Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 95 / 1 / 0
  • 1615 / 29 / 0
  • 95 / / 0
Cóż, zapewne amfetamina czy alkohol. Chociaż ja - osoba na ogół małomówna - po ganji dostaje słowotoków. Wszystko zależy od człowieka.
  • 2334 / 9 / 0
Po dobrej sativce też zawsze nawijam jak pojebany. Ból w tym, że gadam takie głupoty, że aż mi się żal czasem %-D. Także wśród znajomych fajnie, ale jak puszczą hamulce przy nieznajomych, czy nowo poznanych ludziach to mogą wyciągnąć dziwne wnioski na mój temat. Ale chuj z tym %-D
Why are you wearing that stupid man suit?
  • 370 / 13 / 0
Rozgadanie może być dwóch rodzajów:
- zdjęcie hamulców
- boost pomysłów

Większość działa na pierwsze, ganja to raczej drugie :-D
Uwaga! Użytkownik Machine205 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1615 / 29 / 0
Ok po bace jest gadka, ale o jakich bzdurach się gada... Poza tym u niektórych bycie zujaranym w miejscu publicznym (klub, lokal itp), bądź w śród ludzi niezjaranych może powodować dyskomfort.

Myślę że autorowi tematu bardziej chodziło o środek, który pozwoli mu udzielać się towarzysko.

P.S
Z resztą może dobrym posunięciem byłoby udanie się do psychologa i porozmawianie o tym problemie? Gdyż rozwiązywanie tego typu problemów za pomocą narkotyków, może okazać się na dłuższą metę zgubne.
  • 576 / 11 / 0
Niska dawka kody, lub niska dawka jakiegoś psychodelika, a najlepiej oba naraz :-D.
Uwaga! Użytkownik howlman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 156 / 11 / 0
bufedron, mefedron - gęba się nie zamyka, problem w tym że niektórych dotyka skłonność do zbytniej szczerości czego na trzeźwo żałują ;-)
  • 1615 / 29 / 0
Nie wiem jak Ty, ale ja będąc zjarnym nie mam ochoty rozmawiać na poważne tematy. Palę po to żeby się pośmiać i odprężyć a nie prowadzić dyskusje i debaty.

Z resztą jak napisałem wcześniej, nie każdy lubi być ujarany będąc wśród trzeźwych lub najebanych. Już nie wspominam o wkrętach które niektórzy miewają, typu: oni wszyscy wiedzą że jestem zjarany itp.

Poza tym zdarzyło mi się kilka razy będąc upizganym rozmawiać, lub być w sytuacji w ogóle nie śmiesznej i jebnąć śmiechem.

Tak więc każdy musi ocenić sam, czy w jego wypadku spalenie jointa pomoże w "rozgadaniu" czy zaszkodzi.
  • 5932 / 1224 / 43
Hehe nigdy nie zapomnę rozmowy z moim starym : ja zajarany a on najebany . Trzeba znaleźć język obu pokoleń ;P.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ

Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.

Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii

Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.