Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 27 / / 0
Nie znam szczeoglow, wiem ze moj znajomy ma zakaz wykonywania zawodu -kazdego na 5 lat. Wydaje mi sie ze jak sie ma problemy psychiczne to ma sie juz wszedzie "nasrane" w papierach i kazdy lekarz to wie.
  • 418 / 2 / 0
Ciekawe czy można udawać schizofrenie, oszukiwać że się bierze leki.Ponad 600zł np. człekowi który robi na czarno i nie zamierza rezygnować z pracy w szarej strefie dodatkowe fundusze by krzywdy nie zrobiły ;) Ale to przypał, udawać chorego psychicznie..
  • 1709 / 11 / 0
Nie chce się wywyższać ale udawanie schizofrenii jest względnie proste.
  • 805 / 142 / 0
Oczywiście, że jest proste o ile wiesz co mówić, jesteś wiarygodny, leczyłeś się wcześniej itp. Znam osoby które wcale udawać nie muszą, mają schizofrenię, a pracują normalnie bo te 600 zł to trochę za mało żeby wyżyć. Widocznie nie mają tego zakazu wykonywania zawodu. Nie mówię oczywiście o jakimś odpowiedzialnym stanowisku. Poza tym jest to przejebana choroba.
  • 418 / 2 / 0
Może się wyleczyły, a lekarz stwierdził zdolność do wykonowania pracy.Napewno nie jest tak że chora soba by pracowała, formalnie chora.No chyba że mówimy o szarej strefie, to zdarzają sie wystepować "tworki" ale to co innego.
  • 406 / 3 / 0
DilerzeMój :-) . Poczytaj o objawach, które psychiatria kwalifikuje jako schizofrenię. Właściwie to każdy może ją mieć. Gdybym opowiadał lekarzowi o wszystkim co dzieje się w mojej głowie to cierpię na: fobię społeczną, cykliczne psychozy, miewam stany lękowe, schizofrenię prostą i paranoidalną jednocześnie, ADD.

Nie wiem jaki będzie każdy następny dzień. Co upierdoli mi się w głowie i w co uwierzę. Kiedyś sporo czasu poświęcałem myśleniu o tym i wyszukiwaniu informacji. Teraz akceptuję swoje dziwactwa i staram nie przekładać ich na świat zewnętrzny.
Fikcja literacka.
Rooty, keyloggery i zdalna administracja
Konta, podpisy i tania sensacja
Logi, podsłuchy i w podświadomość wkręty
Czy to fakty czy pozory ?
Życie czy przekręty ?
Eskapizm
  • 232 / 8 / 0
Morbid Angel pisze:
DilerzeMój :-) . Poczytaj o objawach, które psychiatria kwalifikuje jako schizofrenię. Właściwie to każdy może ją mieć. Gdybym opowiadał lekarzowi o wszystkim co dzieje się w mojej głowie to cierpię na: fobię społeczną, cykliczne psychozy, miewam stany lękowe, schizofrenię prostą i paranoidalną jednocześnie, ADD.

Nie wiem jaki będzie każdy następny dzień. Co upierdoli mi się w głowie i w co uwierzę. Kiedyś sporo czasu poświęcałem myśleniu o tym i wyszukiwaniu informacji. Teraz akceptuję swoje dziwactwa i staram nie przekładać ich na świat zewnętrzny.
dopóki nie zacznie cię to kłóć czymś, ha
  • 406 / 3 / 0
Weedian pisze:
Morbid Angel pisze:

dopóki nie zacznie cię to kłóć czymś, ha
Co masz na myśli ? Kompletne odklejenie od rzeczywistości uniemożliwiające jako takie funkcjonowanie ?
Fikcja literacka.
Życie czy przekręty ?
Eskapizm
  • 232 / 8 / 0
Co masz na myśli ? Kompletne odklejenie od rzeczywistości uniemożliwiające jako takie funkcjonowanie ?
cokolwiek. zresztą, jakim trzeba być leserem zeby udawac, ze sie ma juz pojebane w głowie konkretniej, oj tak.
  • 406 / 3 / 0
Udawać ? Czasem jest normalnie a czasem nie. Nie ma to nic wspólnego z udawaniem czy oszukiwaniem samego siebie.
Fikcja literacka.
Życie czy przekręty ?
Eskapizm
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci

Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.

Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka

W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.