ODPOWIEDZ
  • 243 / / 0
Nieprzeczytany post autor: CANY »
BartooL pisze:
apropo mieszkanie na wsi to nie wstyd za niedlugo sam sie przeprowadzam jak skoncze dom tam latwiej sie uprawia zacisze i wogule;] a tak pozatym dobrze mowicie nigdzie (prawie) w necie nieda sie zamowic pojedynczo na elgo.pl sa stateczniki ale pakowale po 30 kilka lepiej zapytac u siebie albo w warsztatach jakis byc moze tam tez maja
Ja też mieszkam na wsi i popieram twoje zdanie, wieś daje dużo większe możliwości jeżeli chodzi o uprawę
  • 77 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: BartooL »
calkiem z innej beczki ;] nie powinno sie piętnowac ludzi pochodzących ze wsi ;] w kocu jak nie nasi rodzice to nasi dziadkowie byli z tamtad;]

tak możliwosci rosną wraz z rosnącą odległoscią od jakiego kolwiek sąsiada;]
  • 1736 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mr.LaTacha »
www.elenet.pl

Jak czegoś niema to bez problemu idzie zamówić u nich...

Mieszkanie na wsi to zajebisty knyf... z drugiej strony 60% ludzi którzy od dziecka mieszkają na wsi nabiera takiej dziwnej mentalności... ;) Sam jestem ino z molego miosto ale z miosta a ni z wiochy :P

Tak czy inaczej chętnie bym się teraz na wieś przeprowadził... Do jakiegoś domu z dużym ogródkiem który otaczałby wysoki żywopłot :P No ewentualnie jakaś stara szklarnia w której tylko trzeba pouzupełniać potluczone szybki :P

hehe - marzenia :/
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 243 / / 0
Życie na wsi to Bajka,
Ja np mieszkam 200 metórw od najbliższych sąsiadów, z drugiej strony najbliższy sąsiad to jakieś 3 km, za chatą las, taki trochę dziwny, rzadki, mało drzew, dużo miejsca, kilka małych stawów jakieś 200-300 metrów od mojej miejscówki, jedyny minus to niekiedy spacerowicze tam sie wybierają albo pary pooddychać na łonie natury. Nawet kiedyś Policja sie tam zjawiła i mnie w tym lesie zatrzymała ale bylem tylko na rybach :-D
  • 77 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: BartooL »
Leonardo ja mam szklarnie hmm wymiary 25m na 10m ale ale zero szyb moj staruszek miał plan powstawiac tam szyby przydało bysie ;]
  • 445 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Jah »
cannabis101 pisze:
Życie na wsi to Bajka,

Ja np mieszkam 200 metórw od najbliższych sąsiadów, z drugiej strony najbliższy sąsiad to jakieś 3 km, za chatą las, taki trochę dziwny, rzadki, mało drzew, dużo miejsca, kilka małych stawów jakieś 200-300 metrów od mojej miejscówki, jedyny minus to niekiedy spacerowicze tam sie wybierają albo pary pooddychać na łonie natury. Nawet kiedyś Policja sie tam zjawiła i mnie w tym lesie zatrzymała ale bylem tylko na rybach
kurde az Ci zazdroszcze :)
Niestety ja mieszkam w betonowej dzungli gdzie jeden brada sprzedaje drugiego, a uprawa to poprostu jedna wielka konspira

Co do artykulow oswietleniowych to najlepiej jest wejsc w www.pkt.pl tam znalezc swoje wojewodztwo/miasto wpisac co sie chce i tyle :)
W wyniku powinismy dostac 80% liczby hurtowni w swojej okolicy :)
  • 1 / / 0
Witam mam pare pytan odnosnie oświetlenia, która lampa jest lepsza swietlówka czy HPS, czy HPS to lampa sodowa, moj box to ok 60cm szerokosci 60cm długosci i 1,2m wtsokosci, czy moge ułozyć 4x swietlowki w pozycji pionowej ( w rogach ) macie moze jakiegos linka jak zrobic wlasna instalacje HPS ?? Czytałem ze swietlowki sa lepsze w 1 fazie ukorzeniania a HPS w fazie kwitniecia. Po co są te siatki, macie moze jakies zdjecia gotowych dobrz zrobionych boxow na ktorych mozna sie wzorować. Jakie pestki sa najlepsze tzn daja kopa i sa napakowane topami, macie moze jakas stronke gdzie sa opisane charakterystki tych roslinek tzn odmian ktora co bardziej lubi, myslałem o Ice albo WW o o tym myslicie, czytałem ze WW jest dosc trudna odmiana, co wy o tym sadzicie. Uff :P jestem nowicjuszem w tej bajce wiec sie nie smiać, jeszcze jedno czy sklep www.cannabis.fr.pl jest godny polecenia, macie zdjecia wyhodowanych roslin z ziaren tego sklepu ???
Uwaga! Użytkownik Zielona Wierzba nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 654 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gum@ »
Na te pytania na tym forumjest już pełno odpowiedzi. Na temat HPS-ów i świtlówek trzeba było poczytać w kompendium. Zanim zadasz pytanie to poczytaj choć te 5 minutek. Gwarantuje że nie musiałbyś się tyle napisać. Pozdro!

No a teraz moje pytanko. Mam zapłonnik od lampy rtęciowej 125W. Zapłonniki robione są od 100-400W. Czy taki zapłonnik będzie pasował do 250W HPS??? Czy ogólnie zapłonniki są uniwersalne do wszystkich rodzajów lamp wyładowczych???
  • 243 / / 0
Witaj Gum@ po seri naszych uwag odnośnie rozmiarów doniczek ;-)
Niewiem co masz na mysli mówiąc zapłonnik od lamp rtęciowych, rtęciówki nie potrzebuja zapłonnika tylko sam statecznik, a jeżeli posiadasz zapłonnik 100-400W to bez problemu można go użyć do HPS 250W, jeszcze tylko statecznik 250W i masz gotowego HPS'a i ewentualnie kondensator bocy biernej
  • 20 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Hindukusz »
W Leroy'u można kupić świtlówki kompaktowe 40 wat firmy poluks. Sztuka z tego co pamiętam kosztuje 20 zetów
Uwaga! Użytkownik Hindukusz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"

Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.

Bruksela: rekordowy wzrost natychmiastowych mandatów za narkotyki

Prawie jedna czwarta propozycji natychmiastowych mandatów karnych (PTI) w Belgii (24,5 proc.) dotyczy Regionu Stołecznego Brukseli – poinformowało we wtorek 30 września 2025 r. Federalne Ministerstwo Sprawiedliwości (SPF Justice). To ogromny skok w porównaniu z zaledwie 0,1 proc. w 2024 r. i 1,7 proc. w 2023 r. Tak gwałtowny wzrost to efekt decyzji prokuratury brukselskiej, która w tym roku postawiła na intensywniejsze zwalczanie handlu narkotykami, szczególnie poprzez kierowanie PTI do osób posiadających nielegalne substancje.

Palenie marihuany może drastycznie zwiększać ryzyko astmy. Pojawiły się nowe dowody

Legalna dostępność marihuany to kwestia, o którą w naszym kraju stale się spieramy. Ma zarówno swoich zwolenników, jak i przeciwników. Ostatnio pojawił się jednak nowy argument: okazuje się, że palenie marihuany może drastycznie zwiększać szansę zachorowania na astmę. Dlaczego tak się dzieje?