Dział poświęcony niesklasyfikowanym wyżej substancjom, których struktura zawiera w całości cząsteczkę morfiny – dihydrokodeina, etylomorfina, hydromorfon, oksykodon i inne.
ODPOWIEDZ
  • 268 / 3 / 0
jak waliłem dobrze rozkruszona i rozpuszczone w ciepłym napoju na pusty żołądek to ładowała sie tak samo jak wypity roztwór z antidolu czyli tak w ciagu 15 min
Uwaga! Użytkownik CodeineLover jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1959 / 55 / 0
Dihydrokodeina podana oralnie wchłania się błyskawicznie i osiąga maksymalną koncentrację po 1.6h–1.8h. [1]
Inne źródło mówi, że podana oralnie osiąga maksymalne stężenie w plazmie po około godzinie.[2]

Przypisy:
[list=1]
[*]F. J. Rowell, R. A. Seymour and M. D. Rawlins, Pharmacokinetics of intravenous and oral dihydrocodeine and its acid metabolites [*]J N BARNES, A J WILLIAMS, M J F TOMSON P A TOSELAND, F J GOODWIN, Dihydrocodeine in renal failure: further evidence important role of the kidney in the handling of op drugs[/list]
Ostatnio zmieniony 21 września 2011 przez Thirteen, łącznie zmieniany 3 razy.
Thirteen seconds to blood-brain barier. thirteen@safe-mail.net
  • 187 / 2 / 0
Thirteen pisze:
Dihydrokodeina podana oralnie wchłania się błyskawicznie
No zapewne tak, jak masz zwykłe tabletki, a nie te o zmodyfikowanym uwalnianiu.
  • 1241 / 8 / 0
jak kodeine czuje prawie natychmiast po podaniu tak dhc zawsze potrzebuje okolo godziny zeby sie rozkrecic (tak samo plukane z paracetamolu wiec nie ma mowy o zadnym SR)
( makiwara 30 minut )
  • 2 / / 0
No właśnie, zapomniałem dodać że jestem w posiadaniu jedynie tych tabsów o zmodyfikowanym uwalnianiu.
  • 187 / 2 / 0
Rzeczywiście, rozkruszone continusy rozkręcają się na maksa w 1-1,5 h, czas działania nieco krótszy niż tramadolu. Dihydro jest swoją drogą zajebista, wg mnie bije na głowę kodeinę.
  • 554 / 5 / 0
Na maksa może i tak , ale działać zaczynają już po 15 min , i to tylko na pół przecięte , wiem bo jak mnie skręt obudził to po 15 min od zapodania 60 mg zasnąłem jak dziecko , bez skręta przez kilka ładnych godzin , być może kilkanascie byłoby ale wrzuciłem coś innego potem .pozdro
Proszę o kontakt ludzi z lubelskiego, łączmy się Wszystko powyzej jest wytworem wyobrazni.
  • 791 / 7 / 0
Probował ktoś podawać ją per rectum? Biodostepność doustnie osiąga 20%~, a tabletki podane IM, z tymi wszystkimi wypełniaczami (w końcu retardy) mogą uczynić niemałą krzywdę. IV także odpada, ze względu na złowieszczy potop histaminy. Oczywiście nochal odpada także.

No to zostaje jeszcze dupsztal. Jutro spróbuje zajebać sobie ze 300mg na start i zdam relacje.
Z tego co mi wiadomo, to rozpuszczalność DHC w wodzie jest tak duża, że owe 300mg potrafi zmieścić się w 1,5cc wody - jednak nie jestem pewien, czy nie lepiej byłoby dać jej więcej?
Knowledge itself is power, for wisely used knowledge is the most lethal of weapons
So as the shots sing out like a piper, everyones scared of the neighbourhood sniper!
  • 189 / 3 / 0
Kiedyś rozpuściłem 450mg DHC continus w 10ml wody i podałem pr. Miałem nadzieje ze zadziała mocniej niż doustnie jednak się zawiodłem i zadziałało o wiele słabiej. Kodeinę też próbowałem podać pr i też zadziałała słabiej niż brana doustnie.

Z drugiej strony na forum czytałem, że niektórzy sobie chwalą podawanie kodeiny pr bo działa mocniej, więc może po prostu tylko ja mam taki kiepski odbyt co słabo wchłania kode i dhc, a u ciebie będzie inaczej.

Jeśli masz sporo tych tabletek to nie zaszkodzi spróbować i porównać. Pamiętaj że tabletki DHC continus są duże, zawierają w chuj wosku, odfiltrować ten wosk jest trudno i sa przy tym spore straty, dlatego lepiej z filtracja tych tabletek dać sobie spokój.

Jeśli chcesz próbować zapodać te tabletki pr to moim zdaniem najlepiej je rozgnieć i rozpuścić w ok 10ml płynu. Wyjdzie ci z tego taka żadko-gęsta papka, zaciągnij to do strzykawki 10ml lub 20ml i podaj pr.

Potem daj znać w tym temacie czy zadziałało lepiej niż doustnie.
  • 791 / 7 / 0
Hmm, DHC rzeczywiście wcale nie działa mocniej podana p.r. niż p.o.
300mg rozkruszone na jebany pył i rozpuszczone w ~10ml ciepłej wody (ok. 40C) stworzyło zawiesinę, która zadziałała dokładnie tak samo, jak gdybym po prostu skonsumował ją w tradycyjny sposób.
Jednym słowem - odradzam.
Knowledge itself is power, for wisely used knowledge is the most lethal of weapons
So as the shots sing out like a piper, everyones scared of the neighbourhood sniper!
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.

USA: największe w historii aresztowania członków mafii fentanylowej

Władze federalne poinformowały we wtorek o skonfiskowaniu ponad 400 kilogramów fentanylu w największej w historii operacji Agencji ds. Zwalczania Narkotyków (DEA). Aresztowano 16 osób oraz zabezpieczono rekordową sumę gotówki liczoną w milionach dolarów, broń palną i pojazdy.

Częste używanie konopi ma związek ze zwiększoną śmiertelnością pacjentów z rakiem jelita grubego

Osoby z rakiem jelita grubego i udokumentowaną historią częstego używania konopi były ponad 20 razy bardziej narażone na śmierć w ciągu pięciu lat od diagnozy w porównaniu z osobami bez takiej historii - informuje pismo „Annals of Epidemiology”.