Pozdrawiam
Moc:
3-4 razy słabsza od JWH-210.
Efekty wizualne:
- Występują delikatne OEV'y.
Mind fuck:
- Bardzo mały, jeszcze mniejszy niż po JWH-210, bez porównania z MJ.
Euforia:
- Spora.
Wydaje mi się, że trudno jest się "przepalić to substancją".
To tyle w ramach wstępu, więcej napisze na NG.
Testowane w maczance 1g/24g.
Wnioski:
1.troszkę za słabo
2. wyczuwalny dziwny chemiczny smak dymu
3. wydaje się obiecująca gdyby nie te piszczenie
4. trzeba powtórzyć testy z mocniejszą maczanką
scalono - surveilled
Kocyk pisze:U mnie po 2201 łeb bolał oporowo i to niemal za kazdym paleniem
Testy z 2x mocniejsza maczanką dały troche lepsze wyniki lecz wciaż za słabo i za krótko.
AM-2233 nie umywa sie do jwh-210, jwh-122 ani tym bardziej do am-2201.
W mixe z 2201 rewelacji tez nie ma :-(
scalono - surveilled
Opowiedzcie mi wiecej na temat pisku w uszach, bo na zagranicznym forum wiele ludzi o tym wspominało, czy to bardzo dokuczliwe? bo nie wiem czy dalej 2201 zamawiac ktore jest w dechce czy se to 2233 opczaic.
Pozdrawiam
Ps. W moim przypadku pisk pojawiał się szybciej niż jakieś konkretne efekty rekreacyjne i był na tyle irytujący że potrafił całą fazę zepsuc. Za dużego doświadczenia z kanna nie mam (am 2201 i 1222, jwh 210 i 307) ale 2233 było z nich zdecydowanie najsłabsze.
Według znalezionych danych, rożnica Ki dla CB1 miedzy S i R wynosi 300, R bedacy tym 300 razy mocniejszym,a racemat posiada Ki dla CB1 i CB2 2.8 i 2.9 nM, porownojąc te wartosci z tymi z R(ktore sa podane w 1szym poscie tego tematu), wiec teorytycznie, racemat tej substancji moze byc ok.2 razy slabszy niz czysty R.
Nie wiem czy można rozróżnić "na oko" racemat od enancjomeru R, ale proszek wyglądał prawie tak samo jak 2201 z tego samego źródła. Bardzo drobny piasek o ładnym cytrynowym odcieniu. 2201 miało też żółtawy kolor ale taki jakby bledszy ;)
Pozdrawiam
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii
Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.
Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?
Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.
Mentzen radzi młodym, by pili alkohol i palili. "Nie piją (...), nie ma z tego dzieci"
Zdaniem Sławomira Mentzena młodzi ludzie powinni robić tylko trzy rzeczy: uczyć się, pracować i... pić alkohol. Swoimi przemyśleniami prezes Nowej Nadziei i lider Konfederacji podzielił się w środę, 20 maja, podczas spotkania z mieszkańcami Świebodzina.