...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 1599 / 47 / 0
Jakom byście polecili terapie zajęciową dla tych, którzy odstawiają używki oczywiście oprócz sprzątania i czegoś co powoduje wysiłek.
  • 3216 / 392 / 0
Chodzi ci o terapie zajęciową w jakimś ośrodku czy tak na własną rękę? Generalnie najlepiej robić to co się lubi, co daje satysfakcję i w jakiś sposób rozwija. Sam wiesz chyba najlepiej co cię kręci. Ja wyremontowałem sobie pokój jak rzucałem bo to zajmuje sporo czasu ale i daje potem dużą satysfakcję bo codziennie oglądasz owoc swojej pracy.
  • 1599 / 47 / 0
Ja jestem programistą tylko nie mogę się skupić na tym co robię.
  • 3216 / 392 / 0
To wybierz jakieś prostsze nie wymagające skupienia zajęcie. Chyba jest coś co lubisz robić poza programowaniem?
  • 233 / 2 / 0
jako instruktor terapii zajęciowej:) mogę napisać Ci co zaleciłby Ci terapeuta - chociaż bardziej byłabym za tym co radzi BLU - rób to co lubisz, co sprawia Ci przyjemność. Na warsztatach terapii mógłbyś zająć się tkactwem, makramą, robieniem mandali - są to rzeczy które wyciszają a jednocześnie uczą koncentracji:) Dobra też jest muzykoterapia.
  • 1599 / 47 / 0
A ty byłeś może w takim ośrodku bo ja się wybieram, może byśmy pogadali o tym na gg co ty na to.
  • 233 / 2 / 0
Nie wiem czy pytasz mnie czy Blu. Ja nie byłam w ośrodku jako pacjent, byłam na praktykach w szpitalach psychiatrycznych i na oddziale odwykowym. Jak chcesz pogadać to pisz PM.
  • 1599 / 47 / 0
A jaka jest atmosfera w Piecewie wiecie może.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania

Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.

Heroina ukryta w cegłach. Ponad tona zatrzymana w Porcie Gdynia

Wspólne działania Centralnego Biura Śledczego Policji (CBŚP) oraz Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) doprowadziły do przejęcia ponad tony heroiny o czarnorynkowej wartości blisko 220 milionów złotych. To największe zabezpieczenie narkotyków w takiej ilości od dekady na terytorium Polski, a szczegóły tej spektakularnej akcji przedstawili na specjalnej konferencji prasowej minister spraw wewnętrznych i administracji Marcin Kierwiński oraz minister finansów i gospodarki Andrzej Domański.

Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii

Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.