Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, tytoń, yerba mate.
ODPOWIEDZ
  • 7 / / 0
Otóż pieprz cayenne zalany ciepła wodą ma wiele wspaniałych właściwości, może zatrzymać atak serca.

Może zrobić wszystko od zabijania komórek nowotworowych gruczołu krokowego, płuc i trzustki do natychmiastowego zaprzestania ataku serca w ciągu 30 sekund.

Weźmy się niektóre specyfiki cayenne korzyści pieprzem. Pieprz cayenne (lub pieprz cayanne jak to czasami pisane) zwiększa metabolizm bezpośrednio wpływających na strukturę żył.

Jest niczym innym jak niesamowite ich wpływ na układ krążenia, jak podaje istotne elementy w strukturze komórek naczyń włosowatych, żył, tętnic i pomaga regulować ciśnienie krwi do normalnego poziomu.

Tak, pieprz cayenne na wysokie ciśnienie krwi jest z pewnością jednym z jej zastosowań podstawowych, ale cayenne oczyszcza tętnice, a także, co pomaga pozbyć się ciała złego cholesterolu LDL i trójglicerydów. Biorąc pod uwagę, że choroby serca to zabójca numer jeden w Ameryce, jest to istotne.

Cayenne jest świetnym rozwiązaniem dla żołądka i przewodu pokarmowego. Stymuluje perystaltyczne ruch jelit i pomaga w asymilacji i eliminacji. Gdy stosowane wewnętrznie, ogrzewa ciało i był nawet przez niektóre zielarza lekarzy do pomocy leczenia i odbudowy ciała z powodu odmrożeń.
  • 3309 / 21 / 0
Może zrobić wszystko od zabijania komórek nowotworowych gruczołu krokowego, płuc i trzustki do natychmiastowego zaprzestania ataku serca w ciągu 30 sekund.
A to jakieś potwierdzone czy z serii "amerykańscy naukowcy odkryli, że X pomaga na Y" z onetu? Bo rewolucyjnych sposobów na raka jest kilka na miesiąc, tylko co z tego, jak okazuje się, że rzadko co wstępne badania się potwierdzają.
sqrt(666)
  • 7 / / 0
Na pewno nie zaszkodzi, kapsaicyna jest odpowiedzialna za porażenie tych komórek, lecz lekiem potwierdzonym jest amigdalina lub witmina b17 (leatril) znajduje się głównie w pestkach owoców. Lubię sobie strzelić z rana pobudza metabolizm oraz rozpuszcza krew jak ktoś ma zakrzepy. :heart: Może tu znajdziesz odpowiedź http://www.youtube.com/watch?v=zh1ZK-OasOw
  • 1519 / 20 / 0
Raczej nie, gdyż kiedyś szukałem informacji na ten temat i na bardzo wielu stronach znalazłem potwierdzenie tego
Żeby życie miało smaczek, raz grzybek a raz maczek...

Breslau jest niemieckie!
  • 3309 / 21 / 0
A recenzowane te źródła? ;)
sqrt(666)
  • 1519 / 20 / 0
duckduckgo :d
Żeby życie miało smaczek, raz grzybek a raz maczek...

Breslau jest niemieckie!
  • 1387 / 2 / 0
Amigdalina to jeden wielki wkręt.
– Chodź. Czeka nas długa podróż.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
  • 1530 / 9 / 0
pindyjski pisze:
Amigdalina to jeden wielki wkręt.
Właśnie też mi się tak wydaje. Widziałem kiedyś o niej czyli B17 artykuł na jakiejś stronie rzekomych poszukiwaczy prawdy, ale celem tego zamieszania jest chyba tylko odwrócenie uwagi od MJ ;)
Niemniej herbatkę można sobie wpić skoro ma jakieś inne ciekawe właściwości.
Ostatnio zmieniony 14 listopada 2011 przez John Stuart Mill, łącznie zmieniany 1 raz.
"Przyszła wojna będzie wojną niewidzialną Dopiero gdy dany kraj zauważy że jego plony uległy zniszczeniu jego przemysł jest sparaliżowany jego siły zbrojne są niezdolne do działania zrozumie nagle że brał udział w wojnie i że tę wojnę przegrywa"
  • 7 / / 0
Możliwe, ale nie zaszkodzi zjadać czasem tych pestek. A mj to prawda olej z konopi błyskawicznie radzi sobie z rakiem skóry. Co do drogi podania tradycyjne oddechowo, sądze żę substancję smolistne niwelują pozytywne działanie.
  • 1530 / 9 / 0
Znam sytuację gdzie ktoś nabawił się rak trzustki\torbiela od chlania. Człowiek ten jeszcze palił mj, palił dużo więcej zwłaszcza wtedy kiedy nie mógł pić alkoholu. Miał iść na operację aby usunąć tego torbiela. Nie była ona jednak potrzebna. Lekarz powiedział, że pierwszy raz widzi coś takiego na oczy, że ten torbiel sam się cofną. Myślę, że to zasługa mj choć jest jeszcze druga opcja. Wypił kiedyś małą kilku ml buteleczkę jakiegoś oleju, który też podobno ma właściwości antynowotworowe. Jedno z dwóch, albo jedno i drugie pomogło.
Do pestek nic nie mam, choć teraz myślę, że powodem ich likwidacji może być właśnie celowe dziłanie producentów aby nas pozbawić możliwości sadzenia sobie samemu pewnych owoców.
"Przyszła wojna będzie wojną niewidzialną Dopiero gdy dany kraj zauważy że jego plony uległy zniszczeniu jego przemysł jest sparaliżowany jego siły zbrojne są niezdolne do działania zrozumie nagle że brał udział w wojnie i że tę wojnę przegrywa"
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
HyperTuba dodaj film
Artykuły
Newsy
Nie mógł pogodzić się z rozstaniem, rozsypał "biały proszek" na dachu auta byłej partnerki

36-latek dobijał się w gminie Giby (Podlaskie) do drzwi swojej byłej partnerki. Awanturował się i krzyczał, a na koniec rozsypał na dachu jej samochodu amfetaminę. Został zatrzymany przez policję. Był tak pijany, że nie był w stanie dmuchnąć w alkomat.

"Bardzo lubiłem amfetaminę". Znany muzyk o narkotykach

Kazik Staszewski opowiedział o swoim doświadczeniu z narkotykami. Muzyk sporo eksperymentował z używkami.

Rekordowe uderzenie w narkobiznes. Zlikwidowano 19 laboratoriów i ujęto 67 osób

Co najmniej tysiąc funkcjonariuszy wzięło udział w największej w ostatnich latach operacji wymierzonej w syndykat narkotykowy działający na terenie Ukrainy. Zlikwidowano 19 laboratoriów i 17 magazynów oraz zatrzymano 67 osób, w tym 32-letniego bossa organizacji. Szacuje się, że miesięcznie narkogang produkował nawet 700 kg mefedronu, alfa-PVP i amfetaminy.