Pare minut pozniej stwierdzilem, ze pewno nic nie dziala. Yopo wlasciwie nie wplywa na trzezwosc umyslu. Dopoki nie zamknalem oczu, dopoty wydawalo mi sie, ze drug calkiem nie dziala. Gdy je zamknalem widzialem kolorowe, bardzo szybko zmieniajace sie i bardzo silne CEVy.
Niestety wydaje mi sie, ze Yopo ma silny potencjal do bad tripow - pare razy czulem iz zmierzalem ku nieprzyjemnym wizjom. Pojawia sie takze uczucie blizej nieokreslonego strachu. Da sie zaobserwowac tez bardzo wyrazne halucynacje dotykowe - widzialem jak jakas blizej nieokreslona istota wiercila mi wiertarka dziury w glowie(niekomfortowe, ale zupelnie niebolesne), tak samo jak ktos mi probowal siegnac do mozgu przebijajac sie reka przez szyje(podobnie), czy tez jak cos mnie probowalo podniesc w gore za pomoca jakichs lin.
Efekty nieporzadane: wymiot x 1, chociaz poczulem, ze zbiera mi sie na niego dluuuugo zanim faktycznie wyrzygalem, wiec mialem dosc czasu aby podejsc do kibello. Co dziwne, po tym rzygu, poczulem sie oczyszczony w jakis rytualistoczno-mistyczny sposob. Ciezko to okreslic. Potem ustapily wszelkie negatywne wizje, predkosc zmieniana obrazow sie zmniejszyla i moglem delektowac sie pieknymi i juz spokojnymi wizjami przez jakis czas. Czas dzialania trudno mi okreslic, gdyz probowalem w nocy i zasnalem w trakcie. Ale minimum godzina badz wiecej.
Edycja: Jakiestam literowki i akapity.
najsmieszniejszy byl fakt kojarzenia wszystkiego co mozliwe z plecionkami indianskimi (takie krzyzyki kwadraty itp.). nawet resztki wymiocin strojace wewnetrza czesc muszli klozetowej mi je przypominaly :D .
psysurfer pisze:na otwartych oczach zauwazylem lekkie falowanie niektorych przedmiotow.
psysurfer pisze:pozniej ogarnal mnie lekki niepokoj i pojawily sie, jak to tom nazwal "halucynacje dotykowe". tez mialem motyw z wwiercaniem sie blizej nieokreslonego czegos w glowe, olalem "niech sobie wierci dalej - i tak nie boli" .
psysurfer pisze:potem zrobilo sie niedobrze, zrobilem co trzeba, ale slabe, niewygodne uczucie nie minelo(najwyrazniej przez ochydny smak yopo, ktory caly czas pamietalem).
Jeszcze jeden detal o ktorym zapomnialem: yopo w zaden sposob nie uposledza pamieci, ale w moim przypadku obrazy zmienialy sie tak strasznie szybko, ze nie sposob bylo wielu rzeczy spamietac.
Ogolnie, polecam drug na maly relaks. Nie jest to "wyjeb" jak to lubie ujmowac z moimi znajomymi, yopo nie wystrzeli nas w kosmos abysmy zjednoczyli sie z wszechswiatem i rozmawiali z bogami, ale wizje sa bardzo przyjemne, wyraziste i realne, a trzezwosc umyslu jest dodatkowym plusem.
Przy nastepnej probie postaram sie utrzymac yopo mozliwie dlugo w nosie(swoja droga, robione z soda oczyszczona) i zastostuje sie do rady z woda. Mozliwe, ze efekty beda silniejsze i/lub inne. Jesli tak bedzie, to postaram sie jeszcze cos dopisac do watku.
bo mam 10 w dłoniach i zastanawiam się ile tego w siebie władowac... i ile mi sie do nosa wmieści :]
Zmor pisze: dzięki - nei wiedziałem... a gdyby skorupki walnąc to co ?
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Palenie marihuany na mrozie: Dlaczego „faza” uderza dopiero po wejściu do ciepła?
Stoisz na balkonie, skulony w kurtce, przestępując z nogi na nogę. Jest minus pięć stopni. Odpalasz jointa, zaciągasz się mroźnym powietrzem i… masz wrażenie, że to nic nie daje. „Słaby temat?” – myślisz. Dopiero gdy wchodzisz do ciepłego salonu i zdejmujesz czapkę, rzeczywistość uderza Cię z siłą pociągu towarowego. Nogi robią się miękkie, a głowa nagle waży tonę.
Sandomierz: Mężczyźnie grozi 10 lat więzienia za 60g liści konopi?
Policjanci z Sandomierza zatrzymali 42-latka, u którego znaleźli amfetaminę i marihuanę. Prawdziwe „znalezisko” czekało jednak w ogrodzie. W krzewie tui policja odkryła 60 gramów suszu. Sprawa jest poważna, mężczyźnie grozi 10 lat. Jest tylko jeden problem: zdjęcie policyjne pokazuje coś, co bardziej przypomina liście lub herbatę konopną niż marihuanę.
Joint przed badaniem. Lider Lewicy zachęca młodych do unikania poboru do wojska
Młodzi mężczyźni, którzy chcą uniknąć poboru, powinni zapalić jointa przed wojskowym badaniem lekarskim – poradził współprzewodniczący partii Lewica (Die Linke) Jan van Aken. Ugrupowanie przygotowuje poradnik, jak uniknąć służby wojskowej.