Metodyka, przygotowanie, oraz logistyka gotowania, palenia, lub waporyzacji.
ODPOWIEDZ
  • 273 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: Korlic »
@Dr Cox
Szajjze hardcore :) Jak to czytam coraz częściej myśle o spożywaniu MJ. Tylko troche sie obawiam że jak wypije mleczko w piątek po szkole to do poniedziałku będzie mnie high trzymał xD
Yofcborc!
[url=http://talk.hyperreal.info/viewtopic.php?t=12360]White Skunk Growlog[/url]
  • 494 / 26 / 0
Sweet Bulldog pisze:
[Mleko:
- do garnka wlać 1 litr mleka i około 5-10 gram konopi .
- mleko gotować na wolnym ogniu przez 30 minut ciągle mieszając .
- następnie mleko odcedzić , i już jest gotowe do spożycia .
Osobiście nie znoszę gotowanego mleka dlatego metody tej używaliśmy w akademiku tylko do robienia makumby z beznadziejnych roślin, które w inny sposób byłyby całkowicie nieczynne - np. konopie przemysłowe rosnące w Lublinie w ogromnej ilosci na terenie tzw. "odstojników".

Stosując, takie właśnie szitowate odmiany pamiętajmy o dwóch rzeczach.
1) Nalezy użyć dużo, duzo więcej materiału - np. jeden gar "bigosowy na ok 4 osoby
2) Przed gotowaniem w mleku kilkaktotnie zagotować materiał, odcedzić zieloną wodę i jeszcze i jescze i jeszcze aż woda nie będzie zielona
3) I dopiero wygotować w mleku - dodatek masła i kakao niezawadzi
  • 134 / 1 / 0
Tzn ile dobrego, normalnego materialu trzebaby wrzucic do granka na ile mleka zeby 2 osoby cos odczuly?
  • 494 / 26 / 0
Normalnego materiału byłoby mi szkoda.
  • 134 / 1 / 0
a jak komus nie szkoda? :)
  • 8 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Ława »
Nie prubowałem mleczka więc nie wiem.Ale jak się roztapia w maśle to 0,5g - 1g na osobe.Myśle ,że podobnie jest tu.

PS.0,5gram to jest minimum ,a nie jakaś super extra dawka =p

//edit//

Najlepiej po prostu roztop w maśle grama i wlej do mleka.
Ostatnio zmieniony 08 kwietnia 2006 przez Ława, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Ława nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 459 / 1 / 0
mam taka sprawe. z przyczyn odemnie nie zaleznyvh musze szybko pozbyc sie mojego krzaczka (ma okolo miesiaca). postanowilem z niego zrobic makumbe. i teraz pytanie tego typu, czy ta makumba bedzie wogole kopac? i w jakich proporcjach ja przyzadzic? mysle ze po ususzeniu calego krzaka wyjdzie gdzies 2-3g zieleniny wiec ile do tego trzeba dac mleka i masla?

i jeszcze jedno pytanie, ile gdzies instaluje sie faza po makumbie? zebym nie przedobzyl i nie zajebal sie na smierc :P
Paprika Korps - "Magnetofon"

Album "Magnetofon" nagrany w studio "Punkt G" w Giebułtowie w 2007 roku. Tym razem, muzycy opolskiej grupy, zapraszają słuchacza do krainy zwodniczo melancholijnych melodii na dzikie rodeo po pograniczu nieustępliwego rytmu i onirycznej pulsacji.
Nagranie: Artur Gasik, Jarek "Smoku" Smak
Miksy: Jarek "Smoku" Smak, Mariusz "Activator" Dziurawiec w Studio "As One"
  • 88 / 1 / 0
masełko ;) swierze liscie gotowane z margaryna (75% tłuszczu) po kilkunastu min. przestało sie pienic (woda wyparowala), powinno sie gotowac długo (nawet 5 godzin) ale co tam ;) wlane do kubka z zimna woda, pozadnie wymieszane (oczyszczanie) i wstawione do lodowki, po zastygnieciu zalac woda, i tak mamy margaryne pomiedzy 2 warstwami wody ktora mozna przechowywac w lodowce bardzo dlugo, woda odcina dostep powietrza do margaryny
Uwaga! Użytkownik wiemzenicniewiem nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 77 / / 0
nie rozumiem !!! albo jest za mocno khm :)
  • 26 / / 0
Nieprzeczytany post autor: _robek_ »
z wymienionych metod kilka razy próbowałem jogurtu-za pierwszym razem wrzuciliśmy około 1,5 g zajebistego haszyku (mm-w Hiszpanii :) ),zanim nas poklepało minęła godzina wkurwiania się o zmarnowane palenie, ale potem było już super, no i oczywiście znacznie dłużej niż standardowo-jakieś 4-5 godzin

a no i mam pytanie-jutro robię pierniczki, mam dość sporą (12g)ilość haszu,jak zrobić to najefektywniej-myślałem, żeby po prostu rozpuszczony w oleju dodawać do ciasta przed włoźeniem do piekarnika, ale w piekarniku ciasto trzeba trzymać 7-10 minut przy temperaturze 170C-nie wiem, czy to nie zaszkodzi THC, i czy nie lepiej,dodać #rozpuszczony w oleju np.dopiero do lukru-jakieś koncepcje?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".