakiegoś) albo z porzeczkowym. Podejrzewam, że dobre też było by z sokiem winogronowym.
Co sądzicie o tym?
A może ktoś wytwarza nalewki ziołowe i zna się na rzeczy.
Ciekawie było by zrobić z konopy taką Becherovkę ^_^
I'm broken.
  • 749 / 5 / 0
Aha, zapomniałbym.
Bardzo ważna rzecz:
Czy są jakieś naturalne substancje, które mogą, że tak powiem zneutralizować THC?
No bo załóżmy, że mam zielony spirol i dodaje do niego jakieś ziółko, które ma w sobie coś co może pozbawić konopy porządanch właściwości. I co? Dupa zbita.
I'm broken.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"

Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.

Operacja „Kryształ”

Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.

Prokurator częstował ciastkami z marihuaną. Zapadł wyrok

Przed Sądem Rejonowym w Lublinie zakończył się proces Bartosza F., prokuratora z Wrocławia oskarżonego o podanie kobiecie środka odurzającego w postaci ciastek z THC. Sąd uznał go za winnego i orzekł wobec niego grzywnę oraz pięcioletni zakaz zajmowania stanowiska prokuratora.